Keurentjes trekt boetekleed aan om grupstal

€˜We hebben de impact onderschat van het voorstel’, aldus voorzitter Keurentjes van FrieslandCampina. In een brief aan alle ongeveer 700 Nederlandse leden met een grup- of aanbindstal trekt FrieslandCampina het boetekleed aan voor de ongelukkige communicatie rond de toekomst van deze staltypes. Het nieuwbouw- en uitbreidingsverbod blijft ondertussen overeind.

Alle bedrijven met een stal van dit type worden individueel bezocht door een adviseur van FrieslandCampina. Daarbij worden bedrijfskenmerken en toekomstplannen geïnventariseerd en wordt gekeken naar mogelijkheden om verder te gaan. Voorafgaand hieraan is Keurentjes zelf, samen met directeur coöperatiezaken Jeroen Elfers, al bij enkele grupstalboeren geweest om de gemoederen wat te sussen. Keurentjes benadrukt ook in zijn brief dat FrieslandCampina niet wil suggereren dat boeren met een aanbindstal slecht met hun dieren omgaan. Punt is echter dat dit voor de buitenwereld niet genoeg is.

boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…

Deel dit topic

Reacties

pietjepuk
Grootte stappen snel thuis lukt niet. Dus nu maar de omweg met zelfde eindbestemming.
puntertje
Iets goed inschatten is idd niet zo'n sterk punt van het bestuur van RFC de afgelopen jaren. Bovendien uiterst zwak dat ze voor dit soort flauwekul continue de NZO als kruiwagen gebruiken.
+2
mlkvhoudr
@puntertje jullie lopen gewoon paar jaar achter. De aan particulieren leverende melkveehouders worden al jaren doodgegooid met de nzo....
dwers
Frans Keurentjes en Jeroen Elfers zijn ook bij een dwerse boer in friesland geweest, en dat voor een Groninger en Brabander.
robbies
@dwers en?
+1
dwers
@robbies ik vond het wel humor dat ze door mijn gedicht bij mij langs kwamen.
robbies
@dwers ik bedoelde eigenlijk wat hun reactie was. Jouw motivatie was me al duidelijk
+2
dwers
@robbies ze vonden mijn stal mooi, ze hebben er nog foto's van gemaakt.
Daarna hebben we koffie gedronken en hebben ze hun verhaal afnemers gedaan.
En toen heb ik nog even uitgelegd dat ik voor mijn gevoel duurzaam boer.
KuikenenKoe
@dwers krijgen grupstalboeren nu als goedmakertje ook vrijstelling van een standstill ?
putjesschepper
@KuikenenKoe komte ie er dan?
+1
de hoef
+3
Twentsch Land
Best wel erg huichelachtig...boetekleed aan maar wel vasthouden aan besluit....ik vraag mij wel eens af hoe vaak door afnemers de vragen zijn geweest over de grupstal....vast wel een paar keer maar het was natuurlijk muziek in de oren van rfc want grupstalboeren zijn vaak niet zo groot en dus minder interessant......ik denk dat veel vaker door afnemers weidegang is aangekaart en ook in de media gaat het daar vaak over en het is tegenwoordig zelfs vermeld op de pakken zuivel.......

Schat de kans behoorlijk reëel dat grupstalboeren de dupe zijn van de niet weidegang boeren....naar de afnemers toe kan rfc nu wel zeggen dat ze bezig zijn met dier welzijn en ondertussen houden ze de handen boven het hoofd van de opstallers.
+3
puntertje
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Best wel erg huichelachtig...boetekleed aan maar wel vasthouden aan besluit

Terwijl ze weidegang zo verschrikkelijk belangrijk vinden, maar het 'uitfaseren' van niet-weiders zal Keurentjes, die zelf ook niet weidt, wel weer 25 stappen te ver vinden.
Het excuus is een 'Camieltje' van Frans, te laat en totaal ongeloofwaardig.
Teunis D
@Twentsch Land Het is niet alleen een nederlands dingetje. In Duitsland is men er ook al mee bezig: proweideland.de/verbraucher/kriterien/ In de randvoorwaarden staat hier dat het dier het hele jaar bewegingsvrijheid moet hebben.

Schijnt Lidl achter te zitten.
putjesschepper
Frieslandfoods was altijd een prachtig bedrijf.het was een hechte club en betaalde goed uit.op het moment dat campina erbij kwam werd het steeds onpersoonlijker. De arrogantie nam toe en ze waren leden liever kwijt als rijk.nu leden toch steeds meer gaan overstappen nu gaan ze er bij langs.
+3
paulus2
@putjesschepper laat ons oud Campina leden er nou ook zo over frieslandfoods denken.
putjesschepper
@paulus2 helaas had campina frieslandfoods nodig omdat ze financieel uitgekleed waren.iedereen denkt nog steeds dat Door de fusie rfc goed is dacht het niet.
verbi
@putjesschepper Campina was toen ze fuseerde een gezonde onderneming en zaten eigenlijk helemaal niet te wachten op een samenwerking met friesland.
+1
Coen
@verbi , ga de geschiedenis dan nog maar eens herlezen.
+5
Keurentjes moet zich afvragen of HIJ wel de juiste men op de juiste plaats is, en dan is het niet van belang wat zijn conclusie is, hij moet gewoon zijn conclusie s trekken en opstappen. !!!
RFC is veel teveel bezig met allerlei onzin , en dit om de aandacht af te lijden , van wat er allemaal mis is/gaat binnen het bedrijf.
Ik denk dat frans gauw in de zandbak moet met robijn, dat is hun nivo !!!
+1
storm
@Detukkeroettwente jij slaat de spijker op z’n kop!
Keurentjes is ook voorzitter geworden bij gebrek aan meer ervaring lijkt mij.
De man stond al stijf van de vergaderbaantjes maar blinkt nou niet echt uit in communicatieve vaardigheden.
Het is meer de Sibrand Buma van RFC, weinig charisma maar in geval van CDA straalt die nog betrouwbaarheid uit.
Frans straalt gewoon arrogantie uit!
Pluto
En laat die buitenwereld nu geen idee hebben over wat een grupstal nu eigenlijk is !!!.
Maar ja de leraar melkveehouderij van het aoc meende ook dat hij de jongens kon uitleggen hoe de melkrobot werkte toen hij bij de krachtvoer box stond !!.
+4
Druk
@Pluto
Die zogenaamde vragen van NGO's hebben ze daar in Amersfoort zelf bedacht, durf daar wel een weddenschap op in te zetten 😞
+3
@Druk Juist druk , het is 1 grootte verneukerij, tis een vies zaakie men bedenkt/verzint het zelf en maakt er belijd bij waarom de ledenraad hier niet ingrijpt is mij een raadsel, wat is er mis met de grupstal ??? Helemaal NIKS !!!
noordhollander
Walgelijke verhalen zelfs onze eigen cono heeft al weidemelk op de kaasverpakkingkjes staan
putjesschepper
Campina had een paar goede merken waardoor fc wel wilde fuseren maar waren financieel niet sterk.fc had geld te over.daarom paste ze elkaar wel.nu hebben ze te veel melk en raken ze binding kwijt met leden.
puntertje
@putjesschepper Campina stond voor de fusie natuurlijk op het randje om een zeer zieltogende zuivelonderneming te worden. Iedereen, behalve Sanders want die had grootheidswaanzin, wist dat. Maar vervolgens heeft het Campina smaldeel de discussies weer naar zich toe getrokken. Kijk maar naar de verdeling van intensiteit en weidegang en waar we nu staan. En veel voormalige leden van Friesland Foods stappen nu op en gooien de waardevolle erfenis van Friesland Foods in de Campina schoot. Op de markten waar Campina vnl actief was, Ned en Du, valt geen droog brood te verdienen en zeurt men bovendien over non-issues als grupstallen.
putjesschepper
@puntertje zo is het precies, en als we niet uit kijken komen we in de zelfde positie als het toenmalige campina.rfc dacHTC altijd dat ze onaantastbaar waren.dat dacht vion ook altijd maar moesten van alles afstoten om boven water te blijven.
jg
@puntertje Lukt het de ledenraad voldoende om de belangen van de leden bij het bestuur voor het voetlicht te krijgen ??
+1
putjesschepper
@jg dat is nou net het probleem alles wat voorgesteld wordt komt Door de ledenraad.met andere woorden ze zijn erg gekleurde.
dwers
Quote Reactie van @jg:
Lukt het de ledenraad voldoende om de belangen van de leden bij het bestuur voor het voetlicht te krijgen ??

Dan verdiend ons districtsbestuur een pluim, zij hebben mijn bordje met gedicht voorgelezen op ledenraadsvergadering en aan Keurentjes overhandigd en zie daar ik kreeg bezoek.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
31
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
0