Grote animo om kerstboom in te leveren voor ligbed koeien

Balkbrug – Pieter Koonstra, melkveehouder in de Vinkenbuurt, laat zijn koeien voorlopig liggen op versnipperde dennenbomen.

Normaliter liggen de koeien in de vrije-serrestal op een dik bed van houtsnippers, maar Koonstra bedacht dat dit ook wel op kerstbomen zou kunnen. ‘Nauwelijks had ik het bericht naar buiten laten gaan of de eerste mensen melden zich al aan’, vertelt Pieter. Hij ziet het hergebruik van de kerstbomen als goed en duurzaam alternatief voor het verbranden. Veel mensen stoken de bomen in het voorjaar in hun houtkachel of vuurkorf in de tuin op, maar menigeen heeft besloten om de boom bij Koonstra in te leveren.

Deel dit topic

Reacties

+3
mlkvhoudr
Bel leverancier he moet alles gratis krijgen 😉
+1
Pluto
Voor geen geld zou ik die naalden onder de koeien willen hebben !!.
weurding
@Pluto acupunctuur schijnt te werken
Pluto
Taxus ???.
+1
stammetje
Eindelijk eens een veehouder die denkt in mogelijkheden. en zijn zijn hoofd boven het maaiveld durft uit te steken.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koonstra , koeien en melkveehouder geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0