Grote stallen zijn wel een verbetering

Ook in grote moderne varkensstallen is er niets mis met het dierwelzijn:


Deel dit topic

Grasbaal

Reacties

+1
Druk
Dit is dus het ideale toekomstplaatje van LTO voor de moderne melkveehouderij? Veel bling-bling met gevolg een niet houdbare kostprijs.
kanniewaarzijn
@Druk Daarom is de (gestuurde) conclusie in het eindrapport van Nijpels dat al het geld naar de overgebleven 30% "best renderende" bedrijven moet vloeien. Daarmee geven ze zelf al aan dat het onbetaalbaar is.
+3
jan.1
Quote Reactie van @Druk:
Dit is dus het ideale toekomstplaatje van LTO voor de moderne melkveehouderij? Veel bling-bling met gevolg een niet houdbare kostprijs.

Heerlijke stallen voor de koeien en de boer,de beste investering die een boer kan doen.
Het zijn wel de blijvers.
kanniewaarzijn
@jan.1 Vandaar dat de RABO bezig is om veel bedrijven gefaseerd te saneren!
+1
jan.1
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
Vandaar dat de RABO bezig is om veel bedrijven gefaseerd te saneren!

Waar?,ik weet er geen een!Misschien dat het je niet bevalt dat je collega,s op tijd die nieuwe stal hebben neer gepoot,maar bij een rente die lager is als de inflatie kan er niet veel overstuur gaan.
En halflege stallen komen wel vol de komende jaren,maatschapje zus en zo....en de boel staat weer op de rails.
Maar je naam belooft idd niet veel goeds.:😀
George
Quote Reactie van @jan.1:
komende jaren,maatschapje zus en zo....

Je denkt wat makkelijk. Ik zou het niet zo hebben op van die zus en zo maatschapjes.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @jan.1:
maar bij een rente die lager is als de inflatie
Het gaat wel om iets meer dan alleen de rente.
+2
George
Quote Reactie van @jan.1:
Heerlijke stallen voor de koeien en de boer,de beste investering die een boer kan doen.Het zijn wel de blijvers.

Vooral in de stallen die maar twee derde vol staan is het goed toeven voor de koeien. Daar hebben ze immers extra lig plaatsen en loopruimte.
lkool
@Druk Ik zou me er niet te druk over maken, bedrijven die de gemiddelde kostprijs omhoog trekken zorgen ook voor meer marge in de sector.
sorry
Er bestaan ook grote oude stallen....de kop" nieuwe stallen zijn een verbetering"had beter gepast...dom van dirk...
+3
van Ittersum
Gemiddeld genomen is alles beter dan vroeger, we zeuren ook beter dan vroeger 😉
Dre van Helmond
Alles is beter geworden behalve ons imago .
+1
van Ittersum
@Dre van Helmond stukken beter geworden alleen iedereen kijkt mee en we hebben te veel media die alles onder een vergrootglas leggen op basis van: negatief nieuws is ook nieuws
+6
Dre van Helmond
@van Ittersum Maar 95 % van de Nederlandse bevolking is niet tegen de boeren ,maar die 5%groene mafia zijn beter in het naar buiten brengen van onze misstanden.
Dat is wat men noemt emotie
van Ittersum
@Dre van Helmond score van 95 %,👍🏻,ik zou wensen dat mijn vrouw voor 95% met mee eens was😉. #wensvandegedachte😂
+1
robbies
@Dre van Helmond of hele slechte PR van ons
Dre van Helmond
@robbies De PR van onze tegenstanders is beter..
robbies
@Dre van Helmond weet ik niet. Wij doen namelijk helemaal niets aan PR en daarom is het zo slecht. Als elke melkveehouder 1000 euro uitlegt voor PR, dan hebben we 15 miljoen te besteden aan PR. Daar overtref je alle tegenstanders mee.

Wij vinden echter dat LTO of RFC dat maar moet doen.
pietjepuk
Quote Reactie van @robbies:
RFC

Hoeveel miljoen geeft RFC jaarlijks uit aan pr? Dat is meer dan 1000 euro per melkveehouder.
robbies
@pietjepuk dat is toch geen PR voor jouw bedrijf? Dat is reclame om jouw product te verkopen
+1
m uut m
@pietjepuk
500.000.000
+4
Wilbert
@Dre van Helmond We kunnen het ook goed verknallen voor onszelf he? Mestfraude, weidegang, fosfaatoverschot, grondwatervervuiling, geen insecten meer, etc. En als wij dan iets moeten doen, wijzen we eerst naar de riooloverschotten en het vliegverkeer.
Over het algemeen in de Nederlandse burger best tevreden over de NL boer. Consumptie blijft op peil, boter zelfs sky-high dit jaar. Wel een puntje van aandacht is dat vroeger mensen vegetariër werden vanwege het dierenleed, tegenwoordig vanwege het klimaat en de eigen gezondheid. We zijn dus al zo goed voor onze dieren gaan zorgen (weidegang, beter leven), dat dierenleed geen belangrijk argument meer is om vegetariër te worden. Wel werk aan de winkel op het gebied van klimaat en gezondheid. Groot deel is het vertellen van het hele verhaal. Merk helaas dat veel collega's deze thema's toch bijzonder lastig vinden in vergelijking met thema dierenwelzijn.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Wilbert:
Mestfraude, weidegang, fosfaatoverschot, grondwatervervuiling, geen insecten meer,
De punten 1,3 en 4 zijn theoretische "problemen" en komen voort uit foute en ondeugdelijke berekeningen van "deskundigen". Weidegang gaat steeds beter, en die teruggang van insecten is a: zwaar overdreven en b: nooit bewezen dat de landbouw daar de oorzaak van is.
van Ittersum
@kanniewaarzijn als het gemiddelde (zeg maar 95%) het goed doet , heb je in die laatste 5% ook die het nog beter doen maar ook het tegenovergestelde. Zie je overal, dat wij er zo aan ergeren dat daar zoveel drukte over wordt gemaakt zegt meer over onze eigen betrokkenheid en dat is niet verkeerd. Het enige is dat wij niet direct de hakken in de grond moeten zetten alsof het voor de hele sector geldt. En dat doe je via organisaties, individueel bereik je namelijk niets en is onbegonnen werk
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @van Ittersum:
En dat doe je via organisaties
Laat nou de LTO het meest actief de "problemen" in de benen houden!

Als de LTO z'n werk goed zou doen, hadden ze allang een hele hoop van die niet onderbouwde "wetenschap" onderuit geschoffeld. Maar ja, ze hebben een andere agenda!
+3
@Wilbert k WEET wilbert . drie weken geleden zag ik op nieuwsuur en dat ging over drugs en een onderzoek daarnaar , het ging van de overheid uit, en vanuit den haag was aangegeven al VOORDAT het onderzoek gestart was wat DE uikomst MOEST zijn, en ook halverwege het zelfde onderzoek gevraagd of men wel bij het vooraf gestelde resultaat uit kwam. Ik heb hetal veel vaker gezegd en blijf het ook zeggen we worden bedonderdt met DT !!! Dit gebeurt ook met FOSFAAT /NITRAAT/ METHAAN /LACHGAS /HUILGAS/ BIOGAS/PROPAAN BUTAAN, en we gaan gewoon koeien dood maken om een niet bestaant probleem op te lossen, en dan zeggen dat WE een geweldige prestatie hebben geleverd, onvoorstelbaar LTO/RABO/NZO.RFC !!! Misschien kan iemand (Co) dat progamma hier plaatsen, mooie lesstof voor LTO .
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Detukkeroettwente:
we worden bedonderdt met DT
Dat kun je nog heel vaak zeggen, maar boeren worden nu eenmaal graag bedonderd! Geen beroepsgroep die zó vloer met zich laat aanvegen als de landbouw!
pietjepuk
Vandaag hier een stuk in de krant van annemarie spierings over de veehouderij in brabant. Komt er op neer dat ze voor schaalvergroting zijn. 😞
kanniewaarzijn
@pietjepuk Dat roep ik hier toch al zo lang! De bedoeling is dat er zo'n 5000 grootschalige bedrijven overblijven, dan kan de rest ingevuld worden met natuur, recreatie enz. Die overgebleven bedrijven zijn dan tevens proeftuin voor de "kennis" die we denken te hebben en willen exporteren. De rest wordt uitgerookt en kapotgemaakt.
Pluto
Grote stallen zijn een verandering in dierwelzijn ,in de zin van het klimaat is er een lichte vooruitgang in zorg is er achteruitgang. En dan bedoel ik dat de veehouder geen tijd heeft om alles te verzorgen zoals hij zou willen met als gevolg geen enkele binding met zijn dieren, daar is de veehouder geen schuld aan maar onze eigen vakgroep !!. En helaas wordt dit ook afgedwongen door media en politiek, wat nu gebeurt wilden ze juist voorkomen !!.
+4
jan.1
Quote Reactie van @Pluto:
Grote stallen zijn een verandering in dierwelzijn ,in de zin van het klimaat is er een lichte vooruitgang in zorg is er achteruitgang. En dan bedoel ik dat de veehouder geen tijd heeft om alles te verzorgen zoals hij zou willen met als gevolg geen enkele binding met zijn dieren, daar is de veehouder geen schuld aan maar onze eigen vakgroep !!. En helaas wordt dit ook afgedwongen door media en politiek, wat nu gebeurt wilden ze juist voorkomen !!.

Wat een onzin kraam je uit,juist door de omvang kunnen er flinke stappen gemaakt worden voor dieren welzijn,veel ruimere looppaden,grotere ligboxen en met diepstrooisel is comfort vergelijkbaar als in de wei,365 dagen 8ter elkaar...Grote strohokken waar koeien in alle rust kunnen afkalven,ruime strohokken waar een koe ff alleen kan bij komen na bevalling,ruime separatie ruimtes dicht bij de koppel voor ins enz.Melken wanneer ze zelf gemolken willen worden..
Eigenlijk zou je beter moeten weten .
Pluto
@jan.1 Ik dacht ook met diepstrooi en kalveren op stro 35 m2 per kalf en mooi welzijns resultaat te kunnen boeken maar helaas mijn dierenarts vindt het waardeloos en slecht voor het welzijn ,,,,, de dieren liggen in de broeiende uitwerpselen en daardoor in de ammoniak lucht.
Als het aan hem lag ,en hij heeft er voor geleerd, gaat alles van groot tot klein weer op roosters !!!.Ook de drink automaat waar ik zelf super tevreden over ben was waardeloos en diende gelijk bij het oude ijzer.

Gaat niet gebeuren hoor !!.
buorman
@Pluto

Jou productie en afvoergegevens kunnen jou of de de DA's voorkeur onderbouwen als je dit systeem al langere tijd hanteert
pietjepuk
Quote Reactie van @Pluto:
en kalveren op stro 35 m2 per kalf

is dat niet overdreven 35 vierkanten meter? of heb je de komma vergeten.
+1
jan.1
Quote Reactie van @Pluto:
Ik dacht ook met diepstrooi en kalveren op stro 35 m2 per kalf en mooi welzijns resultaat te kunnen boeken maar helaas mijn dierenarts vindt het waardeloos en slecht voor het welzijn ,,,,, de dieren liggen in de broeiende uitwerpselen en daardoor in de ammoniak lucht.Als het aan hem lag ,en hij heeft er voor geleerd, gaat alles van groot tot klein weer op roosters !!!.Ook de drink automaat waar ik zelf super tevreden over ben was waardeloos en diende gelijk bij het oude ijzer.Gaat niet gebeuren hoor !!.

Neem dan een veearts die jou wel serieus neemt...
Dre van Helmond
@jan.1 Een spiegel voorhouden is ook goed
jan.1
Quote Reactie van @Dre van Helmond:
Een spiegel voorhouden is ook goed

Dat ben ik helemaal met jou eens,gemakzucht en bedrijfsblindheid ligt altijd op de loer.
Maar je zal wel ergens een eigen mening over moeten hebben anders wordt er over je ipv met je gepraat.
De veearts had ook kunnen zeggen tegen Pluto,je moet je kalveren meer instrooien,ivm ammoniak.
Dan ben je pas geholpen.En heel soms heeft een veearts ook een spiegel nodig..
Pluto
Wat ik bedoel te zeggen is ,het is nooit goed!!. zo Als het bedrijfs behandel plan aangeeft je ddd moet gehalveerd worden oke nu is het bij het vleesvee 0,2 dat kan nog maar als er 1 dood gaat moet je aangeven hoe je dat gaat halveren en HET systeem pikt geen halve oplossing .
Ik hoef het niet met de dierenarts eens te zijn !!!. Zij zien veel meer in aangezuurde melk en dat vindt ik nou net hellemaal niks voor mijn manier van werken . Dierenartsen zouden niet constant over hun schouder moeten kijken omdat er weer een controlerende instantie heeft ontdekt dat er een vinkje verkeerd is gezet . Bovendien krijg ik het idee dat die gene die niet zijn meegegaan in de vee explosie met grote stallen hier worden weg gezet als niet dier vriendelijk of nog erger. In de aanhef wordt gesproken over varkens stallen wat die foto er mee te maken heeft is mij niet duidelijk !!.
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's dierwelzijn geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!