WTO moet zich opnieuwe buigen over Russisch importverbod voor Europees varkensvlees

Bij een speciale zitting van de geschillencommissie van de wereldhandelsorganisatie WTO heeft de Europese Unie toestemming gevraagd om Rusland een vergeldingsmaatregel van 1,39 miljard euro per jaar op te leggen vanwege het sluiten van de Russische grens voor de invoer van Europees varkensvlees. Dat gebeurde in 2014 toen in enkele lidstaten van de Europese Unie Afrikaanse varkenspest was vastgesteld bij wilde zwijnen. Rusland maakt bezwaar tegen de hoogte van de vergeldingsmaatregel. De zaak zal worden beoordeeld door de arbitragecommissie van de WTO.
 WTO moet zich opnieuwe buigen over Russisch importverbod voor Europees varkensvlees (agriholland.nl)

Bij een speciale zitting van de geschillencommissie van de wereldhandelsorganisatie WTO heeft de Europese Unie toestemming gevraagd om Rusland een vergeldingsmaatregel van 1,39 miljard euro per jaar op te leggen vanwege het sluiten van de Russische grens voor de invoer van Europees varkensvlees.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden rusland , varkenspest , europees , 2014 en varkensvlees geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!