Soja vervangen door raap gaat niet ten koste van productie

De melkeiwitproductie daalt niet als sojaschroot in het rantsoen wordt vervangen door raapschroot, zo blijkt uit cijfers van de Deense voorlichtingsdienst SEGES. In het praktijkonderzoek werden 40 bedrijven die veranderden van voersamenstelling vergeleken met een referentiegroep van 852 bedrijven.
 Soja vervangen door raap gaat niet ten koste van productie (melkvee.nl)

De melkeiwitproductie daalt niet als sojaschroot in het rantsoen wordt vervangen door raapschroot, zo blijkt uit cijfers van de Deense voorlichtingsdienst SEGES. In het praktijkonderzoek werden 40 bedrijven die veranderden van voersamenstelling vergeleken met een referentiegroep van 852 bedrijven.

MelkveeNL

Laatste  |  

Reacties

+1
harke
Gaat niet ten koste van productie maar wel ten koste van gezondheid (klauwen )
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @harke:
maar wel ten koste van

de BEX-resultaten.
+1
jerseys
@Jack Rijlaarsdam De P bex resultaten. Volgens mij zijn de meesten toch echt begrenst op N in de mestboekhouding.
EDOO
Mij is altijd verteld dat raap een negatief effect heeft op de vruchtbaarheid.
+5
Pluto
Raap is veel minder smakelijk dan soja ,en daarom wordt naast raap ook smul of snoep siroop toegevoegd. Ik vind de discussie over die soja toch al vreemd ??? er wordt geeneens soja verbouwd op deze wereld voor veevoer !!! . soja word verbouwd voor de olie die voor de humane sector wordt gebruikt zoals vleesvervangers en de mooimaak industrie ,,,, het afval of schroot wordt als veevoer ingezet omdat er veel eiwit in zit en ja het is makkelijk en duur .
Als soja in de veehouderij niet meer wordt ingezet en de industrie het schroot op een andere wijze moet afzetten met alle kosten van dien is het meteen gebeurt met de vlees vervangers , ze worden onbetaalbaar!!. Zie het net als de vertegenwoordiger van Duynie zei , als Grolsch zijn bierbostel naar de afval verwerking moest brengen ging een kratje bier 85 euro kosten en dat is slecht voor de consumptie dus dat gaat niet gebeuren!!.
+2
Wilbert
Wat een gemekker weer. Soja is niet de toekomst voor de nl melkveehouderij. Ga jezelf alvast oriënteren op alternatieven.
Ps. Van alles hierboven over raap herken ik zelf niets en ook onderzoeken laten dit niet zien.
cs-agrar
@Wilbert beter opletten
+2
jan w
Elk voedermiddel heeft zijn eigen eigenschappen. Je kunt niet maar zo het ene door het andere vervangen. Ze hebben ons vroeger op school geleerd, dat je met het voeren van raap heel voorzichtig moet zijn en dat je er eigenlijk niet te veel van mag voeren. Met te veel raap, brand je je koeien op.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden soja , rantsoen en vervangen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!