Robot wint het van zij-aan-zij melkstal

De melkrobot wint steeds meer terrein. Hoewel er in 2017 minder melkrobots werden verkocht dan in 2016, nam het aantal melkrobots verhoudingsgewijs meer toe dan het aantal verkochte melkstallen. De totale verkoop van melksystemen halveerde bijna.

Deel dit topic

Reacties

+2
KuikenenKoe
1 grupstalboer gestopt vorig jaar zegt stukje
wel taaie boeren die grupstallers ,duurt dan ongeveer 1122 jaar voordat de laatste grupstalboer het licht uit doet
puntertje
@KuikenenKoe RFC heeft een nieuwe manier gevonden, na ze eerst uit te willen faseren gaan ze nu diep door het stof en gaan ze vervolgens het doodknuffelen proberen.
cjw73
@KuikenenKoe even goed lezen het zijn 101 die er minder zijn dan vorig jaar.
Van 1223 naar 1122.
KuikenenKoe
@cjw73je hebt gelijk, is maar 101 jaar
pietjepuk
@KuikenenKoe
rekenmachine kapoet?
putjesschepper
Niet normaal om ze eerst uit te kotsen en vervolgens met ze aan tafel te gaan zitten.rfc moet zich schamen.ze zijn gewoon geschrokken hoeveel leden er weg gaan.
+1
de hoef
@putjesschepper hoeveel gaan er weg dan ,hoor hier niks
putjesschepper
Een kleine 70 leden schat ik
de hoef
@putjesschepper waar zit jij dan in de buurt
sjoerd de melker
@putjesschepper goeie zaak. kan mooi de standstill mee voorkomen worden. Maar ws zullen het wel niet de minste bedrijven zijn die weggaan
Wilbert
@putjesschepper uit armoede? Oprotpremie cashen en p rechten kopen? Zag hier laatst een voorbeeld voorbij komen.
Vergeet niet dat in Friesland de laatste jaren de meeste stalruimte is bijgebouwd.
+2
ted9
@putjesschepper Als je als fc lid weg gaat uit onvrede over het beleid. Dan zul je bij je nieuwe fabriek wel weer onvrede krijgen alleen niet over het beleid maar over het mp verschil. Sommige weten niet hoe goed ze het hebben. Je verhoogd je kostprijs in een keer met een paar centen.
ejb
@ted9 Zou jou ook eens goed doen om al die zakkenvullende ledenraadsleden niet alleen op hun blauwe ogen te geloven en zelf ook eens zonder gekleurde informatie van de door jou zou geliefde RFC bril naar de markt, omgeving en beleid( zowel heden, verleden als toekomst) te kijken.

3 hints zal ik je alvast geven:
1 Waar zitten de fabrieken die technisch slecht draaien en
2 Welke coöperatie heeft nu al de grootste moeite om de melk te vermarkten en dat zegt dus ook heel veel over de toekomst.
3 Hoe presteren ze in het door heel zuivelland zo geliefde China
+2
ted9
@ejb Ik ben niet eens lid van fc al had ik dat graag geweest.

Ik zal jou wat hints geven.
1. Hoe weet jij hoe andere fabrieken draaien.
2. Wat heb je eraan als je zoals veel coop. De melk wel kunt vermarkten maar er een slechte prijs voor krijgt.
3 waarschijnlijk netzo goed of beter dan andere coop.

4. Een paar jaar de doc. Prijs bij een slechte zuivelmarkt zal je goed!
Kijken hoe je dan praat.
ejb
Quote Reactie van @ted9:
1. Hoe weet jij hoe andere fabrieken draaien.

wordt eens wakker. Het is o.a. in heel Overijssel bekend dat de fabriek in Borculo van RFC absoluut niet doet wat men er binnen RFC van verwacht. Verder komen daarover ook nog wel eens wat meer details langs bij mij uit zeer betrouwbare bron maar laat de eer aan de ledenraadsleden om hun leden hierover te informeren.

Verder heeft DOC zelf gekozen om te fuseren met DMK, mag hopen dat ze dit goed doordacht gedaan hebben maar het zou niet mijn keuze zijn geweest als ik er lid van was.
+1
ted9
@ejb Als dat naar buiten komt zit jij denk al wel bij een andere fabriek. Je komt nogal gefrustreerd over. Rustig afwachten.
de hoef
Quote Reactie van @ted9:
zit jij denk al wel bij een andere fabriek.

is allang weg maar heeft zo te horen spijt
ejb
Quote Reactie van @de hoef:
horen

Knap om dat zo achter jou beeldscherm op prikbord te horen.
Maar jij zult vast iemand anders bij jou thuis gehoord hebben die ergens vreselijk spijt van heeft en gedroomd hebben dat ik het was.

Maar ik kan jou gerust stellen dat ik het niet was dus droom maar rustig verder.
+1
de hoef
@ejb is niet zo knap hoor ,die keer dat jij nog reageert is het zeiken over rfc

ik begrijp niet dat iemand zich druk maakt over iets waar hij niks mee heeft
ejb
Quote Reactie van @de hoef:
zeiken

Er zijn er velen die hier op dit prikbord de waarheid niet onder ogen willen zien, probeer alleen maar om mensen te helpen.

Verder was het geen zeiken wat ik een paar jaar terug deed maar de grote frustraties over het hele RFC van mij afschreef en dat is iets heel anders, maar als jij je eraan stoort moet je mijn berichten vooral NIET lezen. maar het heeft wel geholpen want frustraties over RFC heb ik niet meer.

Jaren was het zo van: De melkprijs is goed dus alles is goed, het laatste jaar zie je een duidelijke kentering binnen jou collega's bij jou niet want bij jou is RFC nog steeds HEILIG
Uiteraard gun ik jou niet maar mijn buren en kennissen wel een goede melkprijs en binnen zuivelland kijkt iedereen naar elkaar en als de RFC prijs in elkaar klapt zal dat zeker ook gevolgen hebben voor de melkprijs van de anderen dus heb ik zelf ook nog belang dat het RFC niet te slecht gaat.

Maar wil jij soms beweren dat de fabriek in Borculo goed functioneert dan????????????????
de hoef
@ejb dat jij het mij niet gunt zegt meer over jou dan over mij ,ik gun jou ook een goede melkprijs
en dat de fabriek in borculo niet draait zal ik niet ontkennen ,maar veel dingen gaan wel goed
als je veel doet kun je veel fouten maken ,en daar kan dan een kleine groep lekker over zeiken
ik ben het de laatste jaren veel minder eens met rfc ,dan voor joosten ,en ik hoop dat het de goede kant weer op gaat ,maar denk persoonlijk dat we er het beste zitten ondanks dat ik niks te vertellen heb ,en ander vertrekken wij ook ,maar de nabetaling houd mij tegen
+1
ejb
Quote Reactie van @de hoef:
dat jij het mij niet gunt zegt meer over jou dan over mij ,

Ach, als iemand mij een zeikerd noemt dan kan diegene een reactie terug verwachtten heb ik allemaal niet zoveel moeite mee.Maar ben het wel gauw weer vergeten.

Verder zou het maar een saaie boel op dit prikbord worden als iedereen het altijd met elkaar eens is, dan denk ik zelfs dat er geen prikbord was. En discussies houd je ook scherp, dus prikkelende opmerkingen horen er gewoon bij.
+2
de hoef
Quote Reactie van @ejb:
En discussies houd je ook scherp,

ik heb hier zowieso veel geleerd en nog
ejb
@de hoef ook ik leer nog steeds bij
de hoef
@ejb de zelfde toren staat in gorichem ook en draait ook niet ,maar dat zal wel komen omdar rfc daar melk brengt
Bekkink
@ejb borculo ligt in gelderland😉
ejb
@Bekkink
Klopt wist ik wel maar ik woon in zelf Overijssel en ik wou niet schrijven dat het in heel Nederland bekend was vandaar dat ik het korter bij mezelf gehouden heb.

Maar ik had inderdaad veel beter kunnen schrijven Borculo Gelderland en bekend in heel Overijssel.
+1
Bekkink
@ejb onze melk gaat er wel heen...maar geloof dat ze er veel melk overpompen en dan op verder transport...
Wilbert
@Bekkink Ben er tijdens afgelopen open dagen geweest en met plantmanager gesproken over de volumes van afgelopen jaar en verwachting voor komend jaar. Moet wel gezegd worden dat de medewerkers allemaal met passie over hun werk spraken 😄
putjesschepper
@ted9 het verleden biedt geen garantie voor de toekomst.dit jaar komt er heel wat naar buiten bij rfc.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @putjesschepper :
.dit jaar komt er heel wat naar buiten bij rfc.
De wet van de remmende voorsprong?
+1
putjesschepper
In Friesland
putjesschepper
Het verwerken is niet het probleem bij fc maar de produkten aan de man te krijgen is de rede dat er een standstill kan komen.
+1
de hoef
@putjesschepper beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald
+1
sjoerd de melker
@putjesschepper ook goed. net zoals meer boeren melken we hier ook 5 ltr per koe meer als vorig jaar. weliswaar veel kortere tkt en minder aandeel vaars. Ik vind het toch wel lekker om melkgeld te houden. 2016 is mij niet zo heel best bevallen
Leo,s vriend
@putjesschepper nee, de producten tot waarde brengen.
putjesschepper
Er zullen er wel bij zijn die willen cashen maar ook vele uit pure onvrede.dit jaar komt er zeker meer dingen naarbuiten van rfc.niet alleen in Friesland gaan ze weg in Noord Holland gaan er ook leden naar cono.
+2
KOC1981
@putjesschepper tja, dat kan ik nog begrijpen, melkprijs is daar gewoon minstens even goed of zelfs beter, als je dan nog snel 5euro oprotpremie meepakt, en weet niet hoeveel je dan bij Cono moet inleggen, maar ook nog eens je ledenobligaties vrij kan maken. je minstens evenveel regels terugkrijgt, maar meer met het gevoel dat je zelf hebt beslist je die regels op te leggen, dat kan ik snappen.

maar om nu naar A-ware te lopen want dat is voor de meeste de enige optie in het Noorden
of naar Vreugdehil of Milcobel in het Zuiden? Of DOC in heel het land??? uiteindelijk evenveel regels en een cent of 2 tot 6 minder beuren jaar op jaar???
+1
van Ittersum
Koffietafelgesprek:

Prijs 2 De Laval melkrobotten ca 140000 euro netto, ex. alle aanpassingen in de stal. Calculatie totale aanpassingen 50000 euro. Prijs tweedehands (ca bj. 2008 met updates)melkrobotten 90000 euro ex aanpassingen

Bron : de laval
de hoef
@van Ittersum 0 teveel zeker hier vorig jaar 1 bij gezet 25000 inbouwkosten ,kwam de ruimte omheen nog bij
van Ittersum
@de hoef nee hoor, klopt toch met uw topic, 25000 per box bijkomende kosten qua inrichting, ombouw en hekwerk. In dat opzicht klopt het dus. 1 melkrobot met aanpassingen net onder de 100000 euro per box.Had voornamelijk gedacht dat de kale melkrobotunit duurder was
Koeien boertje
@van Ittersum heb je wel het goedkoopste merk waar de meeste ontevreden over zijn. Heb bij verschillende bedrijven gezien dat er nog al eens een nachtelijke 5 minuten aan een slangetje of tepelbeker besteed wordt.
Heb zelf 2 Merlin robots neergezet voor een paar maanden terug maar ik vind het super en ben m'n bed er s nachts nog niet voor uit geweest.
van Ittersum
@Koeien boertje ik weet het niet welke het goedkoopste in de exploitatie is. Ik had deze beste man voor mijn nieuwe voerautomaten en toen kwam dit ten sprake
mlkvhoudr
@Koeien boertje waarom ben je bij dat merk uitgekomen? En welke merken zijn afgevallen in keuzetraject?
+1
Koeien boertje
@mlkvhoudr melk 100 koeien en loop zomers buiten dus met een dubbel box zat ik direct vast. Die arm en afname van lavalamp sprak me niet aan. Gea zit hier niet in de buurt en gedwongen met 20 meter hekwerk en de forste prijs viel ook af. Toen heb ik Lely Fullwood en boumatic laten komen. De boumatic melkt via de achterzijde en vond het hok achter de robot een benauwd lawaai ding. En heb Lely en Fullwood uit laten rekenen. Prijs maakt niets uit maar dacht dat ik met 5 jaar spuugzat ben van de contacten. De robots zijn me om het even. Maar ben zeer tevreden met de Merlin maar misschien ook wel geweest met de A4
jan.1
Quote Reactie van @van Ittersum:
Prijs 2 De Laval melkrobotten ca 140000 euro netto, ex. alle aanpassingen in de stal. Calculatie totale aanpassingen 50000 euro. Prijs tweedehands (ca bj. 2008 met updates)melkrobotten 90000 euro ex aanpassingenBron : de laval

Ze willen oud ijzer niet kwijt:😀
Nick83
Quote Reactie van @van Ittersum:
Prijs 2 De Laval melkrobotten ca 140000 euro netto

Hier al weer bijna 7 jaar geleden offerte van 2 DeLaval robots, die kwamen toen ook met deze prijs ongeveer. Maar dat was wel zonder melkseparatie(alles in 1 emmer), zonder stoomreinigers en zonder halsbanden.
+1
van Ittersum
@Nick83 kijk dat weet ik dus niet, ging tussen twee bakjes koffie in. Hoe dat pakket in elkaar steekt , idk. Als het wel eens serieus wordt zal ik menig prikker aanschrijven, denk ik
sjoerd de melker
Wat kosten die rode dan?
van Ittersum
@sjoerd de melker idk , altijd beter en goedkoper aan sommige reacties te vernemen, onder het mom : ik heb (altijd) de beste🤣
+1
Erco
@van Ittersum toch fijn dat iedereen dan de juiste keuze gemaakt heeft 😄
van Ittersum
@Erco misschien wel onder het mom van: ik/wij heb(ben) altijd gelijk

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's verkoop , melkrobot , melkstal en robot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
52
DEELNEMERS
20
WEERGAVES
4.588