Handelsgesprekken EU en Mercosur gaan 18e jaar in

Ondanks bijna 18 jaar onderhandelen hebben het Zuid-Amerikaanse handelsblok Mercosur en de Europese Unie voorlopig nog steeds geen vrijhandelsverdrag bereikt. De export van rundvlees is volgens vakblad Boerderij één van de struikelblokken. De Uruguayaanse krant El País schrijft dat de EU in ruil voor toenadering op andere onderwerpen bereid zou zijn het importvrije quotum te verhogen van 70.000 naar 90.000 ton. Mercosur eist van de EU een vrijstelling van importheffing
voor jaarlijks 300.000 ton hoogwaardig rundvlees.
 Handelsgesprekken EU en Mercosur gaan 18e jaar in (vilt.be)

Ondanks bijna 18 jaar onderhandelen hebben het Zuid-Amerikaanse handelsblok Mercosur en de Europese Unie voorlopig nog steeds geen vrijhandelsverdrag bereikt. De export van rundvlees is volgens vakblad Boerderij één van de struikelblokken. De Uruguayaanse krant El País schrijft dat de EU in ruil voor toenadering op andere onderwerpen bereid zou zijn het importvrije quotum te verhogen van 70.000 naar 90.000 ton. Mercosur eist van de EU een vrijstelling van importheffing voor jaarlijks 300.000 ton hoogwaardig rundvlees.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden export , quotum , boerderij , rundvlees , vrijhandelsverdrag , vrijstelling en europese unie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!