Nevedi wil dat melkveehouders beloond worden voor fosfaatreductie voerspoor

Op 22 december heeft minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) een brief naar de Tweede Kamer waarin zij ingaat op de aanbieding van het zesde actieprogramma Nitraatrichtlijn voor de periode 2018 – 2021. Hierin wordt het meststoffenbeleid voor de komende vier jaar uiteengezet. De Nederlandse vereniging voor de diervoederindustrie Nevedi vindt dat de investeringen die tot dusver via het voerspoor zijn gedaan, beloond moet worden voor veehouders die via efficiënte fosfaatproductie aantonen dat er ruimte is voor hun dieren. De organisatie pleit voor een maximaal aantal bedrijven dat kan meedoen aan de KringloopWijzer in 2018 en zeker daarna. Het 6e actieprogramma moet daartoe openingen bieden.

Deel dit topic

Reacties

+1
Pluto
We voeren het fosfaat nu via supplementen en mineralen preparaten aan en weet je er is geen sprake van reductie er wordt zelfs meer aangevoerd en waarom ,omdat onze koeien dood vallen !!! . En de consument krijgt binnenkort darm problemen net als ons vee !. Bij het terug dringen van fosfaat en nitraat gehaltes neemt de antibiotica resistentie toe ????. Bij het toevoegen van meer fosfaat en stikstof in het rantsoen blijken antibiotica die eerder niet meer afdoende resultaat gaven toch weer terug te keren op de lijst . Hier is de lijst tweede keus al hellemaal verdwenen.
Er ontstaat een tweedeling in voedsel productie ; Een voor de consument volgens de overheids richtlijn en een voor ja zeg maar de gezonde variant!!!.
kanniewaarzijn
@Pluto Interesseert ze geen bal. Ze gaan over lijken om hun doel te bereiken.
Nick83
Allemaal commercie waar deze partij mee bezig is...
hans1980
Waarom steeds een proef of deel/aantal Melkveehouders die hier aan mee mogen doen? Waarom niet allemaal??
Al veel jaren bestaan pilots waarom?
+4
friesboertje
@hans1980
Dan kunnen er bedrijven geselecteerd worden die in hun ideaalbeeld passen.
+1
Wilbert
Mooi dat nevedi zich ook mengt in het debat. Mag wel een keertje na jarenlang de zuivel en lto de kar te laten trekken. Voor 2018 te laat, maar als we in 2018 inderdaad onder het plafond zitten, moet dat inderdaad beloond worden in 2019 en later in de vorm van extra ruimte.
hans1980
Wanneer die 600 knelgeval boeren free P krijgen en KLW een tool wordt om ca. 10-15 % meer te melken >>>>Dan mag RFC wel eens op schieten met het bouwen van extra verwerkings capaciteit!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , lnv , natuur , dieren , veehouders , nevedi , melkveehouders , voerspoor , kringloopwijzer , tweede kamer , fosfaatproductie en nitraatrichtlijn geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0