De brief van Henk Breman: ‘Het kind en het badwater’

Geachte Minister Schouten,
Fijn dat er weer een Minister van Landbouw is. Maar wat heeft u veel problemen op uw bord gekregen: eerlijke prijzen, bestrijdingsmiddelen, fosfaatuitstoot, klimaat, biodiversiteit …... U krijgt ook oplossingen aangereikt, b.v. biologische landbouw, voedselbossen en permacultuur, alternatieve productiesystemen die gemeen hebben dat ze roepen “weg met bestrijdingsmiddelen, weg met kunstmest, terug naar de natuur!” Door die afkeur van kunstmest hebben ze ook alle drie veel land nodig om productieniveaus als die van de gangbare landbouw te halen.

Deel dit topic

Reacties

noordhollander
Geweldige toekomstvisie
christo
Een keer in de basisschoolcarriere naar de boerderij, in het voortgezet een werkweek in Afrika. Dan zijn de grachtengordelkindjes hun bigmacbuikje na een weekje wel kwijt. Misschien dat dan het idee wel komt dat het niet zo netjes is om ze hun eigen voedsel te laten verbouwen. Of bouwen we liever een muurtje als ze deze kant opkomen om het te halen?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , biodiversiteit , kunstmest en klimaat geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0