19.000 dode kalkoenkuikens aangetroffen op Schiphol

Een inspecteur van de Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit heeft vanochtend op Schiphol 19.000 dode kalkoenkuikens aangetroffen.
De diertjes zijn gestorven tijdens een transport van Canada naar Nederland. De NVWA vermoedt dat de eendagskuikens zijn omgekomen door temperatuurproblemen aan boord.
De dode kuikens maakten deel uit van een zending van in totaal 20.800 kuiken. De overlevende dieren die op Schiphol aankwamen, waren er zo slecht aan toe dat ze moesten worden afgemaakt.
De NVWA zal op basis van de internationale luchtvaartregels voor het transport van levende dieren, optreden tegen de luchtvaartmaatschappij, schrijft NH Nieuws.
 Tienduizenden kuikens dood na vliegreis (rd.nl)

Een inspecteur van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft donderdag op Schiphol ongeveer 19.000 dode kalkoenkuikens aangetroffen. De diertjes zijn gestorven tijdens het luchttransport van Canada naar Nederland. De temperatuur aan boord van het toestel was te laag.

 19.000 dode kalkoenkuikens aangetroffen op Schiphol (nos.nl)

Een inspecteur van de Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit heeft vanochtend op Schiphol 19.000 dode kalkoenkuikens aangetroffen.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden transport , nh , canada , kuikens , dieren , nvwa , pluimveehouderij en schiphol geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!