'Melkprijzen gaan in 2018 door overproductie weer omlaag'

Het ging melkboeren dit jaar nog voor de wind, maar komend jaar kan dat al weer anders zijn. De melkprijzen gaan in 2018 namelijk door overproductie weer omlaag, zo verwacht het economisch bureau van ABN Amro.

Deel dit topic

Reacties

+2
Coen
Die overproductie willen die linkse rakkers in NL zo aanpakken nieuweoogst.nu/nieuws/2017/…
+1
gerrie-hul
@Coen Is de voorzitter van lto ook geen rode rakker [ pvda ] De appel valt niet ver van de boom
+1
Pluto
Is dit om de prijs van de fosfaat rechten naar beneden te praten , het huidige peil nodigt voor hen niet uit tot financieren . Het aankopen van rechten heeft weinig zin als ze de melk nu al niet kunnen verwerken !!!. Ik zie de komende tijd veel leegstand die voorlopig niet meer wordt opgevuld .
+1
hans1980
Gaat slachtoffers geven..
storm
@hans1980 das duidelijk, verkeerd gerekend hier en daar.
Maar er komt aanbod genoeg bij een dalende melkprijs.
weurding
@storm nee, ook bij dalende melkprijs gaat men meer melken, dus vraag stijgt wel, is maar weinig aanbod gerekend naar de 8.3% krimp
+1
hans1980
@weurding mar je moet die fosfaatrechten wel kunnen betalen!
Rente Aflossing! Pacht Lease is voor velen een hele kluif laat staan bij melkprijzen onder de dertig cent.
Wanneer je de bank nodig hebt voor p en die moeten in 5 jaar zijn afbetaald weet ik niet of iedereen cash krijgt
+1
weurding
@hans1980 daarom verwacht ik dat lease hoog blijft dus rechten ook. Eind vh jaar moet je dan p leasen is ook voor de meesten dat men tsr beurt dus denk dat er weer rare dingen gebeuren bij weinig aanbod. Maar het blijft koffiedik kijken
+1
pieta
Quote Reactie van @weurding:
moet je dan p leasen

Er staat een spatie tussen maar verder is het wel aardig Engels. Wie ga je trouwens pleasen?
+2
weurding
@pieta 😂 het liefst mezelf 😉
groeier
@hans 1980
Is nog veel te vroeg om dat nu al te zeggen.
Coen
@groeier , de kortingen opvullen moet je niet willen samen met de bank, daar moet je de extra-kasstroom van 2017 voor gebruiken.
+4
George
Quote Reactie van @Coen:
extra-kasstroom van 2017 voor gebruiken.
Reageer

Voor velen is dit geen extra kasstroom maar gewoon een melkprijs die ze nodig hebben en zeker na twee matige melkprijs jaren.
groeier
@Coen @George
Dat is in de tijden v/h quotum ook nooit anders geweest 😄
storm
@George idd en achterstallig onderhoud! Voor fosfaatrechten als ik ze al nodig ben toch maar ff een banklening afsluiten, lijkt me veiliger.
Teunis D
@weurding Wie gaat er verleasen als je 10% kwijt raakt? Dat doe je dan toch alleen maar bij hoge nood? De vraag is daarmee of er überhaupt aanbod is. Ik zou er niet teveel op rekenen en zeker niet als je in december pas op zoek wilt.
gerrie-hul
@hans1980 Zijn de aangekochte quotum kosten al wel afgelost of betaald
Frans1
@weurding Hoe zit het eigenlijk met degenen die gekort zijn dit jaar en volgend jaar weer aan willen vullen met rechten, daar moet dan toch ook grond bij onder?of zie ik dat niet goed
weurding
@Frans1 ik weet het niet frans, allemaal warrig, kreeg 1000 euro bij melgeld wegens minder gve, moet nu toch nog 175 kg p via mestverwerken.nl aan vvo 's betalen, verdiep me er ook niet meer in, conclusie getrokken voor volgend jaar
pieta
@weurding Op geen stukken na grondgebonden dus! 😁
pietjepuk
@pieta maar ook geen 8,3% korting
+1
weurding
@pieta klopt
pieta
@weurding Had ik niet gedacht/verwacht.
+1
weurding
@pieta hoge Pal getallen en wat grond minder
pieta
@Frans1 Waarschijnlijk niet. Je ziet het dus niet goed. Als ze je korten worden het er minder en kan er dus grond weg. Koop je de gehele korting terug blijf je op hetzelfde niveau.
robbies
@Frans1 De korting gaat over het aantal dat er op 2 juli was. Als het goed was je veestapel op 2 juli in lijn met de (toen nog) AMvB. Als je er nu nog grond onder moet schuiven, dan had je ze op 2 juli 2015 illegaal
Frans1
@robbies er is toch gekort op 2-7,dus heb je er minder of snap ik er weer niks van
robbies
@Frans1 De korting gaat over het aantal dat er op 2 juli was. Als het goed was je veestapel op 2 juli in lijn met de (toen nog) AMvB. Als je er nu nog grond onder moet schuiven, dan had je ze op 2 juli 2015 illegaal
+1
pietjepuk
Quote Reactie van @robbies:
(toen nog) AMvB

Is die niet pas in 2016 ingegaan?
robbies
@pietjepuk kan ook wel

Ik dacht dat in 2014 is afgekondigd, dus je kon er wel rekening mee houden
pieta
@robbies Daar zit/zat ook het probleem mbt de intensieve groeiers. De politiek/overheid kon maar niet tot overeenstemming komen wat in te voeren. Is volgens jou natuurlijk de schuld van LTO maar die heeft volgens mij een paar keer de bal terug willen leggen bij de overheid. Maar om de een of andere reden lieten die het liever in de soep lopen.
robbies
Quote Reactie van @pieta:
Is volgens jou natuurlijk de schuld van LTO maar die heeft volgens mij een paar keer de bal terug willen leggen bij de overheid. Maar om de een of andere reden lieten die het liever in de soep lopen.

Ja héhé nogal wiedus. Wat zou je zelf doen als de sector "het zelf zou regelen", dat vervolgens niet voor elkaar krijgt en het weer op het bordje van de overheid probeert te schuiven? Wij vinden het allemaal heel belangrijk, maar in Den Haag geeft er niemand zijn pappadag op om even prioriteit te geven aan iets wat de sector "zelf zou regelen."

Het hele adagium dat we het zelf moeten regelen, want dan is het beter dan wanneer de overheid het regelt moeten we heel snel op de mesthoop flikkeren. Zelf komen we er toch nooit aan uit. Niet met fosfaat en niet met weidegang. Dan maar regelgeving. Zal links en rechts wel pijn doen, maar dan is het we meteen duidelijk voor iedereen. Ipv dat eeuwige gepolder dat never nooit spijkers met koppen slaat
pieta
@robbies Je kunt als eindverantwoordelijke gewoon niet weg lopen voor je verantwoordelijkheid. Dat is wat de overheid heeft gedaan. Kom nou niet aan met papadag enzo. Overheid is verantwoordelijk voor beleid. Zie mestfraude. Sector mag een plan maken en de overheid zorgt voor de regelgeving.
cornelissen
@pieta Uiteraard is de overheid politiek uiteindelijk verantwoordelijk. Daarom noem ik ook onnozele K.Romijn,meeloper P. Boer en goedgelovige S.Dijksma. Maar je ziet ook welke naam ik eerst noem.
pieta
@cornelissen De overheid blijft bij mij gewoon op nr 1. Qua onnozelheid zijn we het wel eens. 😁
pietjepuk
Quote Reactie van @robbies:
AMvB.

mest voer contract gaan niet gelden voor grondgebondenheid. zie boerderij.
robbies
@pietjepuk moet je nog steeds wel grondgebonden groeien
pietjepuk
@robbies Kan wel eens goed uit pakken voor het beleid wat ze in den haag willen. Met name in de intensieve gebieden op hoge zandgronden met een te hoog nitraat gehalte. Veel grond om daar bij te pachten is er niet. Ploeg in grasland en mais zaaien is geen optie want dan daalt de fosfaatplaatsingsruimte. Kun je niet aan grond komen is alles gras zaaien de enige optie om zo veel mogelijk vee te houden.
dwers
Maar even zuinig met het geld, standstill zit er aan te komen overtollige melk naar spotmarkt voor 18 drukt veel teveel op het resultaat andere melk .
Nico96
@dwers Even een paar vrachten naar Italie brengen dan is dat ook weer opgelost.
Frans1
@dwers referentie is hier niet verkeerd dus geeft weinig problemen met het aantal koeien wat er nu loopt.weet niet hoe dat elders is
hans1980
@Frans1 vandaar die positive stemming..
Frans1
@hans1980 van wie
Wilbert
@dwers standstill loopt wel los, verwacht niet dat die er komt. Slachthuizen draaien volop en er zit een groep nieuwe stoppers aan te komen. Bij de rest zit blijkbaar nu wel tussen de oren dat die fosfaatrechten serieuze shit is...
hans1980
@Wilbert convronterend te lezen in het kwartaal bericht van de rabobank dat overige EU landen surplussen tot +10% terwijl NL -1,1% t.o.v. 2016 melkt.

Afschaffen melkquotering was historische vergissing zeker voor NL
George
Quote Reactie van @hans1980:
Afschaffen melkquotering was historische vergissing zeker voor NL

Ja dat is het zeer zeker. Sukkelaars die dit niet voorzien hadden.
Piet1960
@hans1980 In 2015 en 2016 was 't andersom, daarom zijn we waar we nu zijn.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's abn amro geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
47
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN