’Boeren multimiljonair dankzij subsidie’

Twee boeren uit Flevoland die in 2012 extra overheidssubsidie kregen voor de bouw van windmolens, worden mede dankzij dat geld volgens enkele media multi-miljonair.

Het gaat om het buitendijkse windmolenpark Westermeerwind in het IJsselmeer. Het project kreeg bovenop de normale subsidie van een half miljard in 2012 nog eens 92,4 miljoen euro extra geld van de belastingbetaler. Het park wordt daardoor uiteindelijk bijzonder winstgevend voor de investerende boeren

Deel dit topic

Reacties

+1
garriet vant pad
En ja hoor nu zijn het de boeren (ondernemers) met 'Lef' , als het beurs genoteerde bedrijven waren niets aan het handje dan kraait er geen haan naar. Ik ben er van overtuigd dat er nu meer aan de 'strijkstok" blijft hangen voor de samenleving en regio dan wanneer het naar de aandeelhouders gaat.
vrije boeren
@garriet vant pad Gun het ze wel hoor.
weurding
Boven de 10 miljoen is de rente toch nihil...... 😉
Coen
@weurding , die 92,4 mln euro was toch een innovatie-subsidie voor de extra investeringskosten die nodig waren om te investeren in 'laag water'?
daar kan ik nog vrede mee hebben, daar wordt je namelijk geen miljonair van.

die half-miljard exploitatie-subsidie is natuurlijk je reinste kolder, de windtechniek is allang niets nieuws meer maar daar is het 'pikken wat er te pikken valt'.
doen deze boeren-investeerders het niet dan is het wel Essent o.i.d. en daar heb ik dan nog meer problemen mee.
verwijderd
George
Quote Reactie van @vrije boeren:
Gun het ze wel hoor.

Oh ja ? Je vindt het dus geen kneusjes?
+1
vrije boeren
@George nee bliksum dit zijn echte ondernemers
George
Quote Reactie van @vrije boeren:
nee bliksum dit zijn echte ondernemers

Oh dat kan , zijn er veel die zich echte ondernemers voelen.
demelkboer
Eerst regels en subsidie in het leven roepen en dan met zijn alleen boosxworden als iemand die optimaal benut. Nederland op zijn smalst
Coen
@demelkboer , het is allemaal afgunst 😞

met elk particulier initiatief wordt de grond gelijkgemaakt, als een grootbedrijf deze subsidies opstrijkt wordt geen kik gegeven
gerrie-hul
@Coen Zie de dividendbelasting

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's flevoland , bouw , telegraaf , 2012 en windmolens geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0