ABN Amro: Melkprijsdaling vroeg in 2018 onvermijdelijk

Na de piek in de melkprijs van 2017, lijkt een melkprijsdaling voor het komende jaar onvermijdelijk. Dat stelt de ABN Amro.

Deel dit topic

Reacties

+1
sil
Die van de ABN zijn al bijna net zo slim als die van de Rabo. Ik durf ook wel de prognose af te geven dat je na een jaar met een top melkprijs weer een keer een daling krijgt......wel knap dat ze een driejarige trend zien ontstaan, wat een kul zeg. Het is pas anderhalf jaar dat de wereldmarkt een prijs heeft gebaseerd op de melkproduktie in de wereld waarbij in Europa geen beperking mbt melkproduktie is. Dit heeft gezorgd voor een extra melkplas, met gevolg de melkprijsprijsdaling van 2015/2016. Dit is geen trend maar was een eenmalige verstoring van de wereldmarkt door loslaten van regulatie van produktie, niet meer en niet minder.
Coen
@sil , donderdagmorgen maar even met z'n allen het webinar van rabo bekijken, luisteren wat die profeten dan te melden hebben.

insights.abnamro.nl/2017/12/…
sil
@Coen Ja ja, de melkprijs zal gaan dalen in 2018, maar hoeveel zal, ook liggen aan welke weersomstandigheden er in de wereld zullen zijn. Het kan vriezen het kan dooien gezwets.....
Verder, zullen we er op gewezen gaan worden dat voordat je fosfaatrechten aankoopt je eerst eens goed moet tellen of het wel uitkan, en dat ze nu eigenlijk veel te duur zijn. Wat koop ik voor deze zever, niets, de markt zal zijn werk gaan doen, vraag en aanbod bepalen de prijs. Willen we met zijn allen het aantal koeien blijven melken wat we in 2017 hadden, dan gaat de prijs sky high. Gaan we met z'n allen gewoon10 % minder houden zijn ze niets waard ( laatste zal wel niet gebeuren)
+3
mlkvhoudr
@sil ik zie meer een 7 jarige trend 2009 gruwelijk slecht en 2016 ook
sil
@mlkvhoudr was de melkprijs in 2002 ook slecht dan? zeven vette en zeven magere, enz.....Ik denk dat jij een goede trendwatchter zou kunnen zijn. Ik zou eens gaan sollicitere bij Rabo, die kunnen ze nog wel gebruiken dunkt mij.
mlkvhoudr
@sil t is dinsdag vandaag toch 😉 man ben al blij dat ik weet welke dag in de week het is. 2009 vergeet je niet zo maar dat was ook harken om de boel rond te zetten. 2002 toen was ik nog jong en gelukkig en liep ik bedrijfsmatig nog aan de hand van de vorige generatie dus dat weet ik echt niet meer
+1
van Ittersum
@mlkvhoudr kijk naar periodes van 5 jaar, anders kun je wel gek worden en hanteer dat maar als je bedrijfsgemiddelde. En zoals mijn vorige generatie zei, buffer in goede tijden zodat je in slechte tijden goedkoop je investeringen kunt doen en deze komen daarna altijd naar je toe
+1
achterhoeker2
@mlkvhoudr 2009 was vooral erg wennen met een extreem diep dal in de zomer , maar in de herfst weer op niveau.
Weet nog toen ikk hoorde dat de melkprijs 22 cent werd in mei v d jaar net de stal klaar.....
pieta
@sil 2001 was de piek. Dat weet ik wel.
cs-agrar
@pieta Toen liepen dr ook paar koeien minder
oldhuus
Als ze dat overal in de media gaan roepen zakt ie ook vanzelf, Frl Campina werkt hier ook aan mee, zet maar in alle bladen dat er teveel melk komt, de zuivel-inkopers lezen deze bladen ook!
+1
Ik doe niet mee in deze ronde van dalende prijzen, zie bekiekt het maar !!!
hans1980
GDT - 3,9%

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkprijs , abn amro en piek geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN