De Laval krachtvoer voorraadtrechterbakken

Weet iemand waar ik van die grote (oranje) krachtvoer voorraadbakken (ca 120 ltr.) kan kopen/ nog liggen heeft. Je hebt twee soorten de kleine (de gebruikelijke) en de hele grote trechterbakken. Googlen leverde mij niks op.
van Ittersum

Laatste  |  

Reacties

+1
sorry
van Ittersum
@sorry bedankt, deze aanbieder aangeschreven
+2
toon1969
Zat toendertijd een of andere vd vegt(e) in hasselt of zo. De wereld aan melkmachine onderdelen. Was toen al een wat oudere man, weet niet of het bedrijf nog bestaat. had gewoon alles in div. schuren liggen. Ik heb er ooit 12 van die trechters die jij bedoeld achtergelaten.
van Ittersum
@toon1969 zal informeren, aan de andere kant kan ik een helft helemaal vernieuwen en dan het goede gebruiken voor de andere kant. Zal komende dagen kijken hoevde kosten zijn
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @van Ittersum:
hoevde kosten zijn

Fiscus betaalt dit jaar bijna de helft. Doe niet zo moeilijk.
van Ittersum
@Jack Rijlaarsdam dat is het probleem niet, maar we praten over een melkstal van over de 30 jaar en ik zit in dubio what to do over zeg maar 5 jaar. Verbouw, robot of nieuwbouw. Alles is wat afhankelijk wat zoonlief wil, die vrijheid wil ik hem geven om voor zijn 21e niet te binden of te verplichten omdat pa en ma er altijd maar vanuit gingen dat hij het bedrijf "moe(s)t" overnemen. Tijden zijn anders dan wij vroeger, de "verplichtingen" zijn er af. Temeer omdat hij goed kan leren in vooral technische vakken. Dat daar de wereld aan zijn voeten ligt zal jou ook wel niet ontgaan zijn.

Kortom als ik geld wil uitgeven graag 1 keer maar wel verantwoord. En uiteraard ben ik ook bezig met verbreding in box 3 en dat kost ook geld, geld na aftrek van belastingen. Dus daar moet wel wat voor overblijven
cs-agrar
Quote Reactie van @van Ittersum:
maar we praten over een melkstal van over de 30 jaar en ik zit in dubio what to do over zeg maar 5 jaar. Verbouw, robot of nieuwbouw. Alles is wat afhankelijk wat zoonlief wil, die vrijheid wil ik hem geven om voor zijn 21e niet te binden of te verplichten omdat pa en ma er altijd maar vanuit gingen dat hij het bedrijf "moe(s)t" overnemen

Mooi streven, maar bijv zo'n robot kan je ook meenemen naar een nieuwe situatie en besluit zoonlief toch liever zelf te willen melken, moest je toch een andere melkstal zetten. Reken dan dat je het tussenliggende bedrag van de robot niet aan renovatie/onderhoud kwijt was van oude stal en wat afschrijving mee pakt en dat het jou, schattende naar je voorgaande schrijven, als iets in leeftijd gevorderde man wat makkelijker kan maken
+1
jandb
Ik zag er vandaag bij Arie de leeuw uit hoornaar volgens mij een paar liggen. Zij zijn Delaval dealer.
sjoerd de melker
Probeer eens bij een de laval dealer.
van Ittersum
@sjoerd de melker dat ik daar zelf niet opgekomen ben.....🤣😁😉 toch bedankt voor het meedenken maar in Sneek en Leeuwarden hadden ze niks meer. Die trechterbakken waren uit de begin jaren 80. Dus het beste is er overal wel af.

Dus dan maar via de particuliere weg zoeken, hier dus
+1
Milkman4
@van Ittersum Misschien heeft Arjen van Balen ATW uit Friens nog wat liggen. Hij ruilt heel wat melkstallen in die op robot melken overgaan.
van Ittersum
Heren, allemaal bedankt voor uw suggesties. Mochten jullie "in de loop" nog eens wat zien, in goede staat en te berijden stuur even een PB tje. Dank u allen!!
weurding
@van Ittersum je kan de vraag neerleggen bij horsthandel. Die koopt wel inventarissen op van stoppende mvh
van Ittersum
@weurding dankje, mag u doen alleen voor de korte termijn heb ik even snel wat nodig. het hangt nu met ducktape in elkaar. #melkstal blijft toch een sluitpost (onterecht)
van Ittersum
@weurding dankje, mag u doen alleen voor de korte termijn heb ik even snel wat nodig. het hangt nu met ducktape aan elkaar. #melkstal blijft toch een sluitpost (onterecht)
+2
van Ittersum
Waarvan akte:

Bedankt voor de vele reacties, er liggen nog veel onderdelen bij menig 1 op zolder. Des al niet te min heb ik toch besloten om de voerautomaten en trechters in het geheel te vervangen door kilomatic (trechter en automaat) vacuumgestuurd . De prijs met alle toebehoren viel me zo mee dat ik dat maar doe. Ex montage (demontage zal ik zelf ter hand nemen en helpen bij installatie) kwam ik bij 2x6 2300 euro.
+2
sjoerd de melker
@van Ittersum groot glijk. Zal je geen spijt van krijgen. Dat geprul met oplappen is boer eigen maar is achteraf meestal niet handig
van Ittersum
@sjoerd de melker vandaag na 37 jaar trouwe dienst afscheid genomen van de Happy Feed voertrein, morgen de andere zijde

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Piet1960
@van Ittersum 37 jr geleden maakten ze nog kwaliteit.
van Ittersum
@Piet1960 behalve die blauwe bakken van weleer, die werden vanaf dag 1 al flink na gekeken. Ik meende na 15 jaar schoon op.
Frans Z.
@van Ittersum Mooi spul.Heb je centrale bediening of per stand? Hebben het nu 10 jaar,niks aan gehad.
van Ittersum
@Frans Z. Centraal, perslucht (vacuüm had mijn voorkeur maar dat ging niet), tis geen zelfbedieningszaak #touwtjes
+1
Frans Z.
@van Ittersum We hebben een compressor toch nodig voor in en uit laten.2 keer 10 zij aan zij.
van Ittersum
@Frans Z. weet jij toevallig wat voor compressor jij hier voor gebruikt een 260/100?
van Ittersum
@Frans Z. Nu zoek ik nog pvc deksels om de vogels uit de melkstal te houden. De gaten voor de vijzeluitloop maak ik dan wel in. Wat heeft u of weet u ook iets. Het oog wil ook wat dus het moet wat luxe lijken en uiteraard niet te duur🤣
Frans Z.
@van Ittersum Hier staat een 100/300,maar dat is voornamelijk voor de melkstal.Voor die 2 cilindertjes heb je zo"n grote niet nodig denk ik.Wij hebben niets op de bakken liggen.
van Ittersum
@Frans Z. Nou je weet nooit wat er meer achterwege komt. Mijn hekken gaan nu nog op vacuüm, zal binnenkort twee versterkers er tussen zetten, kijken hoe dat gaat anders ook maar perslucht, vandaar

Bedankt voor je info👍
+1
jan w
@van Ittersum
Hanskamp heeft ook goede oplossingen om krachtvoer te verstrekken. Denk aan de pipe feeder en nu weer de spider.
van Ittersum
@jan w dank u, maar alles zit er nu in
jan-schoneveld
Ik heb er nog 8 die voorraad trechters liggen
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!