#Fosfaatrechten leasen als alternatief

Ook het leasen van fosfaatrechten kan. Dat is vooral interessant als blijkt dat afschrijving van de aangekochte rechten niet mogelijk is. Maar in de wet staat dat leasen voor één jaar een korting oplevert van 10 procent. Dat geldt ook bij leasen voor een langere periode, maar zolang de leaseperiode doorloopt, is er geen sprake van een volgende overdracht die andermaal tot een korting leidt.

Er zijn grofweg twee vormen van leasen: financial lease en operational lease. In deze situatie moet het gaan om operational lease, want financial lease staat fiscaal gelijk aan koop en daarop is volgens de Belastingdienst geen afschrijving mogelijk. Bij operational lease maken verleaser en leaser specifieke afspraken over wat er na de leaseperiode gebeurt. Ze kijken naar de mogelijkheden om op het eind van de leaseperiode te voorkomen dat er opnieuw een korting van 10 procent plaatsvindt.

Uiteraard is het niet de bedoeling dat de leaser aan het eind van de leaseperiode met lege handen staat. Het is daarom van essentieel belang dat de gemaakte afspraken zijn afgestemd op de specifieke situatie.

Meer: nieuweoogst.nu/nieuws/2017/…

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0