Levering FrieslandCampina restwater aan Waterschap Rijn en IJssel

Waterschap Rijn en IJssel is in Zutphen gestart met de bouw van een fabriek voor de productie van een nieuwe grondstof uit gezuiverd afvalwater die toepassingen kent in onder meer de land- en tuinbouw en betonindustrie. De nieuwe grondstof heeft als werktitel NEO-alginaat en wordt vanaf voorjaar 2019 gewonnen uit gezuiverd restwater van de zuivelfabrieken van Royal FrieslandCampina te Borculo en Lochem.

Het waterschap en de andere partners in het project hebben een wereldprimeur en dragen met het gebruik van restwater als grondstof bij aan de transitie naar een circulaire economie in Nederland.

Deel dit topic

Reacties

+1
noordhollander
WATER WORDT WELLICHT OOK DUURDER..............waar blijft t a warewater???
weurding
@noordhollander pas maar op voor het b ware water........
Pluto
Ziet er wel lekker geheimzinnig uit zo . Of zijn ze bang voor negatieve berichten zoals bij groenfosfaat en struviet , daar was op een gegeven moment ook geen touw meer aan vast te knopen!!.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's frieslandcampina en waterschap geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0