Waar blijft de publicatie in de Staatscourant

Hoe zit het met de definitieve invoering van het fosfaat stelsel.
Nog geen publicatie in de Staatscourant.

Deel dit topic

Reacties

Hans van Bergen
Hoe zit het met tabel 6 vanaf 1-1-2018??
Druk
@Hans van Bergen
Kun en wil jij ook naar > 12.000 kg melk per koe ?
+2
puntertje
@Druk Ja, zwengel de plof-koe discussie maar aan, één ding is nu al zeker, dat gaat ons voor de voeten lopen. Voorkomen dus, geen tabel maar een berekening per liter melk met P en N bepalingen uit de analyse van de zuivelfabriek. Het is een raadsel waarom een zuivelfabriek wel de verschillende vetzuren tot achter de komma bepaalt maar de simpele P en N de bepaling lekker forfaitair wil houden. Fosfor in zuivel is trouwens zeer waardevol.
boertje009
@puntertje inderdaad dat vet is binne een paar weke bekend en P bepalen hoe maar.

Willen ze niet, dan word t verschil tussen efficiënt brabant en veenweiden nognog groter. Dat is nu vd jaar ook al veenweiden alleen voordeel met P in bex brabant haalt met mais makkelijker een N voordeel.
dijkstra uit w
@Hans van Bergen zal wel niet veel veranderen, p productie naar beneden per koe per kg melk categorie zou logisch zijn gezien het lagere p gehalte in veel krachtvoer. maar dit zou betekenden dat je meer koeien mag houden binnen je reverentie, en dat zal wel niet de bedoeling zijn.
BertK
Tav forfaitair: is het gemiddelde van de sector, hoe beter de voorlopers en misschien ook wel de rest het doen, hoe scherper de norm! Je kunt je de vraag stellen of je daarmee niet een beetje in je eigen succes verzuipt?
Pluto
Plofkoe plofkip plof kalveren plof weidevogels ???? Het gaat zoals de overheid wil , en uiteindelijk gebeurt precies dat gene wat we juist wilden voorkomen !!.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0