Rente opslag

Ik wil een nieuwe lening afsluiten, de bank vraagt hier een opslag van 2,6%. Deze lijkt mij aan de hoge kant, wie heeft er recent nog mee te maken gehad? Is dit redelijk wat ze vragen.

Deel dit topic

Reacties

cjw73
Zijn de fosfaat rechten zo risicovol.😭
van Ittersum
Begin vorig jaar op mijn Euribor (verlenging)ook opeens van 1,5 naar de 2,2 % . Nu was de reden: de omvang was te klein..... je kunt beter half verzuipen, ben je goedkoper uit
+2
grondlozeboer
@van Ittersum precies. Mijn rente ging om die reden ook omhoog. Maar toen ik vorig jaar wou investeren was het bedrag te hoog 🤔 het is ook nooit goed
+1
pietjepuk
1 jaar vast ruim onder de 2%
+1
Nick83
@pietjepuk hier 3 jaar vast voor 2.10. Gewoon normale lening zonder opslag. Kun je niet voor tobben volgens mij....
matt
@Nick83 aanbieding 3 jaar vast voor 1,9% ga er niet op in.
+1
Nick83
@matt jij wilt 1.9 toe hebben zeker? 😂
+1
matt
@Nick83 dat zal niet lukken,maar als de particulier 1,4% betaalt voor 10 jaar vast met 60% marktwaarde.
Dan vindt ik 1,9% voor 3 jaar wel wat hoog ja.

rentetarieven.com/hypotheekrente/
Frans1
Quote Reactie van @matt:
maar als de particulier 1,4% betaalt voor 10 jaar vast met 60% marktwaarde.

Dat gaat mij ook steeds boven de pet.
Druk
@Frans1
Alsof de kredietcrisis uit 2008 niet is ontstaan, en eens weer gaat ontstaan, door die torenhoge particuliere woninghyptheken.

Hoorde gisteren op De Regiodag Noord dat daar de ECB voor verantwoordelijk is, voor bedrijfsmatige leningen moeten ze veel meer eigen vermogen reserveren. Iets met Basel nogwat.
Ze moeten van de ECB ook alle boeren bezittingen herwaarderen, naar beneden richting rendementswaarde in plaats van huidige liquidatiewaarde, en dan blijken veel van de agrarische leningen ineens onder water te staan. Wat een theoretisch geneuzel van die ECB.
matt
Hoeveel jaar vast is dat dan @tok achterhoek ?
van Ittersum
@matt das de opslag waar hij het over had, dan maakt het niet uit bij welke rentetermijn
matt
@van Ittersum natuurlijk wel
van Ittersum
@matt ik heb een vaste opslag die geld voor alle leningen, je opslag is gebaseerd op jouw bedrijf en de bank heeft zijn lijst vanuit Utrecht, dan is het makkelijk kiezen en verder geen speling meer. Praat hier wel over verlengen, de laatste nieuwe bedrijfslening is alweer van 5 jaar geleden dus misschien is er wel weer veel veranderd. Raad jullie eens aan om een prive lening te nemen(box 3). je wordt voor halve zool aangekeken maar wel een ultieme irri-test voor jezelf. krijg nog spontane jeuk als ik er aan denk.....
matt
@van Ittersum ik heb hier een brief voor me liggen met een vaste opslag voor 3 jaar op euribor
van Ittersum
@matt oke
tok achterhoek
@matt Is euribor, opslag is in dit geval ook niet vast.
matt
@tok achterhoek heb hier een aanbieding voor 3 jaar vaste opslag op de 3
Maands euribor 1,9 %
achterhoeker2
1 jaar vast 2.00%
2 jaar vast 2.15%
3 jaar vast 2.20%
Variabel. 3.20%
Deze week binnen gekregen
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @achterhoeker2:
Variabel. 3.20%

Tikfout?
cjw73
@achterhoeker2 die opslag komt over de euribor?
van Ittersum
@achterhoeker2 Rabo zeker?, daar is variabel altijd duur geweest
weurding
@van Ittersum 2.6 hier
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @achterhoeker2:
nee

Bijzonder. Mijn variabele rente is lager dan het aandeel vast, niet alleen op dit moment, maar ook bij het afsluiten half april. Lijkt me ook logisch, bij langjarige rente betaal je een stukje verzekeringspremie.
+1
lkool
@Jack Rijlaarsdam jij zit niet bij de Rabo zeker, daar is al een aantal jaar de variabele rente hoger als de vaste, bv 5 jaar vast 2%, variabel 2,6%
Zat ff te kijken, de lening heet ook "Rabo Variabele Plus Lening"
Druk
@lkool
Die Plus is dan wel erg hoog, werd (wordt nog steeds?) gekoppeld aan de variabele spaarrente, die nu 0,05% is ofwel ze pakken wel een heel hoge rentewinst 😞
+1
Wilbert
@lkool bij een variabele rente kun je volgens mij meer en sneller aflossen.
lkool
@Wilbert klopt, maar dan is 1 jaar vast misschien interessanter
+1
hendrik-martens
@achterhoeker2 deze zomer, oogst krediet 150000â‚Ŧ in Rusland 4 Maand looptijd 12,7%
Door de schommeling Euro- Roebel effectief maar 3 % betaald. Maar kan natuurlijk ook de andere kant op gaan
achterhoeker2
Rabo oost achterhoek ,geen euribor
van Ittersum
@achterhoeker2 mooi beneden de miljoen dus 😉
cjw73
@achterhoeker2 hoe bedoel je die opslag van 2,6 dan of wordt dat over variabel gerekend
achterhoeker2
@cjw73 Ik heb niet over opslag gehad.
Die percentages kreeg ik per post , graag bij het kruisje tekenen.
En als je niet voor 20 december de zooi terug gestuurd hebt,gaan ze ervan uit dat je voor variabel kiest.
En als je er over wilt onderhandelen zien ze dat als een persoonlijke belediging.
+1
Wilbert
@achterhoeker2 onderhandelen kan alleen als jij denkt goede redenen te hebben waarom het lager kan. En die dien je dan voordat ze een voorstel sturen al te overleggen. Wat dat betreft zijn banken heel makkelijk, hier tekenen of anders niet. Kunnen ook niet anders meer ivm met de steeds strengere eisen.
cjw73
@achterhoeker2 sorry mijn fout ik haal de boel even door elkaar. Jij bent niet diegene die de topic heeft geopend. De 2.2 voor 3 jaar vast is hoger dan sommige anderen hier melden maar hangt van de bedrijf situatie af en valt mij mee.
tok achterhoek
@cjw73 Die 2.6 wordt over de 3 mnd euribor gerekend. Daar komt nog een korting van 0.25 van europa overheen.
cjw73
@tok achterhoek dan is er weinig verschil met vaste rente.
tok achterhoek
@cjw73 0.5% verschil.
cjw73
@tok achterhoek das toch nogal wat op een flink bedrag.
robotboertje
Hier ABN (oost Achterhoek). 2,3% bovenop 3 mnd Euribor.
Hebben daarnaast nog oude financiering (van voor al die Europese zekerheidsopslagen) die werkt met 0,6% bovenop de 3mnd Euribor. Extra aflossen doen we maar niet teveel op die oude....netjes dat ze er nooit aan hebben willen sleutelen!
En als je denkt dat je geen ruimte voor 'onderhandelen' hebt bij de Rabo, kan het de moeite waard zijn om toch eens een andere, iets minder coÃļperatieve bank uit te nodigen. Mits je over voldoende zelfvertrouwen beschikt om te kunnen aanvoelen of die vertrouwen in je gaan hebben.
+2
van Ittersum
@robotboertje heb nog nooit echte succesverhalen hierover gehoord. De meesten stappen over , niet op basis van getallen maar meer om persoonlijke redenen krijg ik de indruk. Het probleem is dat ( tenminste bij mij) je meerdere (nog)kleine leningen hebt lopen die als het ware kriskras door elkaar lopen.als je nog aan het begin staat of je staat voor een nieuwe alles omvattende lening kan ik me voorstellen dat je gaat shoppen.

Aan de andere kant, de bank was vroeger je partner in denken nu beschouw ik die gewoon als een crediteur, ofschoon mijn relatiebeheerder echt een prettige man in omgang is . En pas op, gooi je schoenen niet eerder weg(verbaal) voordat je een nieuwe hebt.
cjw73
@van Ittersum
Quote:
ofschoon mijn relatiebeheerder echt een prettige man in omgang is

Dan bij jij verder dan ik, ik ken de mijne persoonlijk niet eens zovaak heb ik de laatste jaren een andere gekregen bij de rabo in sneek.
van Ittersum
@cjw73 via netwerken, beurzen, vergaderingen niet alleen over "ik of mijn" praten, helpt een hoop. En idd, ze zijn flink bezig geweest in hun kaartenbak
Coen
@van Ittersum , is er na Kees Romijn en Piet Boer nog 'een wij en een collectiviteit' in de melkveehouderij ?
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Coen:
is er na Kees Romijn en Piet Boer nog 'een wij en een collectiviteit'

Was die daarvoor wel dan? Ik kan me nog goed herinneren dat bijvoorbeeld de kwantumtoeslag een behoorlijk twistpunt was in de coÃļp om over het toestoppen van EV aan een deel van de leden bij de fusie tussen FCDF en Campina nog maar te zwijgen. Uiteindelijk is er geen groter belang dan eigenbelang. Eendracht is er dus alleen zolang de belangen gelijk op lopen. En laten we er geen doekjes om winden: polariserende uitspraken zoals jij graag wenst te doen, is meer olie op het vuur dan het machteloze gestuntel van Romijn.
Coen
@Jack Rijlaarsdam , pas nadat LTO is gaan zwalken (omdat er een duidelijke visie ontbrak) EN samen met RFC en Rabo zich is gaan bemoeien met Overheidsbeleid is de collectiviteit in de sector volledig verdampt.

wij hebben wel een visie en daaraan gekoppeld een strategie, die wordt met verve en enige dominantie verkondigd omdat wij denken dat die voor het gros van de melkveehouderij zou kunnen gelden.
marketingtermen zoals robuust en duurzaam zouden ergens nog kunnen worden tussengevoegd.
jan.1
[quote="@Coen" p="1483136"]pas nadat LTO is gaan zwalken (omdat er een duidelijke visie ontbrak) EN samen met RFC en Rabo zich is gaan bemoeien met Overheidsbeleid is de collectiviteit in de sector volledig verdampt. wij hebben wel een visie en daaraan gekoppeld een strategie, die wordt met verve en enige dominantie verkondigd omdat wij denken dat die voor het gros van de melkveehouderij zou kunnen gelden.

Nu zeg je precies het zelfde waarvan je de lto van beticht, je heb misschien dan ook wel door voor welke onmogelijke taak de lto staat....Maar ik neem aan dat je op lto regio N vergadering gebruik maakt van het recht om je woordje te doen bij de microfoon....
+5
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Coen:
wij hebben wel een visie en daaraan gekoppeld een strategie, die wordt met verve en enige dominantie verkondigd omdat wij denken dat die voor het gros van de melkveehouderij zou kunnen gelden

Je geeft hier zelf al aan hoe verdeeldheid ontstaat: wanneer mensen zich ver verheven voelen boven anderen en absoluut geen respect hebben voor andermans visie en bijbehorende bedrijfsontwikkeling, dan is verdeeldheid het gevolg. Mag jij anderen de schuld geven, maar ik vind jouw uitlatingen knap arrogant.
+1
christo
@Jack Rijlaarsdam Het gevolg van deze polariserende visies is dat we allemaal een keer tegen een muur op lopen. Hoe harder je schreeuwt, hoe meer het tegen je gaat werken. Dat is ook de reden dat ik helaas denk dat we niet onder een verplichte weidegang uit gaan komen. Ik zit daar niet op te wachten maar er wordt zo hard geprobeerd om de 80% te halen. Stel dat het niet gaat lukken, wat is dan de visie van de weiders? Vrijwillig afstand doen van de weidepremie? Ik blijf het onmundig stom vinden om je eigen glazen in te gooien, maar types zoals onze Coen Zien dat schijnbaar anders!
+1
robbies
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
En laten we er geen doekjes om winden: polariserende uitspraken zoals jij graag wenst te doen, is meer olie op het vuur dan het machteloze gestuntel van Romijn.

Jij dicht een prikker die zijn bedrijfsvisie hier predikt meer invloed op het collectiviteitsgevoel toe dan de vakgroepvoorzitter die de sectorvisie van zijn organisatie volledig in de wind slaat?
+1
pieta
@robbies Met die sectorvisie kon je gewoon echt alle kanten uit. Iedereen kon zich er in vinden.
+2
robbies
@pieta Een prikker genaamd @cornelissen deelt toch elke dag wel een linkje waarin Romijn toch stellig beweerd dat grondgebonden bedrijven zich nergens druk om hoefde te maken. Als dat vervolgens geen waarheid blijkt te zijn, dan heb je de poppen aan het dansen en is ook de komst van GRONDig verklaard. Vervolgens zijn de intensieve bedrijven weer boos omdat ze extra in moeten leveren en is de polarisatie een feit. Dat kun je onmogelijk @Coen aanrekenen die hier betrekkelijk anoniem wat loopt te prikken.
pieta
@robbies Wat Romijn daar beweert staat ook niet in de visie en een visie is altijd een toekomstig iets.
robbies
@pieta nog gekker: een voorman die zelf niet eens de visie verdedigd van zijn organisatie
pieta
@robbies In die visie paste zowat elke boer.
+1
robbies
Quote Reactie van @pieta:
In die visie paste zowat elke boer.

Het gaat niet om de visie, het gaat om de uitvoer. LTO is haar belofte naar de extensieve veehouder niet nagekomen. Dan kun je als LTO krampachtig met een vinger naar de overheid wijzen en zeggen dat die geen beleid gemaakt heeft, maar diezelfde overheid heeft er wel voor gekozen om grondgebonden bedrijven vrij te stellen van kortingen. Dan kun je zelf wel de rekensom maken wat de inzet van LTO's lobby was.

Iets in het vooruitzicht stellen, maar niet nakomen terwijl er wel politiek draagvlak voor was, is een veel grotere oorzaak van de polarisatie dan het naar voren schuiven van wat persoonlijke meninkjes van deze of gene
pieta
@robbies Zijn ze hun beloftes aan de wat minder extensieve wel nagekomen dan? We gingen niet over het plafond, wet grondgebonden groei of zoiets, mestverwerking bla bla bla.
robbies
@pieta je wist dat wanneer je verder intensiveerde je tegen maatregelen op zou lopen. Nu loop je zelfs tegen beperkingen aan als je geÃĢxtensiveerd bent.
pieta
@robbies Hoezo wist je dat dan? We hebben toch in ieder geval allemaal de waarschuwing van Bleeker kunnen weten. En die noemde gewoon dierrechten.
+3
robbies
Quote Reactie van @pieta:
We hebben toch in ieder geval allemaal de waarschuwing van Bleeker kunnen weten.

Dat is weer heel wat anders. We vertrokken vanuit de polarisatie die ontstaan was, remember? LTO wilde iedereen groeimogelijkheden bieden. Grondgebonden bedrijven zouden geen last hebben van de groei die anderen wilden maken. Anderen konden groeien door mestverwerking. Op die manier wilde LTO iedere groeier verantwoordelijk maken voor hun overschotten. Inmiddels is het in plaats van een individuele verantwoordelijkheid een collectieve verantwoordelijkheid geworden, waarbij zelfs niet-groeiers in moeten leveren. Alleen maar om het intensieve bedrijfsmodel in de benen te houden. Dat is de werkelijke reden van polarisatie. Niet wat er hier op Prikkebord geschreven wordt.
pieta
@robbies Het werkelijke probleem is dat ze meenden dat het fosfaatplafond niet overschreden ging worden. Volgens LTO kon iedereen groeien en zowat elk bedrijf paste in de visie.
robbies
@pieta omdat de maatregelen die ze verzonnen om de intensieve groeier te ontmoedigentotaal niet effectief bleken. De groei ging maar door en de rekening wordt weggelegd bij extensief en niet-groeier ipv bij de intensieve groeier die niet geremd kon worden. Daarnaast hebben ze een voorschot genomen op de KLW door te stellen dat efficiÃĢntie ook nog groeimogelijkheden bood.

Naast dat dat wel erg vooringenom6en was, kozen ze ook nog de verkeerde uitgangspunten door forfaitair rechten uit te delen.
+1
pieta
@robbies EfficiÃĢntie is gewoon vanaf dag 1 benoemd volgens mij. 10% ruimte voor meer koeien en 10% vanuit efficiÃĢntie. Nou ging ineens de sector-bex in 2014 enorm omhoog. En daar zaten we dan. Toen was het eigenlijk al vol. Dat plafond dat we helemaal niet gingen overschrijden. Vervolgens bleken de regels omtrent grondgebondenheid veel te laat en niet remmend te werken. Wat iedere boer in de praktijk al meteen wist. En ik vind de niet-groeier altijd nog het meest benadeeld als ie niet grondgebonden is. De rest is gewoon ondernemersrisico wat mij betreft. De waarschuwing van dierrechten is door Bleeker gedaan in 2011 al. En die repte met geen woord over grond. Ook Dijksma naderhand niet.
christo
@pieta Gaan we dan nu al voorsorteren op een volgend nieuw links kabinet met 70% krimp? Hebben ze al aangegeven toch? Is toch voorzienbaar.
pieta
@christo Als jij je zelf wijs kunt maken dat je van dit alles niets aan hebt zien komen moet je dat doen.
MTSTAMMINGA
@pieta
Een uitspraak van een bankman bij mij
Die zei denk er om Er komt nog een boel onzin regelgeefing op je af wat geld kost
+1
pieta
@MTSTAMMINGA Wij proberen we gewoon elk jaar wat te verdienen en grote palnnen laat ik aan een ander. 😁
George
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
Een uitspraak van een bankman bij mij

Waarom praat je zoveel met bankmannen?
+1
Coen
@George , als je hier ergens komt, op een open dag of een bijeenkomst, kom je mensen tegen en daar zitten ook altijd praatgrage bankmensen tussen 😄
George
Quote Reactie van @Coen:
altijd praatgrage bankmensen tussen

Ik zie er nooit geen. Kom je waarschijnlijk op andere bijeenkomsten en open dagen dan ik.
pieta
@christo Ik zou me in ieder geval wel drie keer bedenken eer ik een hele grote uitbreiding ging doen.
cornelissen
Quote Reactie van @pieta:
gewoon ondernemersrisico

Bang om de schuldigen te noemen? Misschien omdat je dan niet meer overal welkom bent?( Ik gok maar, maar dat komt voor)
pieta
@cornelissen De schuldigen heb ik al vaak genoeg genoemd. De hoofdschuldige is gewoon de overheid die onvoldoende beleid maakte.
+1
robbies
@pieta nee, de LTO. Die hield duidelijke wetgeving buiten de deur omdat de sector het zelf wel zouden regelen. Zeg je hierboven zelf ook
pieta
@robbies Nee, heb ik hier al vaker uitgelegd. LTO = soort vakbond = niet beleidsmaker. Beleid ligt bij de overheid. De overheid magt best een keer de bal bij de sector leggen maar is en blijft eindverantwoordelijke.
+1
robbies
@pieta dat is mij te makkelijk. Als je de lobby voert om het als sector te willen regelen, dan trek je ook de eindverantwoordelijkheid naar je toe.
pieta
@robbies Dat blijven we oneens. En hoe wil je nou iets regelen voor de sector zonder juridische zeggenschap?
+1
robbies
Quote Reactie van @pieta:
En hoe wil je nou iets regelen voor de sector zonder juridische zeggenschap

Precies! dat moet je niet willen. En dÃĄt is de reden waarom dat er zoveel gepolariseerd is. LTO heeft zich 4 jaar bezig gehouden me beleid maken waarin het intensieve bedrijfsmodel steeds centraal stond.
George
Quote Reactie van @robbies:
4 jaar bezig gehouden me beleid make

Eigenlijk kun je het niet eens beleid noemen.
pieta
@robbies Dat is jouw mening.
Druk
@pieta
Ze (LTO, NZO en Rabo) hebben toch beleid gemaakt voor de overheid en zijn dus verantwoordelijk voor de heisa in de sector?
pieta
@Druk Nee, ze zijn belangen aan het behartigen geweest. Overheid maakt(e) (geen/niet voldoende) beleid.
+1
Druk
@pieta
LTO heeft destijds toch Sharon Dijksma gevraagd om het zelf te mogen regelen? De overheid en de politiek weten nu wel hoe daadkrachtig en betrouwbaar LTO is 😞
+1
cornelissen
Quote Reactie van @Druk:
De overheid en de politiek weten nu wel hoe daadkrachtig en betrouwbaar LTO is

Ik helaas ook.
pieta
@Druk Kan best zijn. Vakbond FNV vraagt ook altijd loon bij.
+1
cornelissen
Quote Reactie van @pieta:
Vakbond FNV vraagt ook altijd loon bi

En vernagelt collega s en een deel van hun leden ??
pieta
@cornelissen Als ze zoveel bijvragen dat de werkgever failliet gaat wel. Maar dat LTO jou benadeelt heegt vind ik een omweg. De overheid had gewoon duidelijk beleid moeten hebben. En LTO heeft de sectorbelangen slecht behartigt.
+1
Jan S
😀
pieta
@Jan S Daarom hield ik het ook neutraal. Ik vind namelijk ook dat ze de sectorbelangen heel slecht behartigt hebben.
+3
achterhoeker2
@pieta De overheid legt altijd eerst de bal bij groepen inde samenleving , komen die er niet uit, dan volgt (na een lang traject ) regelgeving.
Het is terecht dat lto die handschoen oppakt daar is lto immers voor opgericht.
Maar de melkveehouderij laat zich niet vertegenwoordigen.
Een boer kijkt eerst naar zijn/haar eigen situatie en beslist dan , dat betekent ook dat een beroep op solidariteit niet werkt.
Gedeelde belangen als een cao naar beneden praten is maar heel beperkt in de melkveehouderij.
+1
cornelissen
Quote Reactie van @pieta:
LTO = soort vakbond = niet beleidsmaker.

Dat (on)rechtvaardiger fosfaatreductieplan (althans zeer omstreden) hadden ze overigens binnen een maand met NZO in elkaar geflanst en bij de overheid er door gedrukt, dus dat niet beleidsmaker komt ongeloofwaardig over
de hoef
Quote Reactie van @robbies:
Dat kun je onmogelijk @Coen aanrekenen die hier betrekkelijk anoniem wat loopt te prikken.

nou da valt wel mee robbies is knap anoniemer
robbies
@de hoef klopt.
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @robbies:
Jij dicht een prikker

Begrijpend lezen. Ik heb het over polariserende uitspraken zoals ook @Coen die wel vaker doet, niet over de invloed van deze beste man. Die is er namelijk niet.
Coen
@cjw73 , hier hetzelfde, het lijkt/leek wel een duiventil 😄

maar net gebeld door de nieuwe man, ze willen zelfs met een paar personen komen meewerken en ervaren wat er allemaal gebeurd dit allemaal binnen hun nieuwste slogans voor Food en Agri.
+1
cjw73
@Coen meewerken!! Kun jezelf mooi met vakantie.🌞🌞
cjw73
@robotboertje het blijft meestal bij uitnodigingen, doordat de rente sowieso vrij laag is kunnen je de boeterente om de lening bij de rabo af te kopen, bijna nooit terugverdienen bij een andere bank. Bij overname of nieuwe lening is dat veel gemakkelijker.
robotboertje
@cjw73 Ik weet het niet precies want wij zijn niet bezig met overstappen, maar als je alles variabel hebt, hoef je toch geen boeterente te betalen?
cjw73
@robotboertje nee bij alles variabel niet maar de meeste hebben het vast staan voor een paar jaar. En dan is het lastiger.
pieta
@robotboertje Die bank die jij hier promoot hebben wij aan tafel gehad en konden op geen stukken na meekomen met de rente van Rabo oost-achterhoek. Zaten plm een half procentpunt hoger.
pietjepuk
Quote Reactie van @pieta:
konden op geen stukken na meekomen met de rente van Rabo

hier het zelfde al weel veel jaren geleden.
Wilbert
@pieta hier idem, abn wilde zelfs geen rente % noemen na het bestuderen van de cijfers, ze wisten dat ze niet scherper konden.
+1
robotboertje
@pieta Ik Promoot niet sowieso, maar zijn er wel erg content over. Verschil tussen jou en mij is misschien dat wij ze hebben om geld bij te lenen, niet voor private banking....
Wij zitten tav Rabo trouwens in gebied Graafschap-Noord... volgens mij zitten die niet bij jou in de buurt...
pieta
@robotboertje Was maar om te prikkelen. 😁 Maar je kunt er totaal niet van op aan welke bank je een interessante offerte doet. Dat is mijn ervaring. En die ervaring had ik al toen ik eind jaren 90 bij de ABAB werkte.
Als ze nou ergens een keer een strak voorstel qua rente neer hadden kunnen leggen was het bij ons toen. Wij waren totaal vrij om over te stappen. Geen enkele belemmering, geen boeterente. Maar het aanbod wat ze deden leek er echt helemaal niet op. Ondanks dat we niet in private banking zitten hebben we toch wel een redelijk solide bedrijf.
verbi
Hier rabo 2.7% 5 jaar vast
Coen
@verbi , lijkt dus een forse risico-opslag
+2
melluk
Net binnen
1 jaar 1.6
3 jaar 1.85
5 jaar 2.1
variabel plus 4.2
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @melluk:
Net binnen

Wanneer men geen lening met variabele rente wil verstrekken, kan men dat toch beter gewoon zeggen. Dit slaat nergens op.
pieta
@Jack Rijlaarsdam In het Zuiden en Oosten vh land is men wellicht niet zo direct als in het Westen en Noorden? 😁
+1
tok achterhoek
@Jack Rijlaarsdam Je kunt hem wel mooi gebruiken om je los te weken van een bank
pietjepuk
@tok achterhoek moet je maar ens variabel aankruisen en terug sturen. Gegarandeerd dat je een telefoontje krijgt.
melluk
Mee eens bank wil liever niet variabel denk ik dan @Jack Rijlaarsdam
Coen
@melluk , die extra Plus op de variabele rente lijkt iets van wel 1,50% 😞
Frans1
@melluk Welke orde van grootte moet ik bij deze aanbieding denken? Hier een klein hypotheekje die afliep,ver onder de ton voor 2.1 voor 1 jaar vast gedaan,was de goedkoopste optie
melluk
Vrij groot ruim boven 5 ton@Frans1
de hoef
@melluk 1 jaar 1.65
3 jaar 1.80
5 jaar 2
tok achterhoek
@de hoef welke bank?
de hoef
Coen
@tok achterhoek , eigenlijk moet je bij rabo ook weten hoeveel de totale schuld is, ze werken daar met een kwantumkorting per (ik meen) trajecten van 500k.
+3
jan.1
Quote Reactie van @Coen:
eigenlijk moet je bij rabo ook weten hoeveel de totale schuld is, ze werken daar met een kwantumkorting per (ik meen) trajecten van 500k.

Vertel maar,wat is jou schuld en welke rente..
George
Quote Reactie van @jan.1:
Vertel maar,wat is jou schuld en welke rente..

😂
Coen
@jan.1 , hele oude renteafspraak: 80 basispunten op 3-maands euribor mits bepaalde reserveringscapaciteit per kg melk.
+1
pietjepuk
Quote Reactie van @Coen:
: 80 basispunten

ik biedt minder. Maar ze zijn wel zo eerlijk dat ze toegeven dat ze op andere leningen hier voor corrigeren.
Coen
@pietjepuk , dat wilden ze vorig jaar hier ook flikken, hun verlies op de euriborleningen compenseren met een extra renteopslag op een nieuw aangevraagde lening.
daar hebben wij dus iets opgevonden 😄
+2
jan.1
Quote Reactie van @Coen:
dat wilden ze vorig jaar hier ook flikken, hun verlies op de euriborleningen compenseren met een extra renteopslag op een nieuw aangevraagde lening.daar hebben wij dus iets opgevonden

Vertel.
+1
pietjepuk
@jan.1 Coen heeft grond aan een verzekeringsmaatschapij verkocht en van dat geld andere grond bijgekocht.
+3
George
Quote Reactie van @pietjepuk:
andere grond bijgekocht.
Reageer

In vol eigendom? 😂
de hoef
@Coen andere bank coen
+1
Coen
@de hoef , er zijn genoeg mensen met pegels die met jou de rentewinst van de bank willen delen 😄
+1
de hoef
@Coen stuur er maar langs ,moet bij particulier altijd 2,5 betalen voor grond ,goedkoper heb ik er nog geen gevonden ,
pietjepuk
Quote Reactie van @de hoef:
moet bij particulier altijd 2,5 betalen voor grond

verder naar onder had ik je een voorzetje gegeven om voor 1% geld te lenen maar de hoef is nie wakker. Of hij is achter het prikbord al druk in onderhandeling. 😬
+1
de hoef
Quote Reactie van @pietjepuk:
aar onder had ik je een voorzetje gegeven om voor 1% geld te lenen maar de hoef is nie wakker.

zal er wel te dom voor zijn maar zie niks
Coen
@de hoef , het is natuurlijk vooral afhankelijk voor welke termijn je afspraken maakt, wij willen < 6 jaar alles weer aflossen.
ex-collega's willen vaak niet meer beleggen en dan is de rentewinst van de bank samen delen al een win-win situatie.
de hoef
@Coen investeren in grond was het plan
Coen
@de hoef , er zit altijd een groot verschil tussen geld direct opvraagbaar, voor 5 jaar of voor 30 jaar.
+1
de hoef
Quote Reactie van @Coen:
voor 5 jaar

als ik grond in 5 jaar moet aflossen word het een verekt klen stukske
zoek grond met zes jarig contract voor 2%
+1
Frans1
@Coen punt is dat het geld vrijgemaakt moet kunnen worden.Als dat geen probleem is 👍
+1
Coen
@Frans1 , we hebben op de bankleningen geen aflossingsverplichtingen, daar jaarlijks wel een (behoorlijke) taakstelling voor wat betreft een reserveringscapaciteit.
met zo'n melkprijs als in het jaar 2017 is er dan een behoorlijke afloscapaciteit.
+1
de hoef
Quote Reactie van @Coen:
aflossingsverplichtingen

dat gaat je nu niet meer lukken ,tenminste mij niet
+1
pietjepuk
Quote Reactie van @Coen:
wat betreft een reserveringscapaciteit

0,10 euro?
Coen
@pietjepuk , aflossingsvrij (per 5 jaar bezien aan de hand van de dekkingswaarde) en vaste renteopslag (gekoppeld aan de reserveringscapaciteit en jaarlijks te bezien) waren in die jaren afspraken die werden aangemerkt als 'modern'.
direct na de kredietcrisis werd geprobeerd dit soort afspraken eenzijdig vanuit de bank bij te stellen, heeft heel wat gesprekken gevergd maar 'afspraak = afspraak'.
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @Coen:
r 2017 is er dan een behoorlijke afloscapaciteit.

Dat wordt leuk belasting betalen ?
+1
Coen
@MTSTAMMINGA , dat zal jou jou zeker niet anders zijn.

maar wij zijn het gewend, overigens wij hebben een gebroken boekjaar dus de winst van 2016/17 is het uitgangspunt voor de belasting over 2017.
jan.1
Quote Reactie van @Coen:
er zijn genoeg mensen met pegels die met jou de rentewinst van de bank willen delen

Dus je bent nu weg bij de bank.
Coen
@jan.1 waarom ?????
jan.1
Quote Reactie van @Coen:
waarom ?????

Volgens mij probeer je graag iets nieuws:😀
Frans1
@jan.1 Als coen 0.8 opslag heeft op euribor betaald hij slechts een half procent rente op die hypotheek.kan geen particulier tegen op đŸ’Ē👍
+1
jan.1
Quote Reactie van @Coen:
hele oude renteafspraak: 80 basispunten op 3-maands euribor mits bepaalde reserveringscapaciteit per kg melk.

We hebben het over nu dacht ik:😃 ,wat jij noemt was van voor 2009 waarschijnlijk.
En weten we nog niet wat je lening is...
Coen
@jan.1 , afspraak is toch afspraak?
die 80 basispunten geldt uiterlijk tot 2036 want dan moeten de beide leningen geheel worden afgelost.
de hoef
Quote Reactie van @Coen:
eigenlijk moet je bij rabo ook weten hoeveel de totale schuld is,

kom maar kijken laat ik het je zien
Jack Rijlaarsdam
@de hoef En variabel?
de hoef
@Jack Rijlaarsdam staat er niet tussen vermeld
mlkvhoudr
@de hoef ik heb na afgelopen jaar 3 ton buffer bij welke bank kan ik daar t beste rendement op halen?*













*ja ik lul inderdaaad uit mijn nek 😛
+1
pietjepuk
@mlkvhoudr de hoef bank. 1% rente
George
Quote Reactie van @pietjepuk:
de hoef bank. 1% rente

Bij welke Pietje? Ik krijg maar 0.05%
pietjepuk
Quote Reactie van @George:
Bij welke Pietje
die reserve brabander.

bij de abn amro krijg je 0,26 meen ik.
George
Quote Reactie van @pietjepuk:
0,26 meen ik.

Ik denk dat die dat inmiddels ook niet meer geven.
+1
pietjepuk
@George mits dat het de laatste paar weken niet is aangepast denk ik van wel.
pietjepuk
@Jack Rijlaarsdam jip gaat met nieuwjaar ook flink naar beneden zie ik wel.
+1
George
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
ik heb na afgelopen jaar 3 ton buffer bij welke bank kan ik daar t beste rendement op halen?*

Gewoon bij de Rabo dan krijg je op je 3 ton â‚Ŧ150 Euro rente. Moet je wel al een vol jaar die 3 ton gestald hebben. 😂
brabo
Quote Reactie van @George:
Moet je wel al een vol jaar die 3 ton gestald hebben.

misschien toch slimmer om die 3 ton rond de jaarwisseling even van je spaarrekening af te halen.
+1
pietjepuk
Quote Reactie van @brabo:
misschien toch slimmer om die 3 ton rond de jaarwisseling even van je spaarrekening af te halen

moet je eigen afvragen of die fooi van dat boxshoppen wel moet pakken. Ik kies er voor om de spaarrekening niet te gebruiken. Kan de belastingdienst hier ook niet over zeuren.
George
Quote Reactie van @brabo:
misschien toch slimmer om die 3 ton rond de jaarwisseling even van je spaarrekening af te halen.

Waarom? Ik heb geen 3 ton dus ook niet het probleem dat ik ze eraf zou moeten halen.
Coen
@George , met (een beetje afhankelijk van je totale vermogen in box-3) een vermogensrendementsheffing van 4.800 euro, een belastingheffing op dit soort spaargeld van maar liefst 3.200%
George
Quote Reactie van @Coen:
met (een beetje afhankelijk van je totale vermogen in box-3) een vermogensrendementsheffing van 4.800 euro, een belastingheffing op dit soort spaargeld van maar liefst 3.200%

Ik heb geen 3 ton spaargeld. Wel meer privevermogen wat ook in box 3 valt. We zullen het wel zien. Tot op heden viel mij het altijd mee wat we moesten betalen.
diezel
Quote Reactie van @Coen:
een vermogensrendementsheffing van 4.800 euro, een belastingheffing op dit soort spaargeld van maar liefst 3.200%

Hoe kom je daar bij?
berekenhet.nl/sparen-en-beleggen/…
George
@diezel
Valt allemaal wel mee. Op 3 ton betaal je 2132 Euro. 😂
Coen
@diezel , die vaste vermogensrendementsheffing voor box-3 van 1,2% is verdwenen, nu 3 trajecten met oplopende percentages tot 1,61% belasting over het vermogen in box-3.
achterhoeker2
@Coen 1,2 % bedoel je
de hoef
@George 150 krijg je bij rfc al bij 60000
George
Quote Reactie van @de hoef:
150 krijg je bij rfc al bij 60000

Da's ook veel te weinig.
pietjepuk
@George de hoef bedoelt per maand
sjoerd de melker
@George boer en zog nooit genog
+2
de hoef
@mlkvhoudr ik heb alleen schuld. ik kan je niet adviseren
+1
weurding
@mlkvhoudr had je 2 weken terug P rechten gekocht had je nu een mooie bonus voor de kerst.... 😂
+3
Frans1
Quote Reactie van @weurding:
had

Een os heeft ze ook gehad Weurding 😂
+2
MTSTAMMINGA
@Frans1

Nee een os krijgt geen P rechten 😀
weurding
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
Nee een os krijgt geen P rechten

een koe ook niet.... 😂
weurding
@Frans1 zonder kloten leeft vast makkelijker dan zonder pegels 😉 😁
Frans1
@weurding die vergelijking kan ik niet maken,heb maar ervaring met de helft 😁
+2
de hoef
@Frans1 een half kloot dus
Frans1
@de hoef 😁😂 zegt de vrouw ook altijd
Tobber
@mlkvhoudr hoeveel krijg je bij RFC?
mlkvhoudr
@Tobber niks đŸ˜ĸ lever daar nog niet
+1
MTSTAMMINGA
@mlkvhoudr
Komt nou goed ,Leerdammer directeur voorzitter NZO
mlkvhoudr
@MTSTAMMINGA ken hem alleen van gezicht, wij hebben met zijn secondant te maken. De directeur zelf voert eigenlijk nooit het woord op de vergaderingen
Tobber
@mlkvhoudr maar wat krijgt een rfc lid daar wel op obligaties?
pieta
@Tobber 3% ongeveer
robbies
@pieta is het geen 1,5% boven Euribor?
de hoef
casemxu
Net afgesloten bij rabo,keus uit 1 jaar 1,45%. 3 jaar 1,65%. 5 jaar 1,95%
jan.1
Quote Reactie van @casemxu:
Net afgesloten bij rabo,keus uit 1 jaar 1,45%. 3 jaar 1,65%. 5 jaar 1,95%

Welke heb je gekozen.
+2
casemxu
5 jaar
tok achterhoek
Dat is een zeer scherpe aanbod.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nÊt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
197
DEELNEMERS
34
WEERGAVES
0