Lease/koop overeenkomst #fosfaatrechten


Wat vinden jullie van onderstaand idee van @AJ oet Twente??, lijkt mij een praktische invulling van het niet kunnen afschrijven dilemma. En ook voor de verleaser/verkoper fiscaal interessant :

@AJ oet Twente
Quote:
Als afschrijven voorlopig niet mag , is leasen voor meerdere jaren de oplossing. Jaarlijkse lease zijn kosten. En naar 5 jaar kun je ze alsnog verkopen .

Deel dit topic

Reacties

anonymous_290
Om het nog leuker te maken.
als belegger koop je 1000 kg fosfaat en gaat dit verleasen.
maar door dit verleasen verlies je 10% van de rechten kun je deze dan als afschrijving boeken?
Al ga je ze verleasen,dan ben je al 10% kwijt,en ze moeten op de balans staan als vermogen ,waar de belasting dienst weer belasting over rekent,doe je niks dan worden ze volgens mij niet gewaardeerd.
anonymous_290
Door de aankoop staan ze als vermogen op de balans. Maar je verliest 10% bij verlease dit moet ergens worden gecompenseerd want je krijgt minder rechten door verlease.
cs-agrar
@anonymous_290 hoe dan ook raak je 10% kwijt, ook bij (papieren) verkoop
+3
van Ittersum
Laat aub de markt eerst zijn werking maar doen, dag 1 moet nog beginnen en we maken ons al druk over iets wat nog beginnen. Geen wonder dat iedereen zo overspannen is of reageert. Het doel(stal MOET vol) is kennelijker heiliger dan de kostprijs of de melkprijs. Wordt echt tijd dat de melkprijs naar beneden klapt, zijn we weer back to earth en weer nuchter.

Nog even een aanvulling betreffende wel of niet afschrijven. Het maakt toch niet uit of je wel of niet kunt afschrijven....de hoogte van de fosfaatprijs ( en de rest uiteraard ook🤗)bepaald of het wel of niet aantrekkelijk is om fosfaatrechten aan te schaffen. We zitten allemaal in dezelfde schuitje dus voor een ieder is het maatwerk voor welke prijs je dan in stapt of voorbij rijd. Dit was in het quotatijdperk zo en nu nog. Afschrijven is maar een tool meer niet, de fosfaatprijs is een handelsprijs geen wet
fozzybear
@van Ittersum Moet de verkoper het dan wel bij zijn inkomen tellen?
van Ittersum
@fozzybear accountant even vragen, heb wel een vemoeden maar ben geen fiscalist.
van Ittersum
@fozzybear de inkomsten uit verkoop worden gezien als bedrijfswinst, dus ten goede van het resultaat, het is dus een bedrijfsmiddel. (Bron accountant)
+1
Coen
@van Ittersum , de prijs voor fosfaatrechten hangen af van
1. de boete bij overschrijding, zal eind 2018 wel bekend zijn
2. de leaseprijs is een afgeleide van 1.
3. de koopprijs is een afgeleide van 2.
de boete (economisch delict + verhoging) zal wel zeer hoog worden, dus ......
+4
van Ittersum
@Coen 1 telefoontje en er rijd een veeauto je erf op. Wat een stress, niet te geloven. Het afgelopen jaar hebben we toch kunnen oefenen met het maximale vee. CRV heeft een prachtige programma, zorg dat je er 1 of 2 onder zit, weg stress en idioterie van: ik MOET kopen anders krijg ik een dikke boete. Niks moet, alles mag, zo moet je bezig zijn.
sjoerd de melker
@Coen de pakkans is ook onderdeel van jouw benadering
wolfje
Wie kiest er nou voor 5 jaar huren? kun je toch veel beter kopen, heb je in ieder geval iets na 5 jaar aflossing die net zo hoog is als huur.

idd. beter om eerst ff af te wachten. Verkopers en makelaars denken dat ze goud in handen hebben. We zullen zien, eerst maar de emotie uit de markt. Dreiging van stand-still, lage melkprijs en veel boeren die er genoeg van hebben in ruil voor een warme handdruk kan de prijs maar 1 kant op bewegen. Vorig jaar met 1200 Euris per koe stoppen leverde al veel stoppers op.
Wat denk je dat er gebeurt als je het veelvoudige kunt beuren? precies...

en ja, ik wil er graag een paar kopen, dus heb belang bij een lagere prijs.
maar ik ben niet alleen koper maar kan ook rekenen, en bij huidige prijs ben ik dus geen koper....
Erco
@wolfje lage melkprijs? In welk land boer jij? 🤔
+1
van Ittersum
@Erco deze melkprijs houd geen stand, 20% lagerder kan zo maar. Dan kijk je heel anders tegen zaken aan.
harke
@van Ittersum bankzaken?
+1
cjw73
@van Ittersum die 20% zijn we eerder dan de meeste nu door hebben.
+1
weurding
@cjw73 44 excl. gebeurd over november. Dus 35 is nog heel reëel als je kijkt waar we weg kwamen.
+4
mlkvhoudr
@Erco je merkt meteen al dat dat nieuwe huis veel te warm gestookt word. Hop kop naar buiten en dan nog een keertje lezen 😃

Er staat dreiging van lage melkprijs
+1
Erco
@mlkvhoudr zal dat t zijn? Haha
+1
Frans1
Quote Reactie van @Erco:
lage melkprijs? In welk land boer jij?

Dreiging van lage melkprijs schrijft hij! En ik denk dat hij gelijk heeft,maar mensen kijken alleen naar de korte termijn,maar de melkprijs blijft geen 40 ct hoor,geen basiszuivel die dat rechtvaardigd voor de komende tijd
+1
Grasbaal
@wolfje ik bedoel dus een overeenkomst dat je na 5 jaar leasen voor 1 euro (totaal) geworden bent van de betreffende fosfaatrechten.
wolfje
@Grasbaal ok maar dat heet huurkoop.....
grondlozeboer
@wolfje erpacht is ook veel te duur en toch gebeurd het.....
vrije boeren
@grondlozeboer land is veel te duur maar wordt ook vlot verkocht
+1
weurding
@vrije boeren houdt de waarde en je kan er meer mee dan melken
storm
@weurding ik zie toch een prijscorrectie van landbouwgrond hier en daar.
Geduld is een schone zaak ook bij grond. Fosfaatrechten zouden ook duur worden en eerlijk gezegd heb ik dat ook liever maar ik zie ze nu toch verder zakken.
In de maand met het meeste melkgeld en de betalingsrechten had de prijs toch behoorlijk op kunnen lopen maar toch gebeurt het niet.
+1
George
Quote Reactie van @storm:
zie toch een prijscorrectie van landbouwgrond hier en daar.Geduld is een schone zaak ook bij grond

Grond is niet alleen een melkveehouderswereldje.
+2
dorpsrandhoeve
@George Klopt gedeeltelijk Sjors, dat is in jouw omgeving, dat is hier, maar er zijn hoeken in Nederland waar akkerbouwers en tuinders nog niet op de grond willen pissen.
+1
weurding
@dorpsrandhoeve niet op willen pissen omdat het al te nat is om op te staan? 😁
jpls
@storm laat ik voorop stellen dat ik ook geen rechten ga bijkopen, maar het is het zelfde ritueel als in de tijd van het melkquotum, als de prijs aan het zakken is gaat iedereen af zitten wachten, ook al staat er geld op de bankrekening, en heel eerlijk gezegd als ik wou kopen zou ik dat ook doen, het gaat toch om veel geld, en als de bodem weer in zicht komt vallen ze weer allemaal over mekaar heen voordat de prijs weer omhoog schiet.
cjw73
@jpls de prijs heeft even een dipje, want al die "innovatieve boeren zoals agnes dat zegt" wachten nu eerst hoeveel ze er bij krijgen als knelgeval, want anders vallen ze om. Dus eerst net doen of je geen geld meer hebt he.
weurding
@storm jaar is bijna om. Nieuwe ronde nieuwe kansen. Niks overhaasten. Gezien de melkaanvoer kont er vraag naar P plaatsing. Lease of koop
+1
cjw73
@weurding verkoper zeker!! Probeert nu de prijzen omhoog te lullen, lijkt sjors wel met zijn mais prijzen..
+1
weurding
@cjw73 heb dagelijks contact met sjors wat de beste strategie is 😂
maar storm zag ze ook liefst duur worden dus was een reactie daarop 😉
+2
George
Quote Reactie van @weurding:
heb dagelijks contact met sjors wat de beste strategie is

Wanneer kom je weer op de koffie? 😀
jpls
@cjw73 hetzelfde als kopers de prijs omlaag lullen
cjw73
@jpls ben geen koper.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
37
DEELNEMERS
21
WEERGAVES
0