Illustratie van: DeutzM640

Verdeeldheid over BVD- en IBR-bestrijdingsplan NZO

Ongeveer de helft van de Nederlandse melkveehouders vindt het implementeren van een verplichte bestrijding van IBR en BVD in de leveringsvoorwaarden van de NZO een goed idee. Een kleine meerderheid vindt het een slecht idee.

Deel dit topic

Reacties

+3
vedder
Het is een prima idee, mits ze geen monopolies in bepaalde richtingen schuiven, vaak wordt het dan weer onnodig duur
Pluto
Ik kan me wel indenken in een bestrijding programma maar we hebben het wel over koe gerelateerde aandoeningen en zie het nut niet om de kalverhouderij hier bij te betrekken wat deze dieren worden niet ouder dan een jaar !!. Het zelfde geld voor de stierenhouder wie gaat deze dieren enten als ze 20 maand zijn, of zijn er enkele liefhebbers die levensmoe zijn ??.
+1
Herbert
@Pluto zeker geen meststieren in de buurt van je eigen stal. Als de melkveehouders verplicht er mee bezig moeten, moeten de kalvermesters er verplicht mee aan de gang dat ze geen ziek vee meer naar Nederland heen slepen. Laat ze elke nieuwe ronde dan maar bloed tappen op bvd en ibr.
Pluto
@Herbert Ja hoor ik heb er zelf ook nog wat en ze komen gewoon uit Nederland . Als de melkveehouderij als leverancier van de kalveren zich aan de richtlijnen houd hoeft de kalverhouderij in principe geen actie te ondernemen . Als je bang bent voor het zelfde tafereel als vlak voor de mkz crisis ,waarbij de overheid al 6 weken op de hoogte was van mkz in Engeland en toch de import van kalveren door liet gaan dan heb je gelijk en moeten er andere maatregelen worden genomen!!.
Degene die deze maatregel verzint ,vergoed is de schade van ongeveer 20 jaar geleden met dat ent drama van ibr er staan nog heel wat rekeningtjes open,dat verplichten is gewoon bic businis,en ons op kosten jagen ,hou het vrijwillig,,en degene die ent laten tekenen voor aansprakelijkheid van het middel.
huub
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl wij zijn al jaren van alles vrij en hebben nooit geënt.

Voor diegenen die vinden dat de kalverhouderij ook vrij moet worden; dat betekent dat ze dan ook geen kalveren meer willen van melkveebedrijven die niet vrij zijn. De melkveehouderij eerst vrij maken is veel logischer, wordt tijd ook, dat pappen en nat houden heeft lang genoeg geduurd.
jpls
@huub op 100 meter afstand van mij zit een kalverhouderij die overal z'n dieren vandaan haalt, wat voor nut heeft het dan voor mij om te enten, is alleen maar goed voor de G-D en de dierenarts
robbies
Quote Reactie van @jpls:
op 100 meter afstand van mij zit een kalverhouderij die overal z'n dieren vandaan haalt, wat voor nut heeft het dan voor mij om te enten, is alleen maar goed voor de G-D en de dierenarts

Dan heeft het dus alle nut om te enten. Met enten bescherm je juist je koeien.
jpls
@robbies en hoe vaak wil je dan enten, komen een paar keer per jaar nieuwe kalveren, lijkt mij dweilen met de kraan open
robbies
@jpls gewoon 2x per jaar tegen IBR/BVD. Waarom zou je elke keer enten als je buurman nieuwe kalveren krijgt. Het gaat er niet om wat hij binnenbrengt, maar om wat jij buiten houdt.
Pluto
@huub Maar zijn de kalverhouders dan niet vrij ???dat weet je niet. Je kunt ook aan de slacht lijn monitoren en bij verdenking verder zoeken , gebeurt nu ook bij de melkveehouderij . Dat een kalverhouder zijn kalveren overal vandaan haalt zegt niet alles en buitenlands kalveren hebben een hogere gezonheidsstatus dan de Nederlandse !!.
huub
@Pluto nee, want ze stellen (nog) geen eisen aan Nederlandse kalveren mbt ibr/bvd
jpls
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl helemaal mee eens, bij ons is aangetoond dat er de tweede enting besmet serum is gebruikt, maar ik heb nog steeds een schade van meer dan € 6000.- openstaan.
iedereen die weer zoiets overkomt kan de schade op z'n buik schrijven
+1
noordhollander
Er zal eerst een goede richtlijn en duidelijk plan moeten komen met duidelijkheid over de te maken kosten en voor wiens rekening die zijn.......
sorry
@noordhollander pater v hoof is onlangs met emeritaat gegaan....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's nzo , melkveehouders , bvd en leveringsvoorwaarden geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0