Video - Alarmkreet: MELK WORDT TE GOEDKOOP

In Belgie iets andere prijzen als in NL:

De Vlaamse melkveehouders maken zich zorgen over hun prijzen in 2018. De melkprijzen schommelen al langer, maar het overschot aan melkpoeder en de dalende boterprijs zetten opnieuw veel druk op de ketel.In 2016 kende de melkprijs al een crisisjaar. De prijs daalde tot twintig cent per liter, een ongeziene laagte. Het afgelopen jaar steeg de prijs opnieuw, maar voor 2018 zijn de vooruitzichten opnieuw veel minder rooskleurig.

Deel dit topic

Reacties

groeier
Kan ook nog alles meevallen, in Nieuw Zeeland en VS stoppen veel melkveehouders.
hans1980
In VS zullen boeren stoppen maar de hoeveelheid is elk jaar meer ...
De EU produceerd veel meer melk na beeindiging melkquotering (Zoals verwacht ) prijzen zullen schommelen zoals lto destijds voorspelde.
Maar door geen quotumkosten meer te hebben kunnen we voor wereldmarkt prijzen melken aldus lto destijds.

Echter is de kostprijs zonder quotumkosten opgelopen tot soms wel >40 cent bron: Countus
+1
groeier
@hans1980
De kostprijs op de boerderij zal in sommige landen hier of daar best wat lager zijn, maar de melk moet ook nog naar de fabrieken en verwerkt worden.
stan-roozen
@hans1980
Het krachtvoer is wel erg goedkoop 😄
groeier
De soja is wel schaars, dus de sojamelk duurder, dat is dan weer gunstig voor de melkprijzen in 2018.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's druk , melk , melkpoeder , melkprijs en melkveehouders geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0