22 kalveren komen om bij brand in stal in Friese Nijega

Bij een brand in een stal van een boerderij in het Friese Nijega zijn zeker 22 kalveren gedood. Volgens Omrop Fryslan waren in de stal in totaal 170 koeien.
Bij het evacueren van de dieren heeft een aantal mensen te veel rook ingeademd. Zij zijn onderzocht door ambulancepersoneel.
Veel koeien hebben brandwonden. De dieren worden onderzocht door een veearts.
Nablussen
De brandweer is bezig met nablussen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.
De brandweer adviseert mensen in de buurt ramen en deuren voorlopig dicht te houden, wegens de rook die is vrijgekomen.
 22 kalveren komen om bij brand in stal in Friese Nijega (nos.nl)

Bij een brand in een stal van een boerderij in het Friese Nijega zijn zeker 22 kalveren gedood. Volgens Omrop Fryslan waren in de stal in totaal 170 koeien. Bij het evacueren van de dieren heeft een aantal mensen te veel rook ingeademd. Zij zijn onderzocht door ambulancepersoneel. Veel koeien hebben brandwonden. De dieren worden onderzocht door een veearts. Nablussen De brandweer is bezig met nablussen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De brandweer adviseert mensen in de buurt ramen en deuren voorlopig dicht te houden, wegens de rook die is vrijgekomen.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden rook , brand , stal , koeien , kalveren , boerderij , dieren , brandweer en veearts geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!