Drachtige koe (be)valt in gierput

Op een boerderij in Ellecom is een drachtige koe in een gierput terechtgekomen. Het dier is in de gierput bevallen.

Omdat de koe op het punt stond te kalven verplaatste de boer haar naar een andere stal. Ze liep echter de verkeerde kant op en viel door een gat in de vloer in de gierput. De boer kreeg het dier er niet alleen uit en riep de hulp in van de brandweer.

De brandweer is met speciale pakken afgedaald in de gierput. Op dat moment was de koe al aan het kalven en was het niet mogelijk om haar uit de put te takelen. De brandweer heeft daarom geholpen het kalfje ter wereld te brengen.
Het stiertje werd direct na de geboorte als eerste naar boven geholpen, waarna de moederkoe met een veetakel uit de put werd getild.

Zowel de koe als het stiertje maken het goed, schrijft Omroep Gelderland.

Deel dit topic

Reacties

+1
kanniewaarzijn
Waarom zit er in hemelsnaam een gat in de vloer?
dwers
Naar een andere stal, zal hij wel door de mixput naar beneden gevallen zijn.???
Piet1960
@dwers Er ontbreekt hier en daar nog wel eens wat aan de afdichting van mixerputten.
van Ittersum
Nachtmerrie die hier (en elders) hopelijk nooit werkelijkheid wordt

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , kalven , boerderij , kalfje , geboorte , boer , brandweer , put en gelderland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0