Valse steekproeven en intimidatie bij vleescontroles: ‘Het is één groot toneelstuk’

Een dag niet de landbouw aangevallen is een dag niet geleefd lijken de nederlandse media wel te denken:

Vleeskeurmeesters luiden de noodklok over de situatie in veel Nederlandse slachthuizen. Ze stellen dat er poep op het vlees zit en dat steekproeven worden gemanipuleerd. Er is sprake van een grote angstcultuur, melden zowel de dierenartsen als de keurmeesters die de controles moeten uitvoeren.

 Valse steekproeven en intimidatie bij vleescontroles: ‘Het is één groot toneelstuk’ (eenvandaag.avrotros.nl)

Vleeskeurmeesters luiden de noodklok over de situatie in veel Nederlandse slachthuizen. Ze stellen dat er poep op het vlees zit en dat steekproeven worden gemanipuleerd. Er is sprake van een grote angstcultuur, melden zowel de dierenartsen als de keurmeesters die de controles moeten uitvoeren.

KOC1981

Laatste  |  

Reacties

+6
ted9
Hoogste tijd voor wat lege schappen.
+1
Ik kom net terug van de slager. Er lag alleen maar zwart vlees in de schappen, eerst dacht ik nog dat het verbrand was, maar het is dus opgedroogde mest. Komt zeker uit Brabant, het schijnt dat daar nogal wat mest verdwenen is de laatste tijd!

Wat een onzin, poep op het vlees! Wie dat gelooft heeft geen stront op zijn vlees, maar in zijn ogen!
+3
weurding
@Ян де веехоудер beetje ongeregeldheden in je eten wordt je sterk van. Niet voor niets sprak men vroeger al van spinazie met spinnekoppen
jjthefrenchman
@Ян де веехоудер
"Stront" zit er wel degelijk op veel vlees, ik slacht zelf, en ik ken mensen in de slachtwereld. Oorzaak is het tempo van de slachtlijn (en onkunde van sommig personeel). Zolang het vlees goed verhit word, is er niks aan de hand. We moeten ophouden met 100% risico te willen uitsluiten want dat kan niet. Voedsel wordt niet veel veiliger als nu....
weurding
@jjthefrenchmanquote stront op vlees.. ach... je gebruikt ook wel eens te weinig papier?
+2
jjthefrenchman
@weurding We lopen er de hele dag in? Ik krijg er vast genoeg van binnen tijdens het melken, en toch ben ik (wij?) "nooit" ziek?
buorman
Quote Reactie van @jjthefrenchman:
en toch ben ik (wij?) "nooit" ziek?

Hier heb je zeker een punt
dwers
Quote Reactie van @jjthefrenchman:
Stront" zit er wel degelijk op veel vlees, ik slacht zelf, en ik ken mensen in de slachtwereld

Het gaat toch met name om de buik van de koe die schoon moet zijn?
(van)Dam slapers en uit potstal zullen wel de moeilijkste gevallen zijn.
jjthefrenchman
@dwers Maakt niks uit, al het luxe vleesvee komt hier uit potstallen, en daarop vindt je eerder minder als meer sporen.
+1
weurding
@dwers kleine dieren als kwartels etc zul je sneller kans hebben. Ooit in tenerife compleet gefrituurde sardientjes gehad. Zeker weten daar zat alles nog aan incl ogen. 😁
+1
dwers
Ach een beetje stront maakt niet uit, het vlees wordt toch ook weer stront.
Hjir yn fryslân sizze we dan opfrétte, 't rekkét wol wer wei.
Hier in friesland zeggen we dan opeten, het raakt wel weer weg.
+1
Pluto
En altijd lekker anoniem lopen klagen in de media , maar niet optreden tegen dit soort voorvallen !!!!. Geloofwaardigheid van nul komma niks.
Porky
Haha ,ja dacht al wat blijven de vlees prijzen toch redelijk hoog, dr zal onderhand wel weer wat "aan t licht " , en ja hoor poep op t vlees, ,verdomd ze vinden altijd wel wat om de boel onderuit te trappen, zijn het geen eieren of kippenvlees ,dan zijn het wel de varkens of koeien,rot op stelletje NSB ers, als je wat te zeiken of klagen heb stap dan naar voren , en doe dat dan niet via via anoniem, wees dan een vent
+7
Wilbert
Weet niet of iemand het op tv heeft gezien, maar 1vandaag vond dit sensatie onderwerp belangrijker dat het andere onderwerp, namelijk stille armoede bij gezinnen, waardoor kinderen geen goede schoenen, kleding, etc krijgen. Geeft wel te denken, valse journalisten...

inhoudelijk, zeer zwak, 2 anonieme getuigen, geen enkel bewijs, gekleurde dierenarts en andere deskundigen, met acteurs in een schimmige ruimte er nog iets van proberen te maken. Laat de npo maar 1vandaag wegbezuinigen ipv boer zoekt vrouw of heel Holland bakt.
+1
labella
@Wilbert gaat helaas niet gebeuren nu van Dam daar zit.
Jan S
@Wilbert Je kunt de main stream media niet meer serieus nemen. Die voeren een verborgen agenda. Een bericht als dit kun je over ieder onderwerp schrijven. Je laat wat anonieme criticasters opdraven zonder enige vorm van het na trekken van feiten. Is altijd "waar" want je hoeft de bronnen niet te openbaar te maken.
Gerron
@Wilbert eenvandaag.avrotros.nl/item/…
Ze is is al 13 jaar niet op vakantie geweest omdat het te duur is en dan toch nog aan 4 kinderen beginnen. Geeft wel te denken.
Ik vind dat het de taak van de publieke omroep is om dit soort programma's te maken. Laat de entertainment maar aan de commerciële zenders over.
Piet1960
Zullen wel weer een paar uitgerangeerde, rancuneuze ex-medewerkers zijn. Makkelijk schieten zo.
+4
jan.1
Dit hoort ook bij de georganiseerde media aanval op de nl landbouw van de pvdd,het gaat voorlopig nog wel even door.Tot dat de burger het wel gelooft..
jerseys
@jan.1 idd valt me nog mee dat het geen onderwerp van radar met antoinette heksenberg is.
+1
dewittemotor
En de LTO zag dat het goed was (en heeft zoals gewoonlijk geen enkel weerwoord, dat de grote massa bereikt)
Jan S
Quote Reactie van @dewittemotor:
En de LTO zag dat het goed was

Valt me nee dat ze nog niet gedreigd hebben alle boeren die zich aan zoiets schuldig maken "streng gestraft" moeten worden.
+2
EDOO
Veel veevervoerders willen ook wel graag anoniem!! de vuile was buiten hangen over de controleurs in de slachthuizen en hoe zij geschoffeerd worden door dit volk.
Porky
@EDOO veevervoerders anoniem ? Weet je wel dat een transporteur de EERSTE is die gepakt word als er iets niet klopt? En weet je wel dat die vervoerder, dat ALS er iets niet klopt een boete riskeerd van 2500 € , dus laat het echt wel uit zn kop om risico te gaan lopen voor een ander, dus wat is dat voor geklets ?
weurding
@Porky je leest niet goed. Het is het personeel van de slachthuizen die de transporteurs schofferen. De transporteur doet niks fout
+1
buorman
@weurding
Ik denk eigenlijk de controleurs van nvwa
EDOO
@PorkyInderdaad. Volgens mij heb jij het niet goed gelezen of begrepen. Ik bedoel hetzelfde. Veevervoerders/transporteurs willen hun kant van het verhaal ook wel eens vertellen. Maar zodra veevervoerders klagen over het gedrag van de controleurs/nvwa gaan zij klagen bij hun superieuren: Wij worden gehinderd in ons werk. En dan heb je de poppen weer aan het dansen.
vedder
Jaja, een nvwa-er zal geintimideerd worden, zetten ze de zwakke exemplaren in het slachthuis dan?
Porky
@vedder ja, zijn vaak veeartsen die meer ambtenaar zijn ,en geen zin hebben in "vieze" handjes, ging dr hier ook een weg en werd keurmeester, presteerde het om op zn eerste werkdag binnen 2 uur de slachtlijn stil te zetten, hij wist het beter dan zn superieuren, nou dat heeft ie geweten, wat een lul was dat zeg, een lul van een veearts ,en een lul van een keurmeester
+2
Pluto
Kort na de mkz had mijn vader een koppel stieren die door het vervoers verbod waren blijven lopen. Deze dieren toch rond de 27 maand oud gingen voor export weg en moesten geladen worden onder toezicht van de vwa. Deze man meende dat alleen hij verstand had van deze dieren !!. Mijn vader inmiddels met hooivork mocht deze absoluut niet gebruiken en de man wilde tussen de dieren om zo beter te kunnen controleren , tot zo ver niets aan de hand .
Bij het laden ging het redelijk goed tot een stier zich niet alles liet welgevallen en de beste man meende met een klap op zijn achterste het dier vooruit te kunnen laten lopen [ het met zachte hand begeleiden zoals de wet voorschrijft] , op het moment dat zijn hand de stier raakte was zijn knie het doelwit van een enorme haal naar achteren,,,, een voltreffer. Het volgende moment werd mijn vader de hooivork uit de hand gegrist en de man volledig over de rooie heeft de stier finaal lek gestoken en de hooivork aan gort. Met zo'n persoon tussen de dieren was het laden een peulenschil . De beste man met inmiddels een knie als een olifantspoot heeft de formulieren toen netjes klaar gemaakt en meende nog een discussie te kunnen starten over de schermutseling met deze recalcitrante stier , wij gaan nooit met een vwa persoon in discussie simpelweg omdat je dit altijd verliest . Ik heb van de beste man nooit meer iets gehoord terwijl het toch al meer dan 15 jaar geleden is !!. Beschouw dit soort voorvallen als een les hoe de organisatie werkt en doe er je voordeel mee !!!.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden landbouw , vlees , varkenshouderij en poep geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!