Tweede Kamer wil psychische hulp voor boeren in nood

Regeringspartijen VVD, CDA, D’66 en ChristenUnie vinden dat boeren, die getroffen worden door een crisis of catastrofe, psychische hulp moet worden aangeboden. Zij vragen daarom minister Schouten van Landbouw om hier werk van te maken.
 Tweede Kamer wil psychische hulp voor boeren in nood (melkvee.nl)

Regeringspartijen VVD, CDA, D’66 en ChristenUnie vinden dat boeren, die getroffen worden door een crisis of catastrofe, psychische hulp moet worden aangeboden. Zij vragen daarom minister Schouten van Landbouw om hier werk van te maken.

MelkveeNL

Laatste  |  

Reacties

noordhollander
DAT SOORT REGELINGEN ZIJN ER IN ALLE LAGEN VAN DE NEDERLANDSE BEVOLKING HOOR WAAROM MOETEN BOEREN APART BEHANDELD WORDEN T ZIJN GEEN BLAARKOPPEN............
+3
weurding
@noordhollander tegen de tijd dat je blaren op je kop hebt komt hulp te laat
van Ittersum
@weurding @noordhollander heeft ondanks hij nog steeds zijn capslock knop nog niet gevonden heeft gelijk. Heb nog nooit Kamervragen gehoord of de aannemers psychische hulp kunnen krijgen. De weg naar hulp loopt toch via je huisarts dus daar behoeft geen aparte kanaal voor
harke
.
+2
dwers
De psychische druk is groot bij melkveehouders, daarom heb ik ook een relaxstal gebouwd.
+1
Jan S
Dat zie je nu altijd, hulp die de politici zelf nodig hebben bieden ze anderen aan. De meesten zijn pathalogische leugenaars. Het is al zo erg dat ze de gewone eerlijke burger tegenwoordig als gek beschouwen als ze hun leugens niet meer pikken.
+1
Hans van Bergen
Het zou beter zijn als bv de huidige gve regeling gehandhaaft zou blijven ipv het uiterst ingewikkelde p rechten stelsel. Dat is niet manageble. Als bv de melkwagen op 31-12 komt ipv 1-1 scheelt dat zo een excretie klasse en om je in de boete sferen en ben je je boodschappen geld voor het komende jaar kwijt
Twentsch Land
@Hans van Bergen

Om die reden moet ( ver ) leasen mogelijk worden gemaakt zonder afroming ( eventueel max 5 % )
+1
Wilbert
@Hans van Bergen niet bekend met de administratieve knip?
+4
delavalboer
Is toch niks mis mee....hulp als het niet zo lekker loopt. Jammer dat jullie mannen want die reageren hier het meest..... waarschijnlijk te goed voor voelen. Ik zie steeds meer schrijnende situaties in de agrarische sector en ook hulpvragen hierdoor onstaan. Ik noem daarbij ook nog maar eens de door fipronil getroffen boeren, voor sommigen van hen is het einde nog lang niet in zicht. En uit ervaring durf ik wel te zeggen dat problemen in het áchterhuis'' ook wel mee worden genomen in het '' voorhuis'' .
+2
Jan S
Quote Reactie van @delavalboer:
Is toch niks mis mee

Nee, ....... maar het is helemaal mis mee als de hulpaanbieders zelf de veroorzakers zijn van die psychische nood!!
Pluto
@Jan S Tja het is altijd schrikken als de dader van alle ellende plotseling slachtoffer hulp wil verlenen !!.
Jan S
@Pluto Ik schrik al lang niet meer, Maar ik erger en verbaas me over de ongehoorde brutaliteit en hypocrisie van deze kopstukken in de politiek. Maar ja zolang de mensen van deze mensen de oplossingen verwachten kunnen ze ongestoord hun gaan gaan. Ik zou zeggen WAKKER WORDEN!
Farmer_
Degene die het veroorzaakt wil helpen 😄 minder regelgeving helpt ook.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden landbouw , schouten , boeren , cda , vvd , werk en tweede kamer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!