Beerput Nederland: decennia van gedoogde milieucriminaliteit

Het is stuitend om te zien hoe in Nederland de afgelopen vijftig jaar de zware industrie weggekomen is met milieudelicten. En de documentaire Beerput Nederland laat zien hoe dit na de kabinetten Balkenende en Rutte alleen maar erger is geworden. Uiterst actueel, met een nieuwe milieuwet in de maak.
downtoearthmagazine.nl/beerput-nederland/

2doc.nl/documentaires/series/…

Kamervragen?
Groen1

Kies voor grondgebonden!

Landbouwgrond te koop of te huur. Dagelijks nieuw aanbod met diverse percelen.

Advertentie
Bezoek website

Reacties

+4
ted9
Hele interessante docu over wat er met alle gifstoffen die niet verwerkt kunnen worden gebeurt. alles word door de ruwe stookolie van zeeschepen gemixt. of gewoon op het oppervlakte water geloosd. word allemaal gedoogd. door de politiek. En de kranten maar vol staan over mest fraude.
groeier
@ted9
En Schiphol erbij
+1
dwers
Mooi klusje voor Schouten die heeft toch ook milieu, zolang wij als landbouw frauderen zullen we wel niet naar een ander mogen wijzen.
+2
groeier
@dwers
We zouden juist duizenden euro's aan extra subsidies moeten ontvangen voor al de gewassen die wij als boer telen en de lucht zuiveren, grasland doet dat wel 9 of 10 maanden per jaar.
De landbouw incl LTO laat zich steeds bruut in de hoek schoppen.
+1
vrije boeren
Hoef ik me niet schuldig te voelen dat ik voor half februari een paar tanken mest alvast uitrij.
+1
stan-roozen
@vrije boeren
Vanaf half maart heb je meer benutting.
groeier
@vrije boeren
Mag wel geen sneeuw liggen 😄
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!