We moeten het landbouwstelsel en alle subsidies herzien

Groenstroken en wegbermen voegen ze stiekem bij hun akkers. Ze rijden er mest over uit, planten er gewassen en melden deze extra grond ook aan voor Europese landsubsidie.

In welke mate dit een gangbare praktijk is in agrarisch Nederland, is onduidelijk. Het lijkt erop dat veel gemeenten weinig of geen prioriteit geven om dit ‘landjepik’ in kaart te brengen dan wel aan te pakken. Daarom is het goed dat minister Carola Schouten van Landbouw een onderzoek gaat instellen.
 We moeten het landbouwstelsel en alle subsidies herzien (trouw.nl)

De mening van Trouw, verwoord door leden van de hoofdredactie en senior redacteuren.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

diezel
De volgende Grachtengordel k*t-krant heeft het "journalistieke" stokje overgenomen.... 😞
+1
RFCer
De meeste bermen worden prima onderhouden die door boeren in gebruik is. Hier groeien de brandnetels een meter hoog ligt vol afval en wordt een loonwerker een flink bedrag toegeschoven om het ergens in het jaar een keer te laten klepelen. Mooi man.
Nee prima we zijn wel wat gewend ondertussen, subsidie vreters en milieu barbaren dat zijn we.
klompen
Wat een hoop onzin in dit artikel !
kanniewaarzijn
@klompen Dit is inderdaad behoorlijk bij elkaar gefantaseerd. Maar ze hebben toch iig de klok horen luiden.....
Pluto
Landje pik of net als gemeente Berkelland gewoon zelf aanvragen en opgeven als grasland dit was tot 2014 mogelijk!!. Afgelopen week kwam schoorvoetend naar buiten dat van de totale bedrag aan landbouw subsidie 11% bij de agrarische sector terecht kwam ,Het zijn de grote multinationals die de rest inpikken voor allerlei projecten en innovaties /Schiphol- Lidl- Unilever -Jumbo AH-Gemeentes ja ook hier in de mijne -Achelor mittal - Natuurmonumenten -enz enz. In mijn omgeving heeft de gemeente ook een oude tekening laten zien met een andere grens ,het liep zelfs voor een deel door een schuur. Nadat rechts hulp werd ingeschakeld is het voor de veehouder wel opgelost maar het geeft wel te denken over het karakter van de huidige ambtenarij !!.
rebabs
Hogan wil vanaf 2020 de lidstaten meer vrijheid geven voor de glb gelden. De natuur instantie zijn nu al minister schouten aan het opvrijen, de pers doet zijn werk om de landbouw in kwaad daglicht te zetten. Twee keer raden waar straks het geld van de 1e pijler naar toe gaat.
+1
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @rebabs:
Twee keer raden waar straks het geld van de 1e pijler naar toe gaat.

Na die gene met het mooist maatschappelijke lul verhaal 😃 😬
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden mest , goed , landbouw , onduidelijk , schouten , onderzoek , nederland , grond en Gewassen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!