Eerste naheffingen fosfaatplan in december

RVO.nl is bezig met het informeren van melkveehouders over naheffingen volgens het fosfaatreductieplan.

Vanaf begin december worden beschikkingen verstuurd waarin per periode is berekend hoeveel heffing (geldsom) een bedrijf nog moet betalen.

Deel dit topic

Reacties

+1
paul1
Hier een leuke bonus in december
Jaap40
Zijn de heffingen al niet deels betaald dan? Mag toch aannemen dat alleen de heffing van december nog betaald moet worden?
Bonussen zijn steeds al uitgekeerd.
cjw73
@Jaap40 heb geen bonus gezien.
friesboertje
@cjw73
Nee? Met melkgeld
cjw73
@friesboertje ok dan zal ik even afwachten, moest de eerste 3 perioden betalen en krijg nu weer terug maar dan zal dat wel met dec verrekend worden want heb die brief deze week pas gekregen
+1
dwers
@cjw73 ja ik krijg ook nog bonus over sept okt word over het melkgeld van nov verekend.
Dus dec uitbetaald,dus de 5e en laatste periode in febr.
KOC1981
Is voor de bezwaar/lichte toets groep.
+1
Jaap40
@KOC1981 is ook zo. Kunnen ze dat zo verrekenen met toeslag rechten. Die komen in december las ik ergens.
+1
ted9
@Jaap40 Het uitbetalen van de toeslagrechten is al moeilijk genoeg voor rvo. ik hoor ieder jaar dat ze voor oud en nieuw zoveel % willen uitbetalen. Voer je zelf een wijziging in in je bedrijf bv ander rekening nr of bedrijfsovername dan zijn ze al van de leg en mag je je handen dicht knijpen als je in mei alles eindelijk hebt ontvangen.
Jaap40
@ted9 klopt ted, anti boeren beleid ten top. Al jaren....
HansBa
Ah is RVO daar mee bezig! Niet met invoering fosfaatrechten dan? en waarom komt er geen overzicht van hoeveel fosfaatrechten we krijgen per 1 januari met bijbehorende produktie, excretie en boetes bij overschrijding etc. Zou vanaf 1 januari veel onrust en toekomstige boetes voorkomen op veel bedrijven lijkt mij.....
Nico96
@HansBa Hoezo? Wat weet je nu dan nog niet?
+3
HansBa
@Nico96 Ik weet nog niet exact hoeveel rechten ik krijg!! En ik denk velen van ons niet dus zou het errug verstandig van RVO zijn omdat is aan te geven...en snel!
cornelissen
Quote Reactie van @HansBa:
boetes bij overschrijding

Je bedoeld: en een strafblad . Zover zijn we in Nederland al af gedwaald.
+2
christo
@HansBa In dit land doen we alles met terugwerkende kracht.
christo
@christo Kees zei 4 jaar geleden: nooit meer zo'n late nieuwe derogatieverlenging. Nou, we zullen zien. Denk niet dat het voor 1-1 geregeld is. Wie behalve de boertjes pikken het om in april of mij pas te horen wat de arbeidsomstandigheden en voorwaarden zijn over de afgelopen 4 maanden?
Mc_douwel
@christo de voorwaarden voor derogatie worden toch niet eerder bekend gemaakt dan 1-5-2018 en gaan met terugwerkende kracht in op 1-1-2018
HansBa
@christo Ja precies! En als Carola nu is punten wil scoren zorgt ze dat het voor iedereen en vooral voor 1-1 -18 helder is waar men aan toe is!
christo
@HansBa Gaat ze niet doen. Heeft ze al gezegd. Tis triest.
Leo,s vriend
Quote Reactie van @HansBa:
En als Carola nu is punten wil scoren zorgt ze dat het voor iedereen en vooral voor 1-1 -18 helder is waar men aan toe is!
R

Kan ze niet, het comité in Brussel vergaderd er niet voor eind maart ( geloof ik) over, en kan dan pas een beslissing nemen.
HansBa
@Leo,s vriend Nou wel dus! De fosfaatrechten zijn een feit vanaf 1-1. Laat RVO er dan ook voor zorgen dat elke veehouder duidelijkheid heeft over het aantal rechten vanaf 1-1 !
Leo,s vriend
@HansBa nou niet dus, derogatie wordt in Brussel geregeld door het permanente nitraat comité,(corrigeer me als ik het mis heb) De NLse minister kan geen derogatie verlenen.
de Tank
@HansBa wat heb je nog nodig dan om je fosfaatrecht uit te rekenen?
HansBa
@de Tank Kan het zelf goed uitrekenen maar of RVO ook met de juiste getallen komt is nog maar de vraag! Heb zelf een klein fosfaatoverschot(minder dan 8% korting) en 25000 kg extra produktie toegewezen gekregen voor het alleen volle melk voeren Al die dingen moeten goed doorberekent worden en het lijkt me sterk dat dit bij RVO in 1 keer goed gaat...
+2
komelker 2
Het hele jaar door moest ik bij elke periode een dikke boete betalen.
Nu krijg ik een paar tientjes terug, en nou moet ik een verklaring invullen omdat het onder staatsteun valt belachelijk.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouders , rvo en fosfaatreductieplan geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0