FrieslandCampina wil boer korten bij overaanbod

Mocht in het eerste half jaar van 2018 de melkaanvoer bij FrieslandCampina hoger zijn dan de verwerkingscapaciteit, dan kan de coöperatie besluiten om de boer te korten. Die korting bedraagt 90 procent van de garantieprijs.

Die inhouding geldt dan voor de meer gemolken melk ten opzichte van een referentieperiode. Die maatregel kondigt FrieslandCampina aan mocht de melkaanvoer in de eerste helft van volgend jaar hoger zijn dan de verwerkingscapaciteit. Dat heeft de ledenraad van FrieslandCampina dinsdag bepaald.

Het bestuur van de coöperatie nam deze voorwaardelijke maatregel omdat de invoering van de fosfaatrechten zorgt voor veel onzekerheden rond het melkaanbod. Zo wordt verwacht dat de aanvoer in 2018 weer hoger ligt dan in 2017.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , frieslandcampina , boer , coöperatie , ledenraad , melkaanvoer , garantieprijs , aanvoer en fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0