Illustratie van: edwin-hensbergen

Melkveehouder aan de slag met snelle kuil

Snelle kuilen en een volle kuilplaat zijn uitdagingen waar melkveehouders mee te maken hebben. Het heeft gevolgen voor de handel in snijmaïs, maar ook heeft het zijn weerslag op bierbostel en de structuurproducten.

Deel dit topic

Reacties

+7
pieta
Voordeel van een snelle kuil is wel dat je hem vlug op kunt voeren en je zo weer een kuilplaat leeg hebt.
+1
labella
@pieta hij is hier al op.
storm
Hij gaat er hier gewoon doorheen, niks geen poespas en niks structuur. Gewoon de eerste en tweede snede over elkaar inkuilen en je hebt de hele winter goed en stabiel voer
+1
MTSTAMMINGA
@storm
En je voert mais toch ?
storm
@MTSTAMMINGA jazeker maar nu ook nog maar 40%, graskuil moet toch op. We hebben dit jaar ook maar heel weinig mindere kwaliteit voor pinken dus dat wordt ook veel stro mengen.
dwers
Kuil is inderdaad snel, voer geen mais strooi nu 4 keer per dag wat hooi over de kuil.
+2
paul1
Als je kuil te snel is heb je waarschijnlijk te vroeg gemaaid
+3
brabo
Quote Reactie van @paul1:
te snel gemaaid

heeft de rijsnelheid daar ook al invloed op ? 😄
PIONIER
@paul1 Daar hebben de meesten elk jaar weer last van dat te vroeg maaien.
huub
Beter een snelle kuil dan een trage kuil, dat is echt een ramp. Gewoon shredlage maïs of ontsloten tarwe er bij voeren, nothing on the hand.
+1
weurding
@huub nie best nothing on the hand..... werken voor weinig. 😀
dorpsrandhoeve
Dat is weer het voordeel van een lasagne kuil, of mogelijkheid om 2 snedes te mengen. Dan kun je een relatief suikerrijke/eiwitarme 1e snede mengen met een droge juli/augustus kuil of eiwitrijke septemberkuil. Doen we hier al jaren, hiermee kun je het beschikbare eiwit op je bedrijf nog efficiënter inzetten.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kuilen , melkveehouders , melkveehouder , kuil en bierbostel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0