Betaalregeling fosfaatboetes nog niet rond

Tientallen boeren die met hun veestapel sinds 2 juli 2015 waren gegroeid, hebben eerder dit jaar van de rechter een uitzonderingspositie gekregen en hoefden de boetes - die daarna ook niet meer zouden worden opgelegd - niet te betalen. Het gerechtshof wees de uitspraak van een eerste groep voor 52 boeren echter naar de prullenbak. Boeren die na 2 juli 2015 fiks waren gegroeid, worden nu dus geconfronteerd met boetes, evenals de groep van nog eens 420 boeren die later ook buiten de regeling wilden vallen.

Deze boetes hoeven wellicht niet in een keer betaald te worden, werd eerder al duidelijk. ,,Boeren die denken in problemen te komen, kunnen samen met de RVO bekijken of ze in aanmerking komen voor een knelgevallenregeling. En met ons ministerie zijn we bezig met het opstellen van een betalingsregeling. Die is echter nog niet klaar.”

Deel dit topic

Reacties

Koeien boertje
Even de Melkfabriek bellen die regelen het wel, gaat het volautomatisch

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , landbouw , derogatie , dairy en dairy campus geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0