Lichtkoepel

Door ouderdom is er een stuk van mijn lichtkoepel van 1975 weggewaaid. Is er toevallig iemand die nog een stukje van een meter of 6 heeft liggen?

Deel dit topic

Reacties

+1
weurding
Www.horsthandel.nl probeer die eens
+1
pietjepuk
Huisman gemert sturen het zo op.
+1
Frans1
Zit op rol van 15 meter.zal toch ook niet zo duur zijn
Oostra licht&lucht heeft hem hier geleverd geloof ik
+6
paulus2
Kijk eens bij de buren, misschien is t daar heengewaaid🤗
JappieJo
sjoerd de melker
@paulus2 of die van de buren waait de vlgd kr naar jappiejo
van Ittersum
Feenstra uit abbega een jaar of 5 geleden bij mij geleden wat reparatie uitgevoerd, of Airkoe misschien proberen
+2
Pluto
Gooi dr een nieuwe op heb je ook weer licht in de stal !!.
Frans1
@Pluto was ook mijn eerste idee.ding is vast helemaal geel
+2
Wilbert
Laat t aub over aan mensen die het vaker doen, als jij of je hulp naar beneden stort...
Pluto
@Wilbert Voor twee jaar terug met vrouwtje gedaan , samen effe afrollen met windstil droog weer daarna zelf vastgelegd met rvs schroefjes en dito strip over elke beugel en de totale kosten over 45 meter net geen 1000 euro. wanneer je er een prof bij haalt die kan net zo goed van het dak flikkeren ,kun je vanaf de grond alles in de gaten houden en betaal je na dat deze jongens zijn vertrokken de lieve som van 8500 euro[ volgens offerte ] . Ik heb wel gekkere capriolen uit gehaald om geld in de zak te houden !!.
+1
jan.1
Quote Reactie van @Pluto:
Voor twee jaar terug met vrouwtje gedaan , samen effe afrollen met windstil droog weer daarna zelf vastgelegd met rvs schroefjes en dito strip over elke beugel en de totale kosten over 45 meter net geen 1000 euro. wanneer je er een prof bij haalt die kan net zo goed van het dak flikkeren ,kun je vanaf de grond alles in de gaten houden en betaal je na dat deze jongens zijn vertrokken de lieve som van 8500 euro[ volgens offerte ] . Ik heb wel gekkere capriolen uit gehaald om geld in de zak te houden !!.

Jezelf goed zekeren,dan nix aan het handje,invalide worden is onbetaalbaar.!
cs-agrar
Quote Reactie van @Pluto:
wanneer je er een prof bij haalt die kan net zo goed van het dak flikkeren ,

Dan kan jij tenminste nog melken... Als die stal van jappiejo van '75 is zou ik maar ladder op dak leggen en daar over lopen. Kunt ook ff te mans doen..
van Ittersum
@Wilbert helaas verwarren sommige prikkers altijd nog geld besparen met geld verdienen. Helemaal mee eens doe waar je goed of gespecialiseerd in bent en voor de rest moet je het laten doen, veel goedkoper maar men kijkt alleen naar de arbeidsuren nooit dat ze nu dubbel en dwars voor het materiaal betalen.

Eerlijkheidshalve moet ik wel toegeven dat de economie niet echt mee werkt om snel iemand erbij te krijgen. In dat opzicht wacht ik ook weer op een dikke crisis.
van Ittersum
@Wilbert helaas verwarren sommige prikkers altijd nog geld besparen met geld verdienen. Helemaal mee eens doe waar je goed of gespecialiseerd in bent en voor de rest moet je het laten doen, veel goedkoper maar men kijkt alleen naar de arbeidsuren nooit dat ze nu dubbel en dwars voor het materiaal betalen.

Eerlijkheidshalve moet ik wel toegeven dat de economie niet echt mee werkt om snel iemand erbij te krijgen. In dat opzicht wacht ik ook weer op een dikke crisis.
Pluto
@van Ittersum Je mag je arbeid uren best tellen maar let even op dat er door het tekort aan vaklui op dit moment van allerlei koekebakkers via het bedrijfsleven je erf op komen met een handigheid waar je een hartverzakking van krijgt !!. We zien ook jonge jongens die in no time een onderdeel kunnen vervangen terwijl je een keer met je ogen knippert , en als je vraagt waarom zo rigoureus is het antwoord dat personeel kosten dermate hoog zijn dat de klant het waardeert als je snel weg bent !!!.
Er zijn ook boeren die zich zelf enorm handig vinden als ze achter de stal 100 m2 klinkers opnieuw hebben gelegd er zijn er ook wat die een trekker zodanig strippen en eigenhandig de motor reviseren en ook de koppeling en de remmen vervangen in een wekplaats waar een mechanisatie bedrijf nog een puntje aan kan zuigen . De een is machine boer de ander wil bezig zijn met zijn koeien , so what doe wat je leuk vindt en iedereen kijkt op internet of de onderdelen of bouwmaterialen nog goedkoper kunnen , zie het als een sport of wil je surftijd ook betaald hebben !!!.
van Ittersum
@Pluto mijn surftijd wordt idd betaald, verbreding heet dat, en in de tussentijd kijk ik op deze forum. Wat ik doe hou ik liever voor mezelf, niet te veel wijsneuzen wijzer maken
+1
pietjepuk
@van Ittersum je beheert een chatbox 😀
+1
weurding
Quote Reactie van @van Ittersum:
niet te veel wijsneuzen wijzer make

dan ook niet teveel vragen stellen wa 😉
cs-agrar
Quote Reactie van @Pluto:
Er zijn ook boeren die zich zelf enorm handig vinden als ze achter de stal 100 m2 klinkers opnieuw hebben gelegd

en het volgende jaar weer moeten omdat zandbed te goedkoop en verkeerd aangepakt was.
Als je besparen wil, zorg dan dat men snel werken aan, alles klaar liggen en vrij van obstakels of evt dingen aangeven. Maar ga nou niet helpen monteren want meestal gaat het dan juist mis
brabo
Quote Reactie van @Pluto:
zijn ook boeren die zich zelf enorm handig vinden als ze achter de stal 100 m2 klinkers opnieuw hebben gelegd

potverdorie , heb ik net weer een paar honderd meter bij gelegd, zou ik er weer niks mee bespaard hebben.
van Ittersum
@brabo u heeft zekers geld bespaard maar geen geld verdiend , tenzij u geld toe kreeg😉
+2
Leo,s vriend
Stormverzekering al gebeld? hier waaide ook een stuk weg, verz. keerde netjes rekening van stalinrichter uit.
Piet1960
Gewoon zo laten, ventileert zeker beter dan zo'n ouwe nok en goedkoop.
van Ittersum
@Piet1960 het oog wil ook wat en trouwens herstellen van de schade is een plicht voor je verzekering.(actuele onderhoud en voorkoming van gevolgschade) Bij de volgende storm en je claimt dan kijken ze eerst even op de meest actuele satalietbeelden van eergisteren of die schade er al niet was. Zo zijn al meerdere boeren van een koude kermis thuis gekomen
cjw73
@Piet1960 er ligt bij mij ook een stukje van de koepel af, maar ik vind het maar een bende in de stal als het heeft geregend, en dat doet het de laatste tijd nogal wat.
Maar ik laat het zo maar want een nieuwe lichtkoepel op een asbestdak zetten mag toch niet.
van Ittersum
@cjw73 strikt genomen mag je niet in of aan asbest boren of schroeven . Dus een koepel vervangen , denk toch buiten het asbest om mag wel. Soms moet je achteraf maar afvragen : kon dit , mocht dit😂
cjw73
@van Ittersum de steunen van de koepel zitten hier tussen de dakplaten en de rechtop staande nokstukken. En de meeste steunen van de lichtkoepel zijn ook op. Dus ik laat het mooi zo tot het laatste stuk asbestdak eraf moet en dan een nieuw dakje met lichtstraatje erop. Ben er ook nog niet overuit welke koepel ik er straks op wil.
Voorkeur gaat uit naar een oversteek nok.
van Ittersum
@cjw73 toen er ook over nagedacht maar de werking is sterk afhankelijk van de positie van je stal, hellingshoek en of je geen valse luchtstromen krijgt omdat je bijvoorbeeld altijd de achterdeuren altijd los staan. Ik heb nu een lichtstraat van 4 meter breed, dus niet de bovenste gording gepakt maar de tweede. Omdat er geen lichtplaten meer inzitten maak je de stal ongemerkt een stuk donkerder. Vergeet niet direct de anti-vogelzaad in te zetten, later gaat nogal moeilijk. De nok die ik nu heb kostte in RVS uitvoering geplaatst 200 euro de meter

(klik om te vergroten)

Beetje donkere foto(vanaf mobiel)
+1
cjw73
@van Ittersum ziet er goed uit. Hou het in gedachten.
Grensboertje
Heb hier nog een rol van 22 meter liggen doe maar een pbtje 👍

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nÊt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
31
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0