Illustratie van: Jotke

Topmaisteler Philpsen: 43 procent drogestof maar niet bang voor broei

Topmaïsteler Lambert Philipsen uit Sevenum (LB) heeft inmiddels ook de analyses van de maïs binnen. Hij is dik tevreden over de voederwaarde. Het drogestofpercentage van ruim boven de 40 procent drogestof vindt hij niet te hoog. „De maïs was goed aan te rijden en ik kan de kuil prima koud houden.”

Deel dit topic

Reacties

cs-agrar
Geen broei? Lijkt me zomaar sterk met al dat losse produkt voor en boven op de bult
huub
@cs-agrar onderaan staat dat de foto van Kornet Beton komt. Dat hoeft dus niet daar te zijn.
tok achterhoek
Hier 52%, gaat tot nu toe nog goed
+1
van Ittersum
@tok achterhoek ruikt het nog wel naar mais. ik vindt het boven de 35% altijd al on-mais ruiken
+1
brabo
Niet alleen de voederwaarde is hoog, ook de maïsopbrengst was goed. Omgerekend naar de berekende waarde waar de BEX op wordt bepaald, ligt de opbrengst op 40 ton product per hectare. Philipsen zelf verwacht dat de werkelijke opbrengst wel veel hoger lag. „De loonwerker heeft alles gewogen. De eerste indruk was dat de opbrengst boven de 50 ton per hectare uit zou komen. De exacte cijfers heb ik nog niet binnen. Maar daar heb ik meer vertrouwen in dan wat het laboratorium heeft berekend.”

beetje vreemd om wel vertrouwen te hebben in de cijfers die hem passen, maar niet in de opbrengstcijfers van het laboratorium.
hans1980
Vorig jaar ook van die kloten mais gehad idd leuk op papier maar wel broei en omzetting doordat zulke droge maiskuilen gewoonweg niet goed conserveren , daardoor later weer last van toxinen en zieke koeien
sil
Ieder predikt naar eigen parochie. Hier vind ik 39 % al aan de droge kant, en met de berekende waarde van de Bex wat opbrengstbepaling betreft, zit je er geen 20 % langs, of je moet een gedeelte kuil niet hebben laten meten. ( maar dan zeg niks....)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's dik , drogestof , kuil , broei en koud geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN