CAG belicht impact van WOI op jonge voedingsindustrie

De voedingsindustrie was nog een jonge sector toen honderd jaar geleden de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Maar de schade was enorm. Havens werden afgesloten en voeder, voedsel en dieren werden opgeëist. Slechts enkele bedrijven, zoals de Tiense Suikerraffinaderij, konden ondanks de Duitse bezetting blijven produceren en slaagden er zelfs in om te groeien. Dat schrijft Brecht Demasure van het Centrum Agrarische Geschiedenis (CAG) in een nieuw themaverhaal op de website.
 CAG belicht impact van WOI op jonge voedingsindustrie (vilt.be)

De voedingsindustrie was nog een jonge sector toen honderd jaar geleden de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Maar de schade was enorm. Havens werden afgesloten en voeder, voedsel en dieren werden opgeëist. Slechts enkele bedrijven, zoals de Tiense Suikerraffinaderij, konden ondanks de Duitse bezetting blijven produceren en slaagden er zelfs in om te groeien. Dat schrijft Brecht Demasure van het Centrum Agrarische Geschiedenis (CAG) in een nieuw themaverhaal op de website.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden dieren , schade en voedsel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!