Zijlstra wil snijden in EU-landbouwbudget

Minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra (VVD) stelde dinsdag in Brussel voor om het EU-landbouwbudget te verlagen. Dit in reactie op een oproep van europarlementvoorzitter Antonio Tajani om het totale EU-budget te verdubbelen.

Deel dit topic

Reacties

George
Laten we snijden in Zijlstra. 😄
+4
paulus2
@George ja leuk we maken er Halve Zijlstra van.
George
Quote Reactie van @paulus2:
ja leuk we maken er Halve Zijlstra van.

Twee halve gare's
+1
labella
De verkiezingen zijn net geweest en de vvd is de boeren gelijk al weer vergeten. Gelukkig hebben we geen vvd-er als landbouwminister!!!
+2
labella
De vvd gooit liever 1,4 miljard weg naar buitenlandse aandeelhouders van multinationals!!!!
Harry K
Als je VVD hebt gestemd dan zou je moeten weten dat dit onderdeel van hun beleid is.
Vooral niet vergeten bij de volgende verkiezingen.
Hoewel de VVD daarmee (linkse) vrienden maakt, maakt dat het natuurlijk niet minder erg.. prikkebord.nl/topic/102729/
+3
vrije boeren
Nederland heeft niks in te brengen .La France veegt het wel weer van de tafel.
Wouter Verhoef
Zijlstra zit op het departement Buitenlandse Zaken en die hebben een jaarlijkse begroting van 12 miljard euro. (12.000.000.000)
Een gezin met 3 kinderen betaald daar 3.500 euro per jaar aan mee.
Zullen we daar maar eens gaan snijden?

Het scheelt ook dat Zijlstra het zegt. In Den Haag heeft hij wel invloed maar ik vermoed dat het buitenland niet veel moet hebben van dat betweterige dictatoriale mannetje uit Holland.
Hij is financieel/economisch deskundig en zou wat dat betreft goed werk kunnen doen maar hij beland wel in een uiterst stroperige wereld met buitenlandse koninkrijkjes (ambassades, corrupte regimes e.d.)
Het afbreukrisico voor hem op dat ministerie lijkt me vrij groot. Hij heeft karaktertrekken die de nodige weerstand zullen oproepen in zijn werkomgeving.
De diplomatieke wereld houdt niet erg van directheid en van mensen met een groot financieel inzicht. Dat past hen niet.
puddingbroodje
Wat mij betreft zo gauw mogelijk in de hele eu elke vorm van steun afschaffen! des te eerder betalen de consumenten een normale prijs voor hun voedsel! elke steun geeft verplichtingen en gezeik!
Harry K
@puddingbroodje Jaaa! En dan natuurlijk de grenzen van Europa dicht. Je wilt immers niet concurreren met gesubsidieerde producten van buiten de EU.
Had je wijzer ingeschat.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's vvd , brussel en verdubbelen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN