Nu weer de ammoniak

Gisteren weer een rapportage bij ik geloof TweeVandaag. Over de schadelijke effecten van de enorme toegenomen ammonialuitstoot vanuit de veehouderij. De rapportage zat boordevol onwaarheden en leugens, maar ze hadden wel bewijs: een dode eik gefilmd in een bruin bos (Tja, het is herfst en dan vallen de blaadjes van de boom en dat weet de gemiddelde over de wereld vliegende stadsmens niet.
Het wil maar niet stoppen. Onze kinderen durven dadelijk nog niet meer op school te zeggen dat je vader boer is

Deel dit topic

Reacties

+5
KNETTERGEK dat bint ze !!!
RSIB
Nep nieuws? Zouden de Russen hier achter zitten?😊
adriaan33
@RSIB Nog mooier, de gemeente krijgt subsidie voor iedere dooie boom dus zagen ze de amerikaanse eik rond in en blijft dood staan.
+1
wouter bos
@adriaan33 Tja NOS , NPO worden geregeerd door de milieufederatie ,milieudefensie,wakker dier.Ze hebben de berichtgeving in hun macht en blijkbaar is censuur geoorloofd in Nederland
diekman
Ik zit er niet voor de boeren meneer zit er toch ook bij.
+2
adriaan33
@wouter bos andersom geven individuele boeren alles uithanden aan adviseurs die er alleen belang bij hebben dat het feestje doorgaat. Toppunt vind ik het voorstel om rijenbemesting bij mais verplicht te stellen. Mest moet door het bodemleven opneembaar gemaakt worden en als dat op een prop in de grond zit kan het bodemleven er niet optimaal bij. Hier slaat wur de plank volledig mis. Dus ga ik nou mijn zienswijze in de internetconsultatie opstellen alleen weet ik het adres niet.
+4
Grasbaal
Hier het betreffende artikel: nos.nl/artikel/… , het is op dit moment gratis schieten op de NL veehouderij voor de linkse media...
BoerBart
@Grasbaal Ik denk dat de natuur op de industrieterreinen en in de steeds maar groeiende steden helemaal naar de kloten gaat.
Nu ingrijpen omdat wij boeren het bijna niet meer goed kunnen maken.
Voorstel;
Geen verdere groei/intensivering in de steden.
Geen enkel meter industrie erbij, zolang er nog lege fabriekspanden zijn.

Op naar een fatsoenlijke omgangsvorm met onze natuur. De viezerikken moeten met geld komen omdat natuurherstel/behoud anders een onmogelijke opgave is voor de boeren.
+4
dorpsrandhoeve
JanCees komt geloof ik in januarie met opzienbaar nieuws over deze kwestie. Een totale revolutie wat betreft ammoniak, die vast en zeker wereldwijd door NPO en de volkskrant in het nieuws wordt gebracht. (kuch)
+2
cs-agrar
Dat er überhaupt nog bos is moet al godswonder zijn met al die zure regen van die basische ammoniak welke na de ontdekking daarvan al gevallen is (maar niemand sindsdien meer iets over gehoord heeft)
+1
j h p
Ze roepen al decennia lang dat het 5 voor 12 is, dan ben je toch ook niet echt geloofwaardig meer als je als zolang roept dat de boel morgen kapot gaat.
Dan is het over 50 jaar ook nog wel 5 voor 12.
+1
puddingbroodje
Onheilsspelling is het verdienmodel van de ngo!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0