Iets met zonder zonden (NRC) werpe de eerste steen


Originele beschrijving

“kijk nou eens @EWdeVlieger de moedermaatschappij van @nrc heeft een zetel op Curacao (een belastingparadijs); als je het geld volgt......”


 peterverhaar on Twitter (twitter.com)

“kijk nou eens @EWdeVlieger de moedermaatschappij van @nrc heeft een zetel op Curacao (een belastingparadijs); als je het geld volgt......”

dorpsrandhoeve

Reacties

+4
dewittemotor
Dat wil niet zeggen dat wij nu het recht hebben op te frauderen, maar dit punt vind ik wel het meest misselijkmakende aan heel de discussie. Week na week krijgt de landbouw allerlei zaken op zijn bord geschoven en de rest van de maatschappij mag maar doen en laten wat ze wil.
* weinig insecten = schuld landbouw, zonder verder onderzoek. Ik wil wel eens weten hoeveel insecticiden en insectendoders er door de Nederlandse consument in huishoudelijke sfeer verbruikt wordt. Ik denk dat dit zoveel is, dat wij er allemaal van verschrikken
* WHO antibiotica discussie over geen antibiotica aan gezond vee, breed uitgemeten in de pers, maar nergens wordt vermeld dat de Nederlandse landbouw daar al jaren geleden mee gestopt is en een echte voorloper op het gebied van antibioticareductie in de wereld is. Dus wij worden gewoon op het hoopje met de rest geveegd
* Mestfraude wordt ook overdreven gebracht. De wereld vergaat bijna als je de kranten moet geloven. Als dit echt zo al lang bezig is, vraag ik me af waarom de overheid nooit hard heeft ingegrepen. Dit al heel zeker met de niet zo landbouw minnende PVDA ministers van de laatste jaren
*Vervolgens worden we nog eens uitgemaakt voor NSB-er door prominente figuren in de media. Ook niemand die vervolgens vind dat dit een schande is.
*Deze lijst is nog veel langer, dat weet iedereen hier wel.

Ze zijn ons gewoon stelselmatig aan het zwart/kapot maken in de media en niets anders.
Elke sector heeft wel zijn zonden, maar bij de berichtgeving over de landbouw gaan ineens alle remmen los. Vaak zonder enige kennis van zaken en hard bewijs zijn wij alweer schuldig verklaard.
+1
puntertje
Dus een legale truc om belasting te ontwijken, welke agrarische ondernemer doet z'n best om zoveel mogelijk belasting te betalen?, is reden dat een krant geen misstanden aan de kaak mag stellen?
Als het zelfreinigende vermogen in de sector op zo'n niveau zit, dan hoeft de minister niet aan de sector te vragen met een oplossing te komen. Zelfs niet nu Kees, Piet en Toon van het toneel zijn verdwenen.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden geld geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!