Melkvee gebruikt 50 procent minder antibiotica dan mens in Nederland

Het antibioticagebruik bij Nederlandse runderen ligt ongeveer 50 procent lager dan bij mensen. Tussen 2009 en 2014 is het antibioticagebruik in de hele dierhouderij met 58 procent gedaald. Het humane gebruik van antibiotica ligt daarbij in Nederland op een veel lager niveau dan het gemiddelde in Europa.

Deel dit topic

Reacties

+2
weurding
Geen wonder, kijk puur naar mezelf en dan naar ons bedrijfsmatig gebruik, dan durf ik eerder een kuub mest te laten onderzoeken dan het flutje dat ik zelf doortrek s'morgens, heb het al vaker gezegd, kijk eens wat er dagelijks bij kruidvat en andere zaken gehaald word door 17 miljoen inwoners en daar moeten we ook nog weer drinkwater van maken, het is een fabeltje, de landbouw is relatief heel schoon in vergelijking daarmee
storm
Nogal wiedes, we zijn in de humane sector zover doorgeslagen dat we veel mensen proberen in leven te houden!
weurding
@storm jij prefereert geen hulp als je ziek wordt? ... Leuke opmerking. 😞

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkvee , europa , antibiotica , 2009 en 2014 geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0