'Nog geen afrekening via Kringloopwijzer'

De Kringloopwijzer is een mooi en nuttig managementinstrument, maar moet nog niet worden gebruikt als afrekeninstrument. Tot die conclusie komen de veertien deelnemers in het project 'Kringloopwijzer nader bekeken'.

nieuweoogst.nu/nieuws/2017/…

Deel dit topic

Reacties

+1
Jan S
😀
cjw73
Geen klw en fraude die aan het licht is gekomen. Dat wordt duur betalen om van dat spul af te komen.
+7
puntertje
Erdohans was en is voor resultaatverplichting van de KLW terwijl in zijn achtertuin ongelooflijk wordt gesjoemeld met mest. En maar binnen willen harken die ´efficiëntie´ voordelen. En nu weer ´oprecht verbaasd´ spelen als een gerenommeerde krant in een onderzoekje als de zenuwen bloot legt van die vermeende efficiëntie. Hans, Hans, snap je dan niet hoe er zo langzamerhand naar jou wordt gekeken en geluisterd?
oldhuus
@puntertje
Het intensieve zuiden is toch zo efficiënt, op papier alle fosfaat naar het noorden en België afvoeren, en toch zulke topproducties van hun beperkte grond halen. Koeien op stal en heel veel maïs voeren dan kom je het best uit met de kringloopwijzer.
George
Quote Reactie van @oldhuus:
toch zulke topproducties van hun beperkte grond halen

Dat vind ik dan weer onzin. Beperkte grond heb je overal , evenals goeie grond. Boven de rivieren heb je ook beperkte grond zullen we maar zeggen.
spotmelker
Quote Reactie van @puntertje:
Erdohans was en is voor resultaatverplichting van de KLW

Het grote probleem is de realiteitswaarde van de getallen die je berekent. Als die niet 100% is kan er nooit een boete aan gekoppeld worden.
Jan S
😀
+1
spotmelker
Quote Reactie van @Jan S:
En vraag maar eens aan Henk Gommer wat de boetes zijn

Henk voldeed niet aan de invulplicht, dat is wat anders dan een bepaalde uitkomst niet halen. En als de zuivelbobo's écht zo dom zijn en het dan toch doorzetten zal papier wederom heel gewillig zijn.
+1
jan w
@puntertje
Mijn buurman zit in de mestbeweging bij het NVWA. Maar volgens zijn zeggen is het hoofdzakelijk varkensmest waar de meeste problemen mee zijn.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0