'Nog geen afrekening via Kringloopwijzer'

De Kringloopwijzer is een mooi en nuttig managementinstrument, maar moet nog niet worden gebruikt als afrekeninstrument. Tot die conclusie komen de veertien deelnemers in het project 'Kringloopwijzer nader bekeken'.

nieuweoogst.nu/nieuws/2017/…
Groen1

Reacties

+1
Jan S
Voor 20% van de boeren is die sjoemelwijzer niet betrouwbaar volgens het artikel. Waarschijnlijk is dat ding voor nog eens 20% van de boeren niet betrouwbaar, maar die hebben er zoveel baat bij dat ze dat maar liever niet vertellen. Dat zijn de bedrijven waar de Hansje H. de belangen van behartigd.
cjw73
Geen klw en fraude die aan het licht is gekomen. Dat wordt duur betalen om van dat spul af te komen.
+7
puntertje
Erdohans was en is voor resultaatverplichting van de KLW terwijl in zijn achtertuin ongelooflijk wordt gesjoemeld met mest. En maar binnen willen harken die ´efficiëntie´ voordelen. En nu weer ´oprecht verbaasd´ spelen als een gerenommeerde krant in een onderzoekje als de zenuwen bloot legt van die vermeende efficiëntie. Hans, Hans, snap je dan niet hoe er zo langzamerhand naar jou wordt gekeken en geluisterd?
oldhuus
@puntertje
Het intensieve zuiden is toch zo efficiënt, op papier alle fosfaat naar het noorden en België afvoeren, en toch zulke topproducties van hun beperkte grond halen. Koeien op stal en heel veel maïs voeren dan kom je het best uit met de kringloopwijzer.
George
Quote Reactie van @oldhuus:
toch zulke topproducties van hun beperkte grond halen

Dat vind ik dan weer onzin. Beperkte grond heb je overal , evenals goeie grond. Boven de rivieren heb je ook beperkte grond zullen we maar zeggen.
spotmelker
Quote Reactie van @puntertje:
Erdohans was en is voor resultaatverplichting van de KLW

Het grote probleem is de realiteitswaarde van de getallen die je berekent. Als die niet 100% is kan er nooit een boete aan gekoppeld worden.
Jan S
Quote Reactie van @spotmelker:
Het grote probleem is de realiteitswaarde van de getallen die je berekent. Als die niet 100% is kan er nooit een boete aan gekoppeld worden.

Denk je dat echt. Het gaat er niet om wat jij en andere boeren als realiteit zien, maar de mensen die het in willen voeren. In het artikel zegt Léon ebek, onderzoeker bij WUR, een van de bedenkers van de Kringloopwijzer:
'Wat meespeelt, was ook dat de zuivelsector spelregels heeft veranderd en de Kringloopwijzer een andere status heeft gegeven en verplicht heeft gesteld',

Zo simpel is het dus. Als het de heren bestuurders goed uitkomt veranderen ze de regels eigenhandig. En vraag maar eens aan Henk Gommer wat de boetes zijn.
+1
spotmelker
Quote Reactie van @Jan S:
En vraag maar eens aan Henk Gommer wat de boetes zijn

Henk voldeed niet aan de invulplicht, dat is wat anders dan een bepaalde uitkomst niet halen. En als de zuivelbobo's écht zo dom zijn en het dan toch doorzetten zal papier wederom heel gewillig zijn.
+1
jan w
@puntertje
Mijn buurman zit in de mestbeweging bij het NVWA. Maar volgens zijn zeggen is het hoofdzakelijk varkensmest waar de meeste problemen mee zijn.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!