Massaal abonneren op nrc

Een mooie opsteker voor de sektor dat nrc zich gaat mengen in de landbouw; als we daar op abonneren papier of digitaal en een paar van die andere flutkrantjes opzeggen komt er wellicht eindelijk open en eerlijke informatie naar ons toe; ook bodde en zn team van boerderij kunnen hier een stevige les uit leren om over ons veeteelt magazine maar niet te spreken........

Deel dit topic

Reacties

noordhollander
Log in om nrc digitaal te lezen of gewoon een abonnement te nemen
+6
producent
@noordhollander

Kun je beter een abonnement op V-focus nemen, dat is echte journalistiek.
noordhollander
Hopelijk kijkt nrc ook eens naar onafhankelijk stamboek, soort nrs dus en ook rechtszaak ki samen met crv eens midden onder een kritische loup leggen!!!
+2
Erco
@noordhollander oh nu komt de aap uit de mouw bij je...
+1
diezel
NRC is de officieuze partijkrant van GroenLink.
Kun je net zo goed oproepen om lid te worden van de PvdD. Die zijn met een halvering van de veestapel in N-Holland al niet veel extremer in hun anti-boerbeleid. 😞
p.s. Hoelang zouden ze dit artikel al "op de plank" hebben liggen voor een vies politiek spelletje?
+1
KOC1981
@diezel ik dacht al wat een eenzijdig verhaal is dit. Er zitten zeker rotte appels tussen, maar om iedereen die ooit een opmerking van de NVWA heeft gekregen direct af te schilderen als een grote gangster is toch wel enkele bruggen te ver. We weten zelf ook hoe gemakkelijk ze zeggen, dit papiertje is volgens ons niet juist = zoveel korting op je toeslagrechten. En dan sta je dus op zo'n lijstje.

Verder hebben hun een giga imagoprobleem, en dat is ontstaan door die rotte appels. Dus groot gelijk dat we daar zo snel mogelijk van af moeten.
van Ittersum
@diezel als iedereen fout is behalve de persoon die dit uit, wie is er dan uiteindelijk fout?
+9
matt
Nrc moet dan ook maar even kijken,naar bestuurders en veeaanvoer.
Vlak voor 2 juli.
Kunnen we dat ook afsluiten.
van Ittersum
@matt welvaart hebben is mooi, met welvaart om kunnen gaan is iets heel anders. Uw suggestie klinkt mij net zo bekend in de oren als aan het begin van het quotatijdperk. Iedereen was in zijn optiek wel een knelgeval en vooral (al) die andere(n) had(den) er voordeel bij gehad.
+2
matt
@van Ittersum dat zeg ik juist niet,ik zeg dat ze er even naar moeten kijken.
En dan is het wel of niet waar.
En dan kunnen we dat dus afsluiten.
+1
Wilbert
@matt mooi om te horen dat de nrc in jouw ogen de hele waarheid en niets dan de waarheid meldt. Zullen we de hoge raad maar vervangen door de hoofdredactie van de nrc?

Mocht je het nog niet snappen, journalisten schrijven voor impact, niet voor de gehele waarheid.
+1
matt
@Wilbert ik heb gbv en mijn ogen niet in mijn broekzak zitten.
NRC zit er niet heel ver naast.
George
Quote Reactie van @matt:
NRC zit er niet heel ver naast

Het is niet eerder zo duidelijk beschreven. Maar we weten niet werkelijk
de ware grootte van de fraude.
matt
@George dat doet ook niet terzake,we moeten het gewoon niet willen
+2
achterhoeker2
Vroeger was de nrc een kwaliteitskrant die geen mening had en alleen de feiten weergaf (de functie van een krant) toen die belg er hoofdredacteur is geworden ging het nrc de volkskrant links voorbij.
van Ittersum
@achterhoeker2 dat is toch bij elke krant zo...wat je wil lezen is De krant, wat je niet wil lezen of zien is riooljournalistiek
achterhoeker2
@van Ittersum Nee hoor , je hebt linkse kranten (volkskrant nrc) en de telegraaf is bijvoorbeeld weer rechts .
Een goeie krant laat de mening over aan de lezers.
+2
van Ittersum
@achterhoeker2 telegraaf rechts ???? Whahaha, hoop dat je riooljournalistiek niet gaat vergelijken met rechts, pure vernedering van alles wat rechts is. Telegraaf is suggestief en oproermakend zonder wederhoor te plegen. En alleen het feit al dat aantallen tellen en niet het inhoud zegt genoeg hoe de telegraaf werkt
achterhoeker2
@van Ittersum De telegraaf is geen kwaliteitskrant maar wel rechts
gerrie-hul
@achterhoeker2 Hoe komt het dan dat diverse linkse broeders hun gal in de Telegraaf kunnen spuien Een v.v.d krant Waait met alle winden mee
diezel
Quote Reactie van @van Ittersum:
En alleen het feit al dat aantallen tellen en niet het inhoud zegt genoeg hoe de telegraaf werkt

Je weet toch dat sinds dit jaar De Telegraaf "het grote zusje" is van het NRC?
Beiden met als "moeder" het Belgische Mediahuis.
Bijna alle andere landelijke- en regionale dagbladtitels zijn in het bezit van de Belgische Persgroep.

Begin je als land toch aardig op een bananen-republiek te lijken als je toestaat dat 99% van alle dagbladen in handen is van twee Belgische families.
Daarbij zo'n hoofdredacteur Peter Vandermeersch die zowat wekelijks bij NPO==>BNNVARA==> DWDD-vrint Matthijs ( kijkcijferkanon) aan mag schuiven.
Fijn hoor die media verscheidenheid in Nederland. 😞
noordhollander
@diezel wellicht ook van nieuwkerk agrarisch geinteresseerd binnenkort..........
diezel
Quote Reactie van @noordhollander:
wellicht ook van nieuwkerk agrarisch geinteresseerd binnenkort..........

.... die kans is wel groot.
Vandaag bij Omroep Brabant zowel Selçuk als Achmed aan tafel. Beiden met "verstand" van mestfraude.
Ideaal gezelschap aan tafel voor Matthijs....
Eén artikel in NRC en daarna drie vliegen in één klap bij DWDD. Droomscenario voor de linkse kerk. 😞

Milieufederatie wil helft minder vee
omroepbrabant.nl/…
gerrie-hul
@noordhollander ook landleven gaat naar de Belgen per 1-1 2018 Zat bij Reed ( boerderij )
Jan S
😀
+1
puddingbroodje
Verkeersdeelnemers zijn grote associale criminelen 70 a 80% zit fout!

iedereen die ooit een bekeuring heeft gehad meegeteld uiteraad want eens gestolen altijd een dief!

Stuk vol met aannames! Ik ben wel de laatste die een abbo op nrc neemt hierom!
pieta
Quote Reactie van @puddingbroodje:
k ben wel de laatste die een abbo op nrc neemt hierom!

Je neemt het abonnement dus wel uiteindelijk? 😁
huske
Een artikel waarin anonieme mensen het een en ander roepen en een ritje mee met een vrachtwagen chauffeur word hier bestempeld als waarheid. En onderzoeken die ons niet uitkomen zijn broodje aap verhalen

Nee dan kom je echt serieus over
George
Ik hoef geen abonnement . Zou niet weten wat ik er mee moet.
+1
vaak
@George Jawel Sjors, je hottube aanmaken nu het kouder wordt.
George
Quote Reactie van @vaak:
Jawel Sjors, je hottube aanmaken nu het kouder wordt.

Aanmaakblokje doet wonderen. Ook bij de kachel in huis.
+1
puntertje
Goh, er zijn er plotseling wel heel veel die NRC een flut blaadje vinden. De bekrompenheid van de agrarische sector in volle omvang; als er wat wordt geschreven dat ons niet aan staat dan branden we de boodschapper volledig af.
Maar reken er maar niet op dat men dat in Den Haag zo omgaat met serieuze journalistiek. En in Europa, waar fraudegevoeligheid nog al belangrijk is voor toekomstige wetgeving en men helemaal niet zit te springen om Nederland een uitzonderingspositie te gunnen, smult men er helemaal van.
De sector lijkt net dat vervelende jongetje in de klas, hij heeft zelf nooit iets verkeerd gedaan en staat altijd naar anderen te wijzen. (en z'n carrière kansen zijn nihil.)
+2
Wilbert
@puntertje Europa en fraude? Dat is 2 handen op 1 buik. Veel eu ambtenaren en parlementariërs nemen een loopje met de onkostenregelingen... om maar te zwijgen over het maandelijkse verhuiscircus naar Straatsburg.
Doe nou niet alsof de agrarische sector de enigste sector is waar rotte appels zijn. Die heb je overal.

Het gaat NRC erom een verhaal met impact te publiceren. Dat niet alles correct is en iedere nuance ontbreekt is hetgene wat iedere agrariër steekt.
puntertje
@Wilbert dat zeg ik Wilbert, jongentjes die altijd naar anderen staan te wijzen, je illustreert hier weer perfect wat ik net heb opgeschreven. Jank jank, maar zij begonnen...
robbies
@Wilbert de nuance om eens kritisch naar je collega's te kijken ontbreekt hier ook. Elk geval van fraude is er één teveel. Eerder deze week kwam in het nieuws dat Daas in Wintelre 10.000.000 Euro boete heeft gekregen, een curator mist in boekhoudingen duizenden tonnen aan mest en in elk dorp kunnen we wel iemand aanwijzen die niet zuiver is. En wat doen we hier? Het systeem beschuldigen, de krant veroordelen en de boel maar afzwakken, terwijl nota Bene Van Leijsen en Nielen in de openbaarheid treden. Hoeveel Daasjes/Lentjens wil je nog in de media hebben voordat je wel accepteert dat er gewoon een cultuur van mestfraude is in heel Nederland?
Wilbert
@robbies als er in elk dorp iemand is die niet zuiver is, heb jij degene bij jouw in het dorp al aangegeven? Je omschrijft het als zware criminaliteit. Niet melden is meedoen in dat geval?
Ik ken ze niet, allleen van horen zeggen via via of via de media.
In het verre verleden zelf mest afgezet via boer boer. Afgelopen jaren mest aangevoerd via een bedrijf dat in de NRC een wit bolletje had, klopt ook allemaal. Waren toch echt geen lege vrachtwagens.

Ps. Dat kritisch naar elkaar toe zijn is zeker alleen van toepassing als het jouw uitkomt? Als ik hier kritisch ben over soja, grupstallen of opstallers die uitbreiden terwijl hun huiskavel nu al te klein is, ben ik ineens niet collegiaal, of erger...
robbies
@Wilbert soja, grupstallen of uitbreidende opstallers schaden niet de hele sector. Ik heb geen last van hun bedrijfsvoering, terwijl de gevolgen van mestfraude hoogstwaarschijnlijk weer leiden tot nog meer wetgeving en/of aangescherpte bemestongsnormen. En daar heb ik wel last van.

Ik ga mijn collega's niet aangeven, maar ik wil er 0.0 mee te maken hebben, net zoals elke rechtgeaarde boer die netjes zijn mest volgens de correcte weg met de bijbehorende hogere kosten afvoert. Maar hier lees ik weer dat het onderzoek niet klopt, propaganda van de linkse kerk etc etc. Het is logisch dat het onderzoek niet klopt, want er is simpelweg geen register dat alle fraude noteert. Alle onderzoeken zijn schattingen en als de uitkomsten niet bevallen, dan klopt het onderzoek niet.

Maar nogmaals: hoeveel van den Broeken wil jij in de media hebben voordat wel toegeven dat er een cultuur is?
pieta
Quote Reactie van @robbies:
Ik heb geen last van hun bedrijfsvoering

Volgens mij heb jij toch behoorlijk geageerd tegen de wat intensievere bedrijven.
robbies
@pieta dat klopt. Het rechtenstelsel bevoordeelt bedrijven die mogelijk hun mest niet zo verantwoord hebben afgezet als jij hier hebt lopen verdedigen. Daar heb ik wel problemen mee ja.
+1
noordhollander
Wilbert lees t nrc eens een maand en kakel dan verder ik denk dat je m wellicht nooit leest dat roepen in de ruimte is prikkers eigen ok let op er volgt meer echte soap.....
+3
puddingbroodje
Best @noordhollander lees eens rustig dit door en zeg daarna rap de nrc op! zwartmakende riooljournalistiek! groenerekenkamer.nl/6576/fraude-ook-nrc/

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
41
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0