Beroep melkveehouder plezierig, maar stressvol

De helft van de melkveehouders ervaart zijn beroep als stressvol.Dat blijkt uit een telefonische enquête die arbeidsongeschiktheidsverzekeraar Movir liet uitvoeren onder 164 melkveehouders.Rapportcijfers 7,9 voor arbeidsplezier. Naast stress heeft twintig procent van de melkveehouders fysieke klachten die hem hinderen in de werkzaamheden. Opvallend is dat ondanks de stress en het fysieke ongemak, melkveehouders veel plezier in hun werk hebben.
 Beroep melkveehouder plezierig, maar stressvol (veeteelt.nl)

De helft van de melkveehouders ervaart zijn beroep als stressvol.Dat blijkt uit een telefonische enquête die arbeidsongeschiktheidsverzekeraar Movir liet uitvoeren onder 164 melkveehouders.Rapportcijfers 7,9 voor arbeidsplezier.

Nieuwsgrazer

Wil je een koe kopen of verkopen

Kijk dan eens op koemarkt.nl, dagelijks vers aanbod met kalveren, vaarzen, koeien en stieren.

Advertentie
Bezoek website

Laatste  |  

Reacties

Erco
Dan wil ik de definitie van stress wel even weten haha of belden ze net toevallig de boeren die dachten knelgeval te zijn? 😉
+1
MTSTAMMINGA
Melkveehouder is net zo stressvol als een andere beroep

De bank had het ook al over de stress test 😀
van Ittersum
@MTSTAMMINGA idd, (werk)stress komt overigens nooit alleen. Gaat het voor lekker dan is achter stress maar weer relatief. Omgekeerd trouwens ook maar dan weer op een andere manier, maar het beestje moet tegenwoordig een gestandaardiseerde naam hebben anders is het weer niet meetbaar
Coen
@MTSTAMMINGA karst, wij hebben toch het allermooiste beroep: werken met en in de natuur en werken met levende have.

ben natuurlijk wel blij dat onze zoon die onvoorstelbare regelbrij netjes afhandeld, de jeugd is niet anders gewend.
van Ittersum
@Coen kwestie van bijhouden, het gaat idd enorm hard met de regelbrij. Maar de jeugd verzuipt ook en die volgt de massa ook maar ter voorkoming van....stress😂
+1
hans1980
@Coen ken er in de buurt ook een paar potentiele bedrijfsopvolgers die er toch vanaf zien.
van Ittersum
@hans1980 reden? De "berg" voor hun of de flow waar ze nu in zitten en daar tevreden mee zijn. Ik heb tegen mijn jongste gezegd, voor je 25e mag/moet je alles uitproberen en ontdekken met je studie en arbeid en dan pas je keuze maken. Tot die tijd wil ik je eigenlijk achter niet zien.
+3
mlkvhoudr
@van Ittersum weten we ook weer waar t bij mij fout is gegaan was toen al 6 jaar zelfstandige. Aan de hand van moeders wel te verstaan. Maar je hebt groot gelijk hoor als t kan eerst buitenshuis werken
van Ittersum
@mlkvhoudr door de omstandigheden tot vandaag (gezondheid en alles) kan ik dit zeggen, kan zo anders en dan heb je opeens maar twee keuzes op vroege leeftijd. Doen of laten, en gezien dat ze/wij sws door moeten tot onze 70e is een alternatieve optie altijd makkelijk voor het geval het niet meer wil of kan
+2
achterhoeker2
@van Ittersum Kromme opvoeding ,als de opvolger echt fanatiek is is hij/zij zoveel mogelijk achter.
+3
van Ittersum
@achterhoeker2 en dan ontstaat bedrijfsblindheid, met als gevolg de hele dag “boos” op de maatschappij. Nieuwe management leer je niet thuis maar elders. Overal wat meepakken, het goede onthouden en het slechte daar laten. Nog een aanvullende eis van mij (meer om het lanterfanten tegen te gaan) HBO opleiding hebben genoten. Dat laatste eis ik uiteindelijk niet hard maar de maatschappij. Hij is nu 16, dan is alles wat met school te maken heeft sws al stom. Voor de rest ben ik wel makkelijk😉
+2
pietjepuk
Quote Reactie van @van Ittersum:
Nog een aanvullende eis van mij (meer om het lanterfanten tegen te gaan) HBO opleiding hebben genoten

zo te horen heb jij die opleiding niet gedaan. Anders weet je wel wat ze daar heel de week uitvreten.
+2
MTSTAMMINGA
@pietjepuk

Mijn vader zei vroeger al Ze leren meer bij school dan op school 😃
van Ittersum
@pietjepuk helaas, was toen te dom om los te lopen, elke dag spijt. Daarna met avondscholing en cursussen wat schade ingehaald. Maar eerst bij de defensie (Klu), AB en ook nog zzp-er geweest
+2
pieta
@van Ittersum Als ze bij mij voor hun 25e niet achter komen ben ik allang gestopt. Jammer maar helaas.
Hiermee wil ik overigens niet zeggen dat ze niet van huis mogen, dat ze niet buitenshuis mogen gaan werken of iets dergelijks.
robbies
@van Ittersum Ik heb hetzelfde gedaan. Tot mijn 25e elders gewerkt en kwam ik bijna nooit achter. Toen alsnog besloten om met mijn ouders verder te gaan. Ik weet nog dat @arie.j toen aangaf dat een potentiële opvolger op zijn 17e moet weten wat hij wil.
+1
pieta
@robbies Hangt toch helemaal vd omstandigheden af. Natuurlijk kun je op "latere" leeftijd nog ineens over willen nemen en nog zowat nooit achter geweest zijn. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat vader dan al alles aan de kant gezet heeft en de mogelijkheden als sneeuw voor de zon zijn verdwenen. Zelf heb ik altijd thuis meegeholpen. Vanaf mijn 16 alleen het bedrijf gedaan als ze op vakantie gingen. Zes jaar buitenshuis (en 's avonds en in het weekend thuis) gewerkt. Ook wel ooit getwijfeld of ik boer wou worden in die tijd. Toch aan de gang gekomen.
En als ik voor mezelf spreek kan ik je voor dit moment zeggen dat als de jongste net zoveel belangstelling toont als de oudste dat ik het op mijn vijftigst misschien wel voor gezien houdt. De jongste is dan 14.
+2
m uut m
@van Ittersum
Als hij niet achter mag komen hoe moet hij dan beslissen.
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @hans1980:
die er toch vanaf zien.

Wat gaan die nu doen voor werk dan ?
+2
Subsidievreter
@MTSTAMMINGA opa’s zweet oproken?
+3
diezel
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
Melkveehouder is net zo stressvol als een andere beroep

Dan zullen de melkboeren wel tot de echt koele kikkers behoren.
Als er in het bedrijfsleven zo'n grote reorganisatie aangekondigd werd zou morgen de helft al ziek thuis blijven. 😞
MTSTAMMINGA
@diezel
Weet ik heelaars alles van
+2
cs-agrar
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
Weet ik heelaars alles van

heb jij ook reorganisatie aangekondigd bij je werkslaven?
van Ittersum
@diezel hoeveel stoppers zijn de laatste 10 jaar echt aan de bedelstaf blijven hangen? 1:10? Meer niet , die ik ken dan
diezel
Quote Reactie van @van Ittersum:
echt aan de bedelstaf blijven hangen?
Apart spreekwoord... 😞
@MTSTAMMINGA Zit jij onder bijzonder beheer , karst ???
van Ittersum
@Detukkeroettwente misschien wel VIP boer
+1
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @Detukkeroettwente:
Zit jij onder bijzonder beheer

Mijn hele leven al ,ben 1 van de jongsten 😀
+1
hans1980
+1
hans1980
huub
Als er zo'n Miep belt voor een enquête schiet ik ook in de stress
Wilbert
@huub idd, stress voorkomen is nee durven zeggen en prioriteiten stellen. Dus ook tegen dit soort enquêtes 😄
+1
van Ittersum
@Wilbert "mogen wij u iets vragen?", ik: "nee" en daarna je kaken stijf dichthouden.... sommigen snappen het en sommigen worden kwaad...leuke sport!!!
+1
cs-agrar
@huub kunt bijv ook aan Miep vragen of ze vriend heeft, en vanavond wat te doen heeft, wat ze nu verdiend met dit werk, enz draai het om.
Of op de vraag of u @huub bent, zeggen zal hem even zoeken en dan telefoon aan de kant leggen.
+2
jan.1
Beetje stres is wel goed hoor,presteer je tenminste wat beter.Als het je komt aanwaaien dan sukkelt het bedrijf vanzelf naar de mallemoeren.
Denk dat er buiten de landbouw veel meer stres is,stap s,morgens om 7 uur maar in de auto,tjonge...sommigen zitten dan nog volgas tandenpoetsend achter het stuur..
cs-agrar
Quote Reactie van @jan.1:
...sommigen zitten dan nog volgas tandenpoetsend achter het stuur

Hebben les gehad in automaat..
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden werk , melkveehouders en melkveehouder geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!