Nieuw onderzoek toont aan: Roundup veroorzaakt in ieder geval geen kanker

Terwijl de Europese lidstaten er deze week opnieuw niet in slaagden een beslissing te nemen over hernieuwde markttoelating van het omstreden landbouwgif Roundup (glyfosaat) in Europa, wijst een nieuwe, grote, onafhankelijke studie uit dat het onkruidgif in elk geval geen kanker veroorzaakt bij de mens.

Dat gaat in tegen het oordeel van het WHO-agentschap voor kankeronderzoek IARC, dat de stof in 2015 nog bestempelde als 'waarschijnlijk kankerverwekkend voor de mens'.
 Terwijl EU hoofd breekt over onkruidgif, toont nieuw onderzoek aan: Roundup veroorzaakt in ieder geval geen kanker (demorgen.be)

Terwijl de Europese lidstaten er deze week opnieuw niet in slaagden een beslissing te nemen over hernieuwde markttoelating van het omstreden landbouwgif…

Grasbaal

Reacties

Grasbaal
Wie het weet mag het zeggen..
groeier
Maar wat dan wel
« Terug naar discussielijst

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden stof , europa , glyfosaat en studie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!