Goede regeling nodig voor knelgevallen

Annie gaat voor Frans strijden:

Grasbaal

Wil je een koe kopen of verkopen

Kijk dan eens op koemarkt.nl, dagelijks vers aanbod met kalveren, vaarzen, koeien en stieren.

Advertentie
Bezoek website

Laatste  |  

Reacties

sil
Daar gaan we weer, ik vind dat ik ook een knelgeval ben die ontzien moet worden......wie niet meer onderhand.
+1
spotmelker
Het is klote voor degene die het overkomt maar ik denk dat het een gevecht om de baard van de keizer wordt.
storm
Als Annie een regeling kan bedenken die de korting ongedaan maakt dan mogen die knelgevallen van mij allemaal extra Fosfaatrechten hebben maar dat zie ik niet gebeuren.
+2
Julius
Sinds wanneer stoot een auto fosfaat uit? Niet alles door elkaar halen Annie.
+4
George
We werken met de natuur en willen doorgeven blablabla , beetje zoetsappig dit sorry.
Waarschijnlijk springt ie even later op zijn motor en jaagt hij over de zandpaden in de bossen. 😄
vrije boeren
@George Hij heeft momenteel een elektronische motor
MARTIJN G
Als het maar geen extra korting tot gevolg heeft voor de rest. Dat Frans zijn vee elders had staat op een ander UBN is spijtig. De rechten zijn gewoon uitgegeven. Alleen niet aan Frans😭.
+3
George
Quote Reactie van @MARTIJN G:
Dat Frans zijn vee elders had staat op een ander UBN is spijtig. De rechten zijn gewoon uitgegeven

Inderdaad maar er zal vast een reden zijn geweest dat hij ze niet op eigen UBN had. Zal op dat moment gunstiger voor hem zijn geweest in verband met mest en dergelijke. Dus nu niet zeuren , dan had je stal moeten huren en op eigen UBN moeten houden.
MARTIJN G
@George Iedereen voelde in 2015 dat er iets op stapel stond. Frans was zeker aan het crossen en vergat alles om hem heen😉.
+1
George
Quote Reactie van @MARTIJN G:
Iedereen voelde in 2015 dat er iets op stapel stond

Nou als ik het had geweten had ik wel wat meer jongvee gehouden. Ik had er ooit meer als op die datum. Voel me dus eigenlijk ook wel een beetje een knelgeval. 😄 Maar gelukkig heb ik geen anderhalf miljoen schuld.
vrije boeren
@MARTIJN G Heb er de gek maar mee . Maar volgens die corrupte hoge rechter in Den Haag had Frans beter in de glazen bol moeten kijken
+1
storm
Vind het vooral kwalijk dat die Annie Schreijer weer valse hoop geeft aan stemvee want dat zijn diegenen die d'r aandacht krijgen.
Dit voorjaar had ze ook zo'n filmpje met vermeende arme sloebers die ook dachten knelgeval te zijn met gemiddeld 150 melkkoeien.
Heb er nooit niks meer over gehoord.
Fosfaatplafond is nb afgesproken toen zij in de kamer zat en nog wel als voorzitter van de vaste commisssie landbouw.
+4
matt
@storm annie hou jij mijn tassie even vast...
+2
de hoef
@matt gozert
christo
@storm 172 is er afgesproken met de EU. Die kant moeten we op kijken. DAt sectorale geneuzel schiet niks op. 1-1- 2020 is de einddatum van de stoppersregeling varkenshouderij. Niemand die ooit heeft kunnen bedenken dat we maar twee jaar hoeven te overbruggen?
pieta
@christo Ik heb pas nog een blijver in die sector gesproken. Die zei wij moeten rond die tijd ook investeren ivm eisen. En dan komt een lage prijs voor varkensrechten me veel beter uit. De blijvers in die sector zijn niet overtuigd van hun belang hierin.
christo
@pieta Varkens en Nederland zal steeds slechter te combineren zijn. De zogenaamde blijvers willen daar nog niet aan. Is een kwestie van tijd.
+10
George
Quote Reactie van @christo:
Varkens en Nederland zal steeds slechter te combineren zijn. De zogenaamde blijvers willen daar nog niet aan. Is een kwestie van tijd.

Die sector heeft al lang doorgemaakt wat de melkveehouderij te wachten staat. Die blijvers zijn grote harde jongens . Die krijg je niet zo maar weg. Al lijkt het erop dat jij dat graag zou willen. Denk je dat koeien houden op een erg intensieve manier wel in NL is te combineren? Je meet met twee maten en kijkt alleen maar naar het belang van je eigen sector.
+3
mlkvhoudr
@George dat snap ik ook niet aan het huidige uitrookbeleid van de zuivel. De harde jongens zullen zich weinig van aantrekken en gewoon door doen. De zachtere meer m.v.o. gerichte ondernemers haken af door de steeds grotere administratie druk. En het arbeidsplezier hierdoor verdwijnt.

Waardoor schaalvergroting versneld word
Frans1
Quote Reactie van @George:
Denk je dat koeien houden op een erg intensieve manier wel in NL is te combineren? Je meet met twee maten en kijkt alleen maar naar het belang van je eigen sector.

Dat dacht ik dus ook direct bij het lezen van de reactie van @Christo. De andere sectoren willen hun eigen ruimte ook graag houden,hoewel je je af kunt vragen hoelang het houdbaar is dat de melkveehouderij een wet grondgebonden groei kent en andere sectoren niet
George
Quote Reactie van @Frans1:
hoewel je je af kunt vragen hoelang het houdbaar is dat de melkveehouderij een wet grondgebonden groei kent en andere sectoren niet

Grotendeels is de melkveehouderij al de intensieve weg van de andere sectoren (varkenshouderij) ingeslagen. steeds verdere schaalvergroting en intensivering. Maar dat wordt komende jaren huilen als de mestafzetprijzen gaan stijgen.
Frans1
Quote Reactie van @George:
Maar dat wordt komende jaren huilen als de mestafzetprijzen gaan stijgen.

Dat gebeurt dus niet,omdat de productie vastgelegd is.De mannen met toen het hoogste woord over vrije markt lopen nu te mieren over efficientie binnen hun P quotum
George
Quote Reactie van @Frans1:
Dat gebeurt dus niet,omdat de productie vastgelegd is.

We zullen het gaan zien.
+4
robbies
@christo Die zogenaamde blijvers hebben een hele lange adem. Die hebben meerdere crises overleefd, conformeren zich aan de bakken met regelgeving die er over hun uitgestort worden. Sinds vorige week dinsdag ben je er niet vrolijker op geworden Christo. Erg zuur dat de rechter je niet in het gelijk heeft gesteld, maar geen reden om dan maar een volledige sector op te offeren omdat jij toevallig in het verkeerde bootje zat
Subsidievreter
@robbies idd, en de melkveehouderij moet de eerste crisis nog meemaken.
Frans1
@christo Nogmaals,wanneer heb jij je stal gebouwd? Ik meen me te herinneren dat je in 2014 al operationeel was,of heb ik dat mis
m uut m
@christo
Weet niet wat jij wilt.
Maar de sectorale schotten worden in de wet vastgelegd.
+1
brabantboer1
Wat een onzin zeg om dit met de sjoemelsoftware te vergelijken. Hiermee zegt boer fransje dat de sector bewust dingen heeft gedaan, wetende dat het het milieu schaadt, maar enkel om economische redenen.

Echt waar, grotere onzin heb ik nog niet zo vaak gehoord. Eerlijk gezegd had ik ook van Annie verwacht dat ze toch op een andere manier hier naar zou kijken.

#blijfvandefosfaatrechtenvandenietgroeiersaf #knelgevallenechtalleenbijknelgevallen #ondernemersrisico
Twentsch Land
Onlangs Annie nog in het nieuws dat ze van de zomertijd af wil....het argument wat ze gebruikt betreft meer hart problemen door het uur verandering !! moest gelijk denken aan al die mensen met wisselende werktijden .....boeren....alles in de zorgverlening....politie ....brandweer.....en enorm veel bedrijven met wisselende ploegendiensten enz enz.

Vindt dat ze zich best wel een beetje belachelijk maakt met haar argument.
pieta
@Twentsch Land Bij ons in de krant stond een ingezonden brief dat ze beter de wintertijd af konden schaffen. 😁
+1
Druk
@Twentsch Land
Allemaal populistische acties van onze Annie en dat allemaal ten laste van de niet groeiers, jammer 😞
+1
cornelissen
Op zichzelf is het een "smerige streek"om echte grondgebonden groei te promoten (lto en nzo) en als je dan onomkeerbare investeringen hebt gedaan je latente ruimte te "roven"
Of dat hier het geval is weet ik niet ,te weinig gegevens. Want met derogatie 250 kg/ha is dit hoogstens 1.7 melkkoe met jongvee per ha en die gevallen zijn niet talrijk
+6
brabantboer1
Heel simpel. Een knelgeval is een bedrijf wat door omstandigheden minder koeien had dan dat zij normaal had op de pijldatum waarbij de omstandigheid niet beinvloedbaar is geweest door de ondernemer.
dat betekend dat:
aangetoond moet worden dat er voor de pijldatum meer vee aanwezig was en dat er een situatie is ontstaat waardoor op de pijldatum minder vee aanwezig was. Denk hierbij aan brand, overstroming, andere natuurschade, overlijden of ziekte van ondernemer of gezinsleden of uitbraak van een veeziekte.
groeier
@brabantboer1
Of een grote renovatie van een stal.
+3
puntertje
Annie is een beetje in de war denk ik, de volgende Europese verkiezingen zijn pas in 2019 en niet in 2018. Dus Annie, even wachten met je populistische optredens, zo rond verkiezingstijd vinden we dat al erg genoeg.
+1
storm
@puntertje Het CDA zal haar vast niet weer voor een plek op de lijst vragen.
Ook niet als lijstduwer want dat was ze de vorige verkiezing, niet meer en niet minder. Maar Annie had geen zin meer aan op de kleinkinderen passen en thuis achter de geraniums zitten.
Daar hadden ze bij het CDA geen rekening mee gehouden en ze begon zowaar een voorkeurstemmenactie voor zichzelf.
Beetje populistische praat voor Jan en alleman en ze zat in Brussel.
Maar in haar eigen CDA kunnen ze haar wel weg kijken.
En nu boer Frans weer blij maken mer dode mus, bahbahbah🤕🤢🤥🤥🤥🤥🤥
+3
pieta
Quote Reactie van @storm:
En nu boer Frans weer blij maken mer dode mus,

Tjah, met haar dode poes zal het niet lukken. 😁
Frans1
@pieta 😂 😂 Hoe weet jij eigenlijk hoeveel leven er in die poes zit Piet?
Twentsch Land
@Frans1

Idd ... oude poezen kunnen soms nog flink miauwen 🤓
storm
@Twentsch Land ouwe poes! 😂😂
pieta
@Frans1 Ik heb eens gehoord als je bij een oude vrouw onder de rok kijkt je er een dooie kalkoen uit ziet hangen. 😁 En ja, ooons Aaaannniieeee is niet de jongste meer. 😁
+1
storm
@pieta overal is markt voor😂😂 gingen geruchten
+1
diezel
@pieta
Thankgiving Day ( 23 november) zal na jouw post nooit meer hetzelfde zijn.
Nu al benieuwd hoe president Trump ( "grab them by the...) "de kalkoen vasthoudt. 😄
Frans1
Quote Reactie van @diezel:
de kalkoen

Zal wel een kleine dikke worden 😄
de hoef
@Frans1 heb er hier ook nog voor de kerst zijn wel wa jonger
spotmelker
Quote Reactie van @pieta:
een dooie kalkoen

Zo vlak voor de Kerst? 😂
+1
Frans1
Quote Reactie van @pieta:
Ik heb eens gehoord

JAJA
+3
dorpsrandhoeve
Als je door ziekte of veeziekte toen minder vee had ben je wat mij betreft knelgeval. Voor de rest zou ik geen knelgeval kunnen bedenken.
In elk geval niet diëe jankert van unne boer Frans.
+3
jorisdriepinter
Iedereen wist dat er een flinke kans was dat er een andere begrenzing terug zou komen voor het melkquotum, ook Frans.
Dat de prijs voor P rechten nu zo hoog uitvalt dat het niet meer past is pech voor Frans. Dat de chaotische invoering tot tragische effecten leidt is de betrokkenen wel aan te rekenen.
cornelissen
Quote Reactie van @jorisdriepinter:
flinke kans was dat er een andere begrenzing terug

Maar niet iedereen had verwacht,dat men na jaren van grondgebonden groei te hebben gepromoot,men een "smerige " streek zou uithalen om ook deze investerende melkveehouders de "latente ruimte"nodig om de investering rendabel te krijgen zou"roven"
Of dit bij Frans ook het geval is weet ik niet,te weinig informatie
de hoef
@cornelissen ben je nie wijs ,je mag gewoon rechten kopen
vrije boeren
@jorisdriepinter Het blijft een smerige streek. Gelukkig had ik de stal op dat moment dubbel bezet .
Leo,s vriend
@vrije boeren Voorkennis?
+5
hans1980
Media geil zowel annie als frans met z'n vrouw en kinderen snik, snik...

Kijk als je boeren die een (te)grote stal hebben gezet wilt compenseren met gemeenschaps geld om daardoor valse concurentie te creeren op de al krappe fosfaatrechten markt....???

Waar Ben je mee bezig annie??

Er zijn genoeg boeren met een hypotheek en kleine kinderen die dan net geen knelgeval zijn ...moeten die dan met lede ogen aanzien hoe een deel van de Melkveehouders gecompenseerd wordt door met de media aan de haal te gaan(tv-oost,tubantia)??

Annie leuk om in de bres te springen voor enkele boeren...Maar laat dat a.u.b.over aan het rechtssysteem

Misschien was het beter geweest dat je (annie) gepleid had voor behoud EU melkquotering dan was deze individuele aktie overbodig geweest..

Ps .bewaar de bonnetjes goed annie!
George
Quote Reactie van @hans1980:
Misschien was het beter geweest dat je (annie) gepleid had voor behoud EU melkquotering dan was deze individuele aktie overbodig geweest..Ps .bewaar de bonnetjes goed annie!

😀
+1
dorpsrandhoeve
@hans1980 Annie had beter wat kunnen doen aan het waardeloze mestbeleid.
de hoef
Quote Reactie van @dorpsrandhoeve:
Annie had beter w

annie was toch het voorbeeld van de tukker oet twente
+1
storm
@hans1980 je slaat de spijker op de kop Hans. Frans moet z’n knikkers tellen en tevreden zijn met wat ie heeft. Een gezond gelukkig gezin in een prachtige omgeving en een nieuwe stal die misschien niet helemaal vol zit.
55 hectare grond en 19hectare bos manman, een fosfaatrecht doet misschien 9000 € dan zijn er toch mogelijkheden genoeg.
Die mediageile Annie gebruikt jou gewoon en jij laat je gebruiken.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!