Illustratie van: mestyle

Fotoserie Topkuilevenement: topkwaliteit voer omzetten naar rendement

Afgelopen donderdag werd het jaarlijkse Topkuilevenement gehouden in Havelte. Het thema was dit jaar: ‘Hoe melkt uw kuil?’ Een gevarieerd programma passeerde de revue. Daarbij kregen de bezoekers praktische tips mee naar huis, van bodem-, bemesting-, grasland- en inkuilmanagement tot rantsoenoptimalisatie. Na de lezingen en workshops en een vleugje serieuze humor, volgde de ontknoping van de Topkuilcompetitie.

Deel dit topic

Reacties

harke
Is het filmpje van piet riemersma zijn topkuil samenvatting al online?
harke
Altijd leuk hoe die man tegen ons als boeren aan kijkt
brabo
Tim van Noord, melkveehouder in Hellouw (GD), gaf de aanwezigen praktische adviezen mee hoe zij meer melk uit ruwvoer kunnen produceren. „Niet de productie per koe, maar de hoeveelheid meetmelk per hectare is belangrijk”, zo stelde Van Noord. De veehouder liet zien hoe het bedrijf met praktische veranderingen, waaronder het verdunnen van drijfmest, perceelsgerichte bemesting op basis van potentie, een andere maaihoogte en uitbreiding van de voeropslag, van 4,5 naar 8 ton melk per hectare steeg

8000 kg melk per ha ?
dat lijkt me wel heel weinig
JAAP-AAP
@brabo Geproduceerd uit ruwvoer?
m uut m
@JAAP-AAP
Nog steeds zeer weinig
+2
demelkboer
Mindere voer omzetten in rendement. Daar lig veel meer winst. Gras mulchen is toch gekkenwerk
JAAP-AAP
@demelkboer Meer voer omzetten in rendement. Daar ligt nog veel meer winst.
demelkboer
@JAAP-AAP voor jou of voor de mengvoer boer?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's humor , voer en rendement geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN