Illustratie van: g-g

Krijn Jan Polinder wint Topkuil 2017

Krijn Jan Polinder van Nunspeet (OV) is winnaar van Topkuil 2017. De jury van Topkuil maakte dat vandaag bekend tijdens het Topkuilevenement in Havelte.

Deel dit topic

Reacties

Gerron

Volgend jaar weer winnaar als het in een sleufsilo zit?
storm
@Gerron Dat moet wel, ik vind dit een opslag van lik m'n vestje
Frans1
@storm Als jij meegedaan had had Polinder geen schijn van kans zeker 😁
Paar jaar geleden een stier gekocht van Krijn Jan. Echte koeienman 👍
+1
Gerron
@storm Als deze kuil in een brede silo zou zitten dan krijg je veel meer broei omdat de voersnelheid te laag wordt. Volgens mij zit de droge structuurrijke kuil onderin met nattere kuil er bovenop om het aan te drukken.
Piet1960
@Gerron Als deze zelfde kuil in een bredere sleufsilo had gezeten zie ik niet in waarom je voersnelheid lager moet worden. Kuil wordt lager en hij gebruikt toch evenveel als nu? Je zijkanten worden zowieso minder broeigevoelig.
Gerron
@Piet1960 Hoeveel boeren kunnen dan de verleiding weerstaan om de kuil toch maar wat hoger te maken?
+2
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @storm:
ik vind dit een opslag van lik m'n vestje

waar is de foto van jou kuilbult ? @storm

Zolang de temperatuur van de kuil in de bult bij de 30 graden zit maakt het niet uit wat voor model de bult heeft

Deze man heeft eerste land gekocht als ik het verhaal zo hoor en lees
+1
pietjepuk
Quote Reactie van @storm:
ik vind dit een opslag van lik m'n vestje

Ik heb hier meer problemen met de sleufsilos dan met de rijkuilen. Bij de sleufsilos loopt altijd water vanaf het opengeslagen plastic naar de zijkanten tegen de muren. met gevolg dat daar broei ontstaat. Maar het zal wel aan mij liggen moet natuurlijk iedere dag de kuil weer netjes dichtleggen. Voor dat gerag iedere dag op en af de kuil ben ik te lui.
kaas
Als je de kuil maar zeer goed aanrijd en grond er op en niet te veel boven silorand [0,5 m] uit dan zegt voersnelheid niet zoveel
jan w
@kaas
Dat is toch ook ongevver het doel van een sleufsilo, ongeveer 0.5 mtr boven de rand. Bij veel boeren zie je een rijkuil bovenop een sleufsilo.
hans1980
Gewoon anti broei middel erin

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's topkuil geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN