Provincie doet geen onderzoek naar uitstoot stikstof door vliegtuigen

De provincie Gelderland gaat voorlopig geen onderzoek doen naar de uitstoot van stikstof door overvliegende vliegtuigen. Daarom hadden diverse partijen in de Gelderse Staten gevraagd.
 Provincie doet geen onderzoek naar uitstoot stikstof door vliegtuigen (omroepgelderland.nl)

De provincie Gelderland gaat voorlopig geen onderzoek doen naar de uitstoot van stikstof door overvliegende vliegtuigen. Daarom hadden diverse partijen in de Gelderse Staten gevraagd.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+9
Grasbaal
Wat je niet onderzoekt is er niet...
+1
dorpsrandhoeve
@Grasbaal Inderdaad, als je links kijkt, zie je rechts niets.
vrije boeren
Provincie Gelderland zijn bepaald geen hoogvliegers
+2
Pluto
Ze zijn als de dood voor als het ''anders is dan gedacht ''. Bovendien er zijn al genoeg rapporten over stikstof uitstoot door vliegverkeer en die zijn zo immens daar kan de landbouw nooit tegenop !.
+4
oldhuus
@Pluto
Uitbreiding Schiphol en Lelystad hebben voorrang op alles, daar gelden geen beperkingen, lage aanvliegroutes tot ver in Drenthe en Friesland 1km boven natuurgebieden Weerribben, Drents-Friese woud, mag allemaal. 'Schiphol is enorm belangrijk voor onze economie', word er gesteld, uit onderzoeken blijkt dat het allemaal wel wat meevalt, het zijn immers vooral buitenlandse vliegtuigen die er landen, en dan bied het direct en indirect (toeleveranciers) 55.000 banen, de omzet is slechts 540 miljoen;
De landbouwexport alleen is al 85.000 miljoen (85 miljard) In de landbouw/bosbouw/visserij werken direct al 258.000 mensen en indirect is onduidelijk. Nederland is 2e (!) landbouwexporteur ter wereld (na USA), en het meeste gaat over de weg of veel pootgoed en bollen via Rotterdam op het schip, de gemiddelde Nederlander heeft daar werkelijk geen benul van. Ook nog 9 miljard aan landbouwmachines en kassenbouw.
Weidezicht
@oldhuus dit zijn de juiste teksten voor in de landelijke media. Dat is het enige medium om mogelijk het publiek meer onze kant op te krijgen. Verwacht weinig van de politiek en totaal niets van de ambtenaren e.d.
cs-agrar
Quote Reactie van @Weidezicht:
dit zijn de juiste teksten voor in de landelijke media

burger levert liever 100 koeien in dan duurdere vlucht naar de vakantiebestemming
oubi
Kan toch iemand wel berekenen hoeveel koeien gelijk zijn aan se stikstof emissie van schiphol.
pietjepuk
@oubi zoveel koeien hebben we in nederland niet
+1
oldhuus
@oubi
Schiphol zelf zal wel niet zoveel uitstoten, maar al die vliegtuigen he. En die draaien op fossiele brandstoffen, een koe verteerd alleen organisch materiaal uit hernieuwbare bronnen.
pietjepuk
@oubi google is je beste vriend

api.commissiemer.nl/docs/mer/…

schiphol in 2014 3000 ton gaat naar 4300 ton.
NATUURLIJK gaat gelderland dit niet onderzoeken, stel je eens voor dat DE waarheid boven tafel komt. We worden als sector bedonderd en belazerd, we worden gebruikt als ZONDE BOK, voor alle gecreeerde milieu problemen. oldhuus heeft het PERFECT vewoord !!!
kanniewaarzijn
@Detukkeroettwente Zolang de boerkes er intrappen kunnen ze toch gewoon hun gang gaan?
Grasbaal
Boerende koetjes een CO2 boete geven is makkelijker als een bulderende straalmotor:

Luchtvaart maakt doelen Parijs onmogelijk'

In het jaar 2100 vliegt de wereldbevolking grofweg negen keer zo veel kilometers als nu. In dezelfde periode verdubbelt de gemiddelde reisafstand van alle toeristische reizen. De groeiende CO2-uitstoot die dit met zich meebrengt maakt het onmogelijk om de klimaatdoelen van Parijs te halen, voorspelt Paul Peeters van de TU Delft in een promotieonderzoek.

Meer: transport-online.nl/site/nl/…
cs-agrar
@Grasbaal En dan wat zo'n ding aan brandstof neemt, of loost, moet je met je trekker toch aardig je best voor doen
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden onderzoek , stikstof , uitstoot en gelderland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!