Nederlandse melkkoe 'beste meisje' van de klas

Direct alweer moeilijke vragen voor Carola, ben benieuwd naar de antwoorden:

Onze melkkoeien behoren volgens de Europese Commissie op het gebied van methaanuitstoot tot de 'beste meisjes' van de klas. Nederlands eigen berekeningen leiden juist tot de tegenovergestelde conclusie.

Het is nogal verwonderlijk dat Nederland met haar eigen berekeningen tot de conclusie komt dat de Nederlandse melkkoe de hoogste methaanuitstoot van Europa heeft', stelt Tweede Kamerlid Helma Lodders (VVD) in Kamervragen aan de ministers Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselvoorziening en Eric Wiebes van Economie en Klimaat.

'Dat lijkt te komen doordat Nederland een ander rekensystematiek hanteert dan de Europese Unie. Dat kan natuurlijk niet het geval zijn', stelt Lodders. 'De Nederlandse rekensystematiek moet daarom niet afwijken van de Europese.'

Lodders en haar VVD-collega Remco Dijkstra hebben Schouten daarom om opheldering gevraagd. Zo willen zij weten welke invloed het hanteren van verschillende berekeningsmethoden heeft voor een eerlijk speelveld in Europa. Ook willen beide Tweede Kamerleden antwoord op de vraag welke stappen Nederland gaat zetten om een gelijke berekeningsmethode te hanteren voor alle lidstaten.

Deel dit topic

Reacties

klant
Eerlijk speelveld waar heb ik dat eerder gehoord was dat niet de reden dat we van de quotering af moesten.
noordhollander
Een ding is zeker die vragen komen veel te vroeg voor minister schouten....
christo
Melkveehouderij is het speeltje van de politiek.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , melkkoe , europa , natuur , vvd , melkkoeien , economie , klimaat , kamervragen , europese commissie en methaanuitstoot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0