Bent u een melkveebedrijf met nevenactiviteiten?

De afgelopen jaren houden melkveebedrijven zich steeds minder bezig met nevenactiviteiten. Zo is de verkoop aan huis bij melkveebedrijven gedaald, de stalling van goederen, het agrotoerisme en het aantal kinderopvangen.

Deel dit topic

Reacties

+5
storm
Valt een werkende vrouw ook onder nevenactiviteit?
Dat is de meest lucratieve, geen investering voor nodig.
+3
zeppmann
Agro toerisme is bij ons het rechterbeen onder het bedrijf. We zitten aan de duinvoet langs de Noord-Hollandse kust. Zorg dat je aardig bent en de voorzieningen tiptop zijn en een volle bak is het hele seizoen gegarandeerd. Mooie combinatie met een melkveebedrijf en een unieke kans om je bedrijf te presenteren aan de vaak onwetende burger. Ik heb er veel plezier in.
jan.1
@zeppmann
Wat bedoel je met agro toerisme,wat doen jullie zoal.
+6
zeppmann
We hebben een camping met 30 plaatsen ( bij grote drukte wat meer) en daarnaast doe ik rondleidingen in het gebied. Het is een mooie combi met 65 melkkoeien en een robot en raak niet zo gestrest als die boerin in het andere artikel 😄 @jan.1
jan.1
Quote Reactie van @zeppmann:
We hebben een camping met 30 plaatsen ( bij grote drukte wat meer) en daarnaast doe ik rondleidingen in het gebied. Het is een mooie combi met 65 melkkoeien en een robot en raak niet zo gestrest als die boerin in het andere artikel @jan.1

Dan heb je best een drukke baan naast melkveebedrijf,alles schoon en bijhouden is ook een werkweek.Gasten willen praatje maken...Maar je zit in goede omgeving!
+2
huub
Ja, ik prik.
+1
brabo
Onze nevenaktiviteit is een melkveebedrijf 😄
Frans1
jan.1
Quote Reactie van @brabo:
Onze nevenaktiviteit is een melkveebedrijf

Gaat het dan zo slecht met de melkerij!
brabo
@jan.1
nee juist niet
+1
jan.1
Quote Reactie van @brabo:
nee juist niet

Dan is de hondenbaan de hoofd tak geworden dus:😃
+1
demelkboer
Naast mijn werkende vrouw heb ik een melkveebedrijf. Hobby mag geld kosten zeg maar

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveebedrijven en melkveebedrijf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0