Illustratie van: JohnDeerenr1

Grote meerderheid melkveehouders rouwt niet om uitspraak gerechtshof

Een grote meerderheid van de melkveehouders vindt de uitspraak van het gerechtshof, met betrekking tot het fosfaatreductieplan, terecht. Dat blijkt uit de wekelijkse poll van Melkvee.nl

Deel dit topic

Reacties

van Ittersum
70% valt me opzich nog wat tegen. 19% onterecht en 11% in twijfel(voor de handigheid) . Nu hopen dat die 19% de wonden gaat likken en zich rustig houdt. Ook hier svp
+1
cjw73
@van Ittersum ach diegene die zich er niet in kunnen vinden hebben vast meer gereageerd dan de voorstanders.
+2
huske
@van Ittersum denk dat er nog een groep de gang naar de rechtbank gaat maken. De niet grondgebonden boeren die 8,3% korting aan de kont hebben. Hoger beroep heeft laten zien dat fosfaatplafond niets te maken heeft met grondgebonden dus hoe solide staat de motie om grondgebonden bedrijven niet te korten. En hoger beroep heeft laten zien dat een vergunning voor een grotere stal nog niet automatisch leid naar dat je meer vee mag houden
+3
groeier
@huske
Dat is in veel gevallen maar goed ook dat na die 2 Juli 2015 niet meer telt.
+2
storm
Die grote meerderheid is blij met de uitspraak omdat ze wisten dat als hun collega’s gelijk hadden gekregen zij nog verder gekort werden.
Het is al zuur dat wij 8,3% gekort worden en een grondgebonden collega helemaal niets, onder hen zijn ook nieuwkomers die misschien ooit hun quotum verkocht hebben of te lui waren om te melken.
Voorts zou het einde zoek zijn met alle gevalletjes knelgeval.
+4
puntertje
@storm Dit soort reacties doet sterk denken aan hoe varkenshouders altijd gedacht hebben. En dat is juist voor velen een enorm schrikbeeld. Maar doordat velen zoals jij al in die pijplijn zonder afslag zitten en dus alleen maar rechtdoor kunnen/willen, stevenen we op dat scenario af. De slachtoffers/stoppers zijn dan veelal mensen die niet in die pijplijn zitten en ik garandeer je dat jouw type ondernemers straks reageert met: 'zie je wel, wij hadden de juiste richting'. Maar dat is natuurlijk niet zo, de voor de langere termijn beste richting is door jullie type oogklepgangers juist de nek om gedraaid. En de sector als totaal is op de lange termijn slachtoffer van deze korte termijn strategie. Het is de: 'na mij de zondvloed' strategie.
+1
storm
@puntertje gelukkig is het overgrote deel van de melkveehouders het met mij eens. Overigens ben ik helemaal niet gegroeid en verbouw ik mijn eigen voer op grotendeels eigen grond.
Voor elk knelgeval is wat te zeggen maar de arrogantie waarmee ggb boeren koeien proberen te claimen op hun grond die is mij helemaal in het verkeerde keelgat geschoten.
Bij elk knelgeval kun je ook een uitleg bedenken van dat had je ook eerder kunnen doen en net als iedereen gewoon quotum kopen.
Gratis geld bestaat niet en gratis groei ook niet.
Als het aan mij had gelegen had iedere actieve melkveehouder er in 2013 een X aantal kilogrammen Melkproductierecht bijgekregen op basis van hun toenmalige quotum.
Niks nieuwkomers en niks grondgebonden groei.
puntertje
@storm Tja, wat moet ik uitleggen? Grond is niet gratis, als dat zo was geweest dan had jij ook wel meer gehad nietwaar? En dat op het moment misschien een meerderheid het met je eens is zegt al helemaal niets. Er is ook een meerderheid die voor Trump heeft gestemt, of een meerderheid die voor een Brexit was. Maar het blijven natuurlijk objectief bezien vrij slechte keuzes.
pieta
Quote Reactie van @puntertje:
Grond is niet gratis

Dat klopt. Maar bij de een is uitbreiding bij koop 4 euro per m2 en pacht bijv 900 en bij iemand anders het dubbele. En daar wordt ook wat verschil door veroorzaakt.
+1
robbies
@pieta dan moet je misschien overwegen om de helft minder te groeien of je te verplaatsen. Grondprijs is geen argument om meer dan 4 GVE/ha te houden.
+1
pieta
@robbies Als je iets doet wat mag wat doe je dan verkeerd? Ik vind dat ze hadden moeten kiezen om de intensieve te beschermen obv hun melkquotum en de groeiruimte die er eigenlijk was hadden ze moeten reserveren voor grondgebonden bedrijven of iets er tussen in. Eenieder wat. Ik ben ook geen voorstander van de intensieve groeiers. Zeg maar veel koeien er bij en geen grond.
+1
robbies
@pieta niemand heeft iets fout gedaan, dat ben ik met je eens. Maar er zijn er ook bij die werkelijk al het geld in de stal geduwd hebben en grondaankoop vervolgens als onbetaalbaar bestempelen. Jij zegt dat het in sommige regio's wel heel duur is om grond bij te kopen of te huren. Dat vind ik een kulargument als je wel een uitbreiding kunt financieren van 7.000-8.000 Euro per plaats.
christo
@robbies Hoeveel wijsvingers heb jij?
robbies
@christo Gokje: Jij vind dat ik teveel wijs naar een ander.
pieta
Quote Reactie van @robbies:
Dat vind ik een kulargument als je wel een uitbreiding kunt financieren van 7.000-8.000 Euro per plaats.

Ik vind het geen kulargument. Het probleem zit hem veel meer in het feit dat het toegestaan was om uit te breiden zonder extra grond.
+1
grondlozeboer
@pieta ja en dat mocht gewoon. Dus dat is gebeurt. Inclusief mezelf.
robbies
Quote Reactie van @storm:
de arrogantie waarmee ggb boeren koeien proberen te claimen op hun grond die is mij helemaal in het verkeerde keelgat geschoten.

Kun je een voorbeeld geven van deze arrogantie?
pieta
@robbies Lees het prikkebord maar na. 😁 Voorbeelden zat. Andersom ook trouwens.
robbies
@pieta
Quote:
andersom

Dat bedoel ik.
+1
groeier
@storm
Je kan ook zeggen de intensieve bedrijven hebben de boel voor de rest verpest.
+2
jent
Quote Reactie van @groeier:
intensieve bedrijven hebben

@groeier je kunt ook zeggen de groeiers (niet ggb én ggb) hebben de boel voor de rest verpest...

typische naam heb je trouwens....@groeier 😉
+1
groeier
@jent
Klopt niet, wil ook in de toekomst nog wat groeien.
+1
MARTIJN G
@groeier Zal wel in de breedte worden😉
+3
brabantboer1
Ook weer helemaal mee eens. Ook al zijn wij grondgebonden en worden wij niet gekort, ik ben het er eigenlijk mee eens dat grondgebondenheid geen vrijbrief zou moeten zijn om niet gekort te worden. Het komt ons natuurlijk wel erg goed uit, maar heel rechtvaardig is het niet te noemen. Het fosfaatplafond heeft niets van doen met de hoeveelheid beschikbare grond voor de veehouderij of iets dergelijks en juist daar draait het om.
+1
groeier
@brabantboer1
Hoe wil je dan met 200 koeien gaan weiden?
huske
@groeier waarom weiden. In dit land mag je nog steeds melk afleveren van bedrijven die de koeien binnen houden.
+1
puntertje
@brabantboer1 Grondgebonden boeren in Brabant zijn al witte raven, maar Brabantse 'grondgebonden' boeren die er voor pleiten zelf maar gekort te worden zijn witte raven met gouden oorbellen. Of trollen natuurlijk......
jorisdriepinter
@puntertje Jij hebt de uitspraak van de dag, proficiat!!
+2
brabo
@jorisdriepinter
ik krijg mijn handen anders niet op mekaar voor zo'n waardeloze uitspraak.
puntertje vind het nodig om de Brabanders weer een sneer mee te geven terwijl daar echt niet het probleem zit
George
Quote Reactie van @brabo:
nodig om de Brabanders weer een sneer mee te geven terwijl daar echt niet het probleem zit

Ik ben zo'n Brabander zonder probleem. 😄
+3
jorisdriepinter
@brabo Hij was sarcastisch bedoeld. Hoe verzin je zo'n uitspraak!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkvee , melkveehouders , poll , uitspraak en fosfaatreductieplan geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
31
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0