Fries wil van collectie trekkers af


In de schuur van Jan Bruining in Ingelum staat een collectie van ruim 35 trekkers, vooral van het merk McCormick. Zijn oudste exemplaar stamt uit 1928. Toch wil de gewezen loonwerker van zijn verzameling af.
nieuweoogst.nu/nieuws/2017/…

Deel dit topic

Reacties

Weidezicht
Misschien molenaar museum oude tractoren in Berkel en Rodenrijs (z-h)
Hebben daar iets van 80 inters cormicks en farmalls
oldhuus
@Weidezicht
Ja of jandrenthe.nl/ , hier in de buurt zitten ook wel een paar van die verzamelaars, om de 10 kilometer zit wel een of ander tractormuseum, mensen zijn meestal ook al op leeftijd en het spul staat vaak ook hutje mutje in een ouwe schuur onder een dikke laag stof en de helft rijd niet, als je bedenkt dat er rond 1960 300.000 boeren waren en op markplaats kijkt zie je ook dat er nog de wereld van dat spul is, dus een paar zeldzame modellen zal ie wel kwijtraken, maar een gehele verzameling zal moeilijk worden.
+2
weurding
De erven in friesland worden schoner....😂
+1
cjw73
@weurding nu Drenthe nog he........😆
zeppmann
Staat er nog een mooie originele D 436/ 439 op 36 inch achterbanden tussen ?
dwers
Ik heb ook nog twee oude cormicks in de schuur staan D214 en D432, op de D432 heb ik het trekker rijden geleerd, met 9 jaar was ik al aan het schudden met trommel schudder.
Als ik daar nu aan denk hoe jong ik toen nog was, en dan op een trekker zonder beugel.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0